Sponsored by

Wednesday, April 28, 2010

balik kg


setelah hampir 2 bulan setengah tak balik,
akhirnya pda 29 ari bulan ,khamis malam,
balik kg!!...hahahar

rindu sama itu kepok lekor..yeah

Tuesday, April 27, 2010

dear friends

Hepi besday ajax yang duk tgh...28 /4 ,
and Nur Aya bt Omar...25/4
doakan yang terbaik untuk kalian ..;D



Aku mengamati semua sahabat,
dan tidak menemukan sahabat yang lebih baik daripada menjaga lidah.
Saya memikirkan tentang semua pakaian, tetapi tidak menemukan pakaian yang lebih baik daripada takwa.
Aku merenungkan tentang segala jenis amal baik,
namun tidak mendapatkan yang lebih baik daripada memberi nasihat baik.
Aku mencari segala bentuk rezeki,
tapi tidak menemukan rezeki yang lebih baik daripada sabar.


p/s;salah dan silap maafkan aku,aku mudah lupa byak buat silap,insan lemah..namun jangan malu dan segan untuk memperbetulkan aku ,...:)
credit to luffy

Monday, April 26, 2010

today

ku gembira sentiasa,
badanku sihat dan kuat hoyehh,


dear jambancomel,
hari aku saje nak post yang merapu..hak3,
tetiba jiwa ini nak tulis ape2 lar...bosan..
aku nak tulis pasal emosi pon ...tak tahu sebab emosi aku jarang tetap,
cipta lagu? takde idea..
owh uniten ..seperti biasa masih same...:(
lepas nih aku nak post pasal kem tapi...tak abis kumpul data..masa terhad..(malas haha)
entah aku cakap jek nak wat,tapi tindakannya lambat sket...aduhai..

lemah,serabut..rehat..bengang slipar hilang buat kali ketiga..kali ni aku beli slipar merah ...senang dari jauh bleh nampak...(-_-')




chichi oya..yasumi ni kairimasu..huuu hishashiburi kana..amari kaeranai deshone..kongetsu ikkai kaerenakerebanaranai...nihongo ni tsuite,amari tsukawanai node...wasurete shimau...deym...renshu2 ...ganbaranakya...:D





Friday, April 23, 2010

lost my love..:(

pagi tadi sesudah semayang subuh di masjid ,saat ku ingin pulang ,
ku tercari selipar hitam yang ku beli di kedai bundle berhampiran upten,
banyak kenangan tentang selipar tuh ,
walau harga tak seberapa...

namun.."EH MANE SLIPAR AKU?"jerit aku pada rakanku..
"deymmm" carut ku lagi..aku masih ingat ,aku letakkan slipar ku itu betul2 berhampiran rak kasut bersebelahan tong sampah...last2 tetiba..puhhhh kene TIBAI ngan orang ...arghh

takpe lagi kalau dah rezeki org nak wat camne en..so redha je lar..nasib baik masih ade satu slipar CROC kat umah ..ade back up


...bile time solat jumaat tadi ,aku tinggalkan slipar croc aku di tempat yang agak same ,namun lebih berhati2 sket berbanding tadi,ku letakkan di atas rak..
tapii! apakan daya..yang dijangkan air tenang tiada buaya ..CROC AKU PON KNE KEBAS!!,dan time aku nak blek dari solat aku check tgk dah takde..."takkan la dua2 pon nak tibai' arghhhhh

..deymm..DUNIA SEKARANG DEKAT MASJID PON BLEH MENCURI...haihhhh~~~~

(pinjam slipar masjid jap,nnt kene cari slipr baru...CROC aku ARGHHH!!!) (T_T)


Thursday, April 22, 2010

gimme gimme awardo


Award of the day



special thanks to bella for this award..:)

namun kalau dah da dapat award mesti ade bende kene buat..jwap soklan nih..


1.Apa yang anda akan buat bila anda tahu ada kawan tikam belakang anda?
-tikam balik mereka dengan pisau haha
2. 6 orang di hati anda?
-family termasuk aku cukup 6 hehe
3. Anda rasa anda comel?
-tak(nanti jadi riak)
4. Single or Taken?
-depend on situation..haha..emm i'll choose taken
5. Blog yang mana anda suka
-islamic and politician
6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?
-kenkadang jek kalau rajin..
7. Lagu yang terakhir anda dengar?
-anggun lagu blog aku (cody orang promote lagu neh..thanks ya.;))
8. Last text message
-abang aku msg ,"asal tak balas msg?"..(-_-')
9. Last phone call
-kakak aku call nape "nape susah nak kol mung?aih"..gomen
10. Hari terakhir anda menangis?
-semalam ,teringat kat orang dah tiada ..dan diri sendiri
11. List 5 warna kegemaran anda
-merah hijau coklat ,hitam ,hitam,oren
12. Orang yang terakhir anda berYM?
-ajax..suh datang blek die
13.Game yang anda paling suka ?
-pes
14. Adakah anda peminat MCR?
-Dulu ,skang jrang2
15. Anda rasa tag ini best?
-sangat best ..
16. Tag lagi 5 orang









Tuesday, April 20, 2010

Monday, April 19, 2010

dreams


"Hold fast to a dreams,
for it dreams die.
life is like broken -winged bird ,
that cannot fly.
hold fast to dreams,
for when dreams go,
life is like a barren field ,
like a frozen with snow,
hold it too tight,
will crush it,
hold it too loose ,
will gone..just make your life run easier
don't make it go more harder...
No matter in LOVE or WORK,
just keep it SIMPLE and be NICE"

Friday, April 16, 2010

kem


minggu ni ade kem..wah ..telah diadakan oleh kelab saq(sahabat alquran)..
katanya akan ade aktiviti lasak ,wah
haih lame benar tak bersosial,jadi ade peluang pegi kem,
bleh berehat minda sebentar sambil bersosial...hoho
mgu depan praktis lagu...lala





hari jumaat ,8.00(jangkaan )kami bertolak dari masjid uniten..:)

Thursday, April 15, 2010

kerja malam2 tak dapat tdo...


DAlAM MINGGU NIH AKU TAK DAPAT TIDO DENGAN LENA,
MALAM2 MESTI AKU BOSAN,
ENTAH MUNGKIN EFFECT NESCAFE KUAT SANGAT KOWT HEHE,
SO NAK HILANG BOSAN PUNYA PASAL AKU EDIT LAR GAMBA2 AKU YANG ADE
UNTUK JAMBAN COMEL


WISH ME LUCK EXAM....
















"The unfortunate things about this world is that
good habits are so much easier to give up than bad ones"
-William Somerset Maugham

Monday, April 5, 2010

ape erti mencari ilmu..wanita










Al Mujahid As Syeikh Mustafa Masyur pernah menyebut ;


"Tarbiyyah (pendidikan) bukan segalanya-galanya,
tetapi segala-galanya hanya dapat diraih dengan Tarbiyyah."

Kekadang kita mengeluh mengapa kita perlu belajar tinggi-tinggi,
Kita hanya belajar untuk peperiksaan yang bakal tiba,
Kita hanya belajar untuk memuaskan hati ibu bapa,
Kita hanya belajar untuk dipandang tinggi oleh masyarakat,
Satu pertanyaan diajukan oleh golongan wanita,
Katanya buat apa belajar tinggi-tinggi, lepas kahwin jadi surirumah juga,
Namun ada yang kata dunia hari ini berbeza, lelaki & wanita sama saja,
Bila berumahtangga apa susah, masing-masing urus kerjaya sendiri,
Bila datang cahaya mata, masing-masing tak nak mengalah, kerjaya masing-masing dipertahankan, anak yang dianugerahkan dianggap musibah,
Akhirnya dengan sifat penyayang si ibu pasti mengalah,
Akhirnya sama saja wanita tetap jadi surirumah,
Sedikit portion adalah sebaliknya, lelaki yang jadi surirumah,
Tapi hakikatnya tetap wanita majoritinya,

Ada satu kata-kata Ibu yang bijak mengajar anak daranya,

"Jangan anggap wanita tidak perlu belajar tinggi-tinggi,
walau kebanyakan akan jadi surirumah,
tapi ingatlah anakku, ia pasti berbeza cara dan kualiti,
seorang ibu yang tinggi pelajaranya dengan yang sebaliknya,
yang mana akan melahirkan insan yang berguna?"



dipetik daripada 'i love islam'..





kebanyakan wanita hari ini mempunyai profesyen sendiri ,malah kalau diikutkan gaji mereka,ada yang jauh lebih mahal dari sang suaminya.Realitinya,wanita sekarang bukan macam dahulu.Kalau diikutkan statistik bilangan pelajar yang memasuki universiti megikut jantina,kaum perempuan menguasai purata kemasukan.Kenapa hal ini berlaku?Ada orang kata mungkin dunia dah nak kiamat,bilangan pompuan bertambah.Namun itu bukan alasan,kaum lelaki mempunyai akal lebih dari pompuan,cuma kadang-kadang nafsu yang satu itu lebih menguasai..rempit,dadah ..semua anasir yang merosakkan reputasi kaum lelaki..sedarlah wahai saudara sekaum sekalian..ilmu mengubah segala-galanya..


Saturday, April 3, 2010

sickness


dalam minggu ni
ramai yang batuk2 dan sakit2
aih sampai aku terkene jugak..

semalam aku mimpi ngeri,
aku mimpi semua orang yang aku kenal mati,
tinggal aku seorang ats muka bumi,
wah sunyinya dunia ini tanpa mereka

telinga bengang,
badan panas,
hati sejuk,
jiwa tenang....

its fever.....











medicines thats what i need.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...