Sponsored by

Wednesday, March 23, 2011

maaf aku dah berpunya

"maaf aku dah berpunya"

"betul kah???"

"betul ,malah aku dah kawen dah ,tapi takde anak "

"huh???,siot ko x cakap dengan aku pon!!!dah la siap kawen plak  tuh ,memang takleh blah la dol "

"aku kawen kat fb jek hehe ,caya habiss~ "

"huh??!ceitt ,podahhh!"

                                                *****************************


Ini lah antara ayat-ayat poyo yang aku penah dengar .Sekarang dah jadi macam trend .Kalau hari ni baru kenal ,esok mintak couple ,yang first  kene buat "change your status relationship ".

Biasanya kan ,bile korang add awek- awek cantik atau pun lelaki-lelaki jambu kat facebook ,ape first yang korang check? mesti die punya status relationshipkan ?? kalau si dia belum berpunya atau dengan nama lain single mesti dalam hati  "yes ,ade can nih boleh ngorat hoho",sebaliknya ,kalau si dia dah in relationship dengan si B atau C pasti dalam hati "deymm ,sayang tol ,baru nak masuk line ". Niat hati cuma nak kenal je ,bukan ape2 pon ...ecece.

Tapi jika difikirkan ,apa kesannya pada dunia anda bile tetibe tukar status hubungan ni kan?.Perlu di ingatkan dalam dunia facebook bukan ko dengan si dia je yang main fb ,malah ade cikgu -cikgu zaman skolah rendah ,menengah ,jiran -jiran ,pak cik kantin "kalau ko add la",pengetua skolah "kalau ko skema suke bodek dia la ",dan yang paling best skali ,ahli keluarga anda sendiri,ade ayah ,mak adik bradik lain ,nenek pon ada haha .Bayangkan ,kalau ko buat "onar" abis la ko haha.Semua orang sekeliling tau kan?

Aku ade satu cerita ,yang kawan aku cerita kat aku .Satu hari tu ,kawan kepada kawan aku tukar status hubungan dengan si kekasih hati di fb .Dia tukar status hubungan  jadi "engage".Kebetulan la ,mak kepada kawan aku tuh jadi pulak jadi friend dengan si kawan kepada kawan aku kat fb.Nak dijadikan cerita ,time diorang tukar status pada hari tuh ,tetibe mak kawan aku call kawan aku cakap

"A (kawan aku ),mak tengok kawan kamu si B tuh dah bertunang ,kamu tak tau ker!!?.Tak jemput kamu!?"

kawan aku punye la terkejut ,kawan baik die dah bertunang .Makan sama-sama ,main guli sama - sama  ,alih2 dah bertunang dengan anak orang tak bagitau .Memang terkejut habiss la die .


"mana mak tau neh?si B tak cakap ape2 pon "


"mak tengok kat Fb si B tu la ,dah bertunang dah die dengan anak pak samat "


"lorhhhh ! ,hahaha" memang sengal~...

see,macam-macam boleh jadi.Silap hari bulan ade pulak orang salah faham ingatkan ko dah kawen ke ape en.

Tapi ,itu terletak pada individu jugak ,kata orang "berani buat ,berani tanggung la",jenuh la nak menjawap soalan bertubi-tubi dari rakan taulan nanti yerkk.Jangan la kerana trend ko  pon nak ikut sama ,bile dah clash nanti ,kene hentam lagi ,"eh da putus?kenapa ni? smalam baru couple hari ni da clash?"  mane tau? "FB LAA".....kan?.Prihatin erkk.

Aku tak cakap kat orang ,aku pun same .Baru semalam aku sembang-sembang ,esok nya pon declare "eh kata ikut trend kan??".Siapa si die pilihan hati aku??  "tengok FB aku la~ " hak3.Neh aku siap print screen lagi tau~ :p



kalau tak jelas ,sila klik untuk tumbesaran


p/s:
pada peminat - peminat lisa ,jangan marah yerkk~ haha ,owh lisaa~ i setia dengan u ~ hik3 :P.Caya tak?? hehe .owh ya happy besday lisa :)..terima kasih kerana membaca

"mentang2 dah abis exam ,terus blog " aiseyy~ haha ..

40 comments:

Ery Farieha said...

ko edit ke apa?
dush!

LittLeMyRsHMaLLoW said...

hi BF lisa !
=p

Hanim Mahali said...

Memang sah edit ni... Jap2, nak muntah kat sini... bluuweeekkk ~

kambeng.karbonat said...

layan kn je bro.haha

nur anis said...

disebabkan ko bf lisa, aku nak mintak dinner dengan lisa...haha

conbellydiobeterisme said...

@ery ,ade larr hak3 :P

@little ,owh thanks2 susah2 je hik3

@hanim ,sampai muntah naa??terharu :P

@kambeng ,hehe layan habis hak3

@anis ,dinner emm check jadual :)

Halusinasi said...

arrghh jeles..macam mana kamu ayat dia?

AesyaZealous said...

haha sabboo yolaa

aslann said...

wooyyyy jamban...!! LIsa aku punyaa! semalam aku smbut besday ngan dia, dia dah lamar aku...jumaat ni kami nikah! okeyybai.

DOVE... said...

hai BF Lisa..
i le msuk line lg tak?
ada harapan lg tak?


HAHA.
sengal ko!

*entri best!

GemukCantik said...

make me laugh today. agreed! :D

Siti Safiyyah said...

takleh blah sungguh yg status relationship tu..HAHAHA

ich bin che ya said...

untung la... hahahah

missh aryeika said...

; wah2 bukan main lg .
tak leh blah pulak tuh dgn lisa .
haha .

cik pieja hut said...

masing masing dengan cite lisa..

cokelathati said...

ceitt!
hey, imam!
bdarah KORNEA nokk tengok :)) agaga!

yaya_flanella said...

nak dengan lisa je.. hee.. nway, utk relationship kat fb tu, better tak payah nak tulis engaged married bagai. kan elok kalau announce in relationship je dulu. ikut flow dia, stage by stage. baru sweet. ^^

lisMA said...

hah yg nih ke??gelabah tul kau ni im

Ifti Larina said...

amboih

shereena said...

hahaha..bf lisa 2..haha

EZAN IDMA said...

baru nak ngorat. haha

fyy mokhtar said...

tipu dan pentipu :P

diazua(^.^) said...

memang ta bleyh taaaannn!!(nak tergelak terguling-guling)hahahaha;D

Cik Yana said...

Hahaha~ tak percaye :P

Entry terkini: Panas: Mereka dicekup dalam kegelapan ketika Earth Hour :)

akU GaDis said...

adeihh,, tak phm la mnusia zmn skrg..
smua nk berFB,,
nk tau status org tu,tgok je FB kn.. hehe

man said...

zzz,gara2 fb abis satu kampung tau :D

mimimemo said...

biAse perempuan suke berstatus kat fb ni..laki biase mesti malu2..

Sha-na.Szied said...

eeeeeeeeeeee ye lar tuhh..
hebat betul edit!! :)
saya pon bengang para remaja yg suke wat status dah kawen la.. engange la..
belaaaaaaa la.hha

NURUL FARHANA said...

hah.sengal! ekekekekekehh!

NURUL FARHANA said...

hah.sengal! ekekekekekehh!

man said...

zzz,gara2 fb abis satu kampung tau :D

akU GaDis said...

adeihh,, tak phm la mnusia zmn skrg..
smua nk berFB,,
nk tau status org tu,tgok je FB kn.. hehe

fyy mokhtar said...

tipu dan pentipu :P

yaya_flanella said...

nak dengan lisa je.. hee.. nway, utk relationship kat fb tu, better tak payah nak tulis engaged married bagai. kan elok kalau announce in relationship je dulu. ikut flow dia, stage by stage. baru sweet. ^^

GemukCantik said...

make me laugh today. agreed! :D

nur anis said...

disebabkan ko bf lisa, aku nak mintak dinner dengan lisa...haha

LittLeMyRsHMaLLoW said...

hi BF lisa !
=p

Rtp Farra Arisha said...

funnyyy sgt2 ok. arisha yg dari tadi pusing kepala boleh tergelak baca story ni. macamm2 laah kan! bagus untuk gurauan malam.

tasya :) said...

perghh , BF lisa tuh !

Len Inouie said...

Ish.. suka bini orang. Hahaha... gile jamban. EH, bila nak post jenis2 taik kat jamban? :P nak baca..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...