Sponsored by

Thursday, March 10, 2011

apa beza otak lelaki atau otak perempuan? *mesti baca




satu kisah yang pernah aku baca ,beza antara otak lelaki dan wanita ,bile memilih warna ,

si isteri ,"abang kite nak cat bilek warna ape?saya rasa warna hijau cantik ,sesuai dengan warna langsir ,dan cadar bilek kan?"

si suami , "ala ,beli warna kuning pon ok ,kasi terang sket ,bilek tuh da cukup gelap dah haa"

si isteri "ish abang neh tak paham betul ",sambil mengetip gigi.....

konklusinya,lelaki lebih memikirkan fungsi ,atau dengan kata lain lebih memfokuskan penyelesaian ,tak kisah la cantik atau tidak ,janji bende tu berguna .Berbanding dengan wanita ,mereka lebih berfikiran ,subjektif atau lebih fokus kepada stail sesuatu bende . Macam la nak pergi dating kan bila si dia tanya

"awk2 ,nnt nak kuar sy pakai baju kurung warna merah ,dengan shawl ok tak?"

si lelaki pujaan hati jawap "alah awk pakai apa2 pon dah cantik "..

"nyesal sy tanya awk tauu!"

sebab itu la lelaki ni hidup die lebih simple ,tak yah nak pikir nak pakai ape ker ,nak pakai kasut warna apa ker bak kata orang "simple je sudeh ,asall bergaya".Tapi bagi wanita neh lain ,memang fitrah diorang ,nampak cantik dan bergaya (bukan semua jugak ),sebab itu aset diorang .Sebab tuh ,kalau kita lihat ,bile time sales je mesti ramai ,golongan wanita datang berpusu - pusu ke shopping complex sebab diskaun sampai 70% tuhhh ,rugi tak pergi .

Bagi laki pulak ,"asal bundle je sudeyy,branded jugak " erkk,haha .

sebab itu ada orang cakap ,perempuan neh complikated sebab nafsu dieorang 9 ,lelaki satu jek ,semua bende kene ambik kira .Sebab tu la jugak ,ada perempuan yang sanggup habiskan ratusan ringgit demi tampak bergaya tatkala dinner berbanding si lelaki hanya guna kot pegawas time skolah dulu bawak pergi dinner ,kata mereka "jimat2 ".hehe.Itulah lelaki




p/s:
nak bergaya tuh boleh ,tapi biar berpada .Ini pendapat aku jek ,salah silap ,jangan dihentam yerkk ,ok minggu ni dah nak exam ,sibuk ,rehat dari update jap.

28 comments:

nur amalina bt athman said...

MUNGKIN BETOL JUGAK.. FOLLOW UR BLOG.. SLM KENAL

~tYa~ said...

"awk2 ,nnt nak kuar sy pakai baju kurung warna merah ,dengan shawl ok tak?"

si lelaki pujaan hati jawap "alah awk pakai apa2 pon dah cantik "..

setuju..!!

lelaki mmg simple
klu die jwb mcm di atas..xde mslh..senyum la jugak si wanita tu

klu die jawab..
"ape ade kisah..merah ke biru ke..same je..artis tu..pakai baju ijau tdung biru..sempoi je"

cik Ladies said...

bebetol la sgt tu.. ye2..mmg betol =P

:: cekodod :: said...

hahaha..nice 1

black butterfly said...

sy xkuat shop~~but simple jaa^_^

sya hassan said...

laki mmg xbyk kerenah law bab2 stylo neyh.. law pompuan.. berjam duk plih bju.. *not including me.. ;p

gadis comot said...

joom join contest.. anda di tag.. heheh :)

conbellydiobeterisme said...

erkk ,ramai jugak pompuan yg komen haha ,

@amalina ,yep betul2

@tya ,sebab tu kene pandai jawap haha

@CL ,betul2 haha

@cekodod ,hehe tq

@black ,simple is better

@sya,aha lama en ,jenuh mennggu :P

@gadis comot ,insyaallah :)

nazrul ashraff said...

haha..joget kejap..poooompuan...kompleks!

aslann said...

besarnyaaa region for SEX. Lalalalalala.

Dayana AZ said...

haha kelakarlah entry ni,
tp mmg bt0l pun.. humm..

yaya said...

erk. sungguh tidak ingin akui even tho mende tu macam laa betol jugak kan. duhh ! tp tatz y girls selalu nampak lagi menarik compared to guys.. kann kann. hehe

conbellydiobeterisme said...

@nazrul joget2 zapin pon takpe hehe

@lan ,tu kajian betul tuh ,x tipu caya lah T-T

@dayana ,betul en betul en :P


@yaya ,haha sebab tuh lagi byak majalah fesyen wanita :)

misza said...

secara umumnya begitu lah kan. tapi ada juga lelaki yang cerewet n perempuan yang simple...

shaFazie said...

tersenyum2 bc entry nie..:)

Yuslia Suhana said...

haha dah lumrah pompuan camtu... huhuhhu

Mohd Saifuddin Ishak said...

btol!! tp gf aku rasenye ada 12 ker 13 nafsu kot..

wan farah said...

hahhaaa..cam betul ja sume 2..=)

i am S!L4H.. said...

eh btol btol seratustigepuluhdua kali. bole?

SyedGraphiX said...

kenapa banyak sex sexx tu?? laki suka sex ke? hahahaa

Kodet said...

haha , besarnya ruang tu kt otak lelaki

Pejuang Kesenian Extreme said...

Fakta2 diatas ni kebanyakannya betul..hehe

sItI hAniSaH said...

pompuan bukan complicated tapi UNIk okay.. hahaha tapi terlalu simple tu yg buat kaum hawa cepat bosan ngn laki...

Pejuang Kesenian Extreme said...

Fakta2 diatas ni kebanyakannya betul..hehe

wan farah said...

hahhaaa..cam betul ja sume 2..=)

nazrul ashraff said...

haha..joget kejap..poooompuan...kompleks!

gadis comot said...

joom join contest.. anda di tag.. heheh :)

:: cekodod :: said...

hahaha..nice 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...