Sponsored by

Saturday, April 30, 2011

awk tak cun tak nak kawan

Dalam hidup neh mesti ade kawan kan?.Ade kawan baik kawan jahat ,kawan kurang jahat ,kawan tikam ,kawan belanja aiskrim dan macam - macam lagi .Kata orang kalau nak berkawan tak kira tempat .Tapi persoalannya.Kalau nak berkawan perlu ker kita pilih kasih?dengan kata lain,



"aku tak nak kawan dengan die sebab die bodo "



,atau

"aku tak nak kawan die sebab die tak lawa dan hensem "


atau atau

 "aku tak nak kawan dengan die sebab mulut dia macam sialan ,mencarut tak kira tempat,selalu maki aku ,selalu kondem aku ,selalu letak gam atas kerusi bile aku nak duduk, ahem aku melekat ,semua orang gelak" *ok  yang ni memang awal-awal kene rejek hehe












Jadi nak berkawan kene memilih kah?

                                                       ***************************************************

Sunday, April 24, 2011

i feel rainbow upon my hand


ni keje aku time cuti ,aku try apply gradient ngan photomanipulasi ,the result ,jeng - jeng ,feel free to critic :)

Thursday, April 21, 2011

bahagia di rumah weh!

Cuti sebulan seakan - akan habis ,lagi seminggu aku dah kene balik universiti.Ape yang aku buat duduk kat umah?mkan tido makan tido ,langsung tak bersenam ,lemak semakin banyak aduhai.

Apa yang pasti ,sebagaimana spesis yang suke duduk kat umah ,tiap - tiap hari mesti rasa lapar .Yela ,semua makanan free mane daknye .Bangun pagi dah ade orang hidang makanan .Bahagia weh
bahagia.!haha tq mama :)


TIdak lupa jugak ,dekat umah aku dah ade family baru .Kucing aku beranak dengan banyaknya.Macam musim ,semua nak beranak ,pening aku dibuatnya.Jangan kencing atas katil aku sudah .....aku cabut misai kang,..kurang asam! .ok happy holiday..



p.s:update gune tenet pinjaman.

Saturday, April 9, 2011

lu langsi ,lu matii!

satu petang aku naik train pergi ke satu destinasi .Sedang elok aku duduk merenung ke arah tingkap sambil duk fikir dalam otak

"bile aku nak sampai neh ,Ktm neh dah la macam siput ,bile la nak upgrade jadi kuda pulak aih"

Tengah elok aku termenung ,tetibe bunyi kecoh belah blakang sane.Tetibe aku dengar sorang amoi duk bebel kat seorang laki tu dengan muke bengis.

"u ape hal tolak-tolak neh ,u tau ka tempat ini sempit"

"tau ,aiyoo train neh memang dah sempit ,i mane ade tolak2"

"i nampak u tolak tadi ,u jangan nak tipu ,tangan u letak mane haa?!"

"i mane tolak ,tangan i letak dalam kocek la ,macam la i gatal sangat"

gaduh punye gaduh ,sampai la destinasi si amoi tuh .Sebelum die kuar die cakap

"kalau i tgok muke u skali lagi ,siap u!"



then mamat tadi balas ,

"macam la aku nak tengok muke ko lagi"

aku gelak - gelak je dalam hati..haha
erkk,len kali naik train kene hati hati .....haha hari yang pelik.

Friday, April 8, 2011

muka cantik tapi hisap ganja...


Ini satu kisah yang ingin aku kongsi .Satu hari aku tengok kawan aku cam sedih .Aku pon dengan slambe pegi la tego die ,

"salam beb ,ko wat ape?asal aku tengok muke ko selepet je ,sedih je aku nengok ,asal? ko putus cinta ke hape?"

dengan tak semene - mene ,kawan aku balas
"ye aku putus cinta weh".

"weh aku gurau je la!"

"betul aku tak tipu weh"

Aku punye la terkejut ,biar betul kawan aku neh putus cinta, nyesal aku gurau bodo dengan die arghh .Selama neh aku tengok bahagia senantiasa ,sampai aku mesej pon susah je nak balas duk sibuk mesej ngan awek die jek ,semua nye aku tengok bunga bunga rose je ,takde pon kelam - kelam bunga taik ayam .Tapi kali ni lain macam pulak jadinya.

"ko biar betik dol ,asal neh ,aku tengok awek ko bukan main baik lagi ,cun pulak tuh ,asal tetibe clash neh?"

"panjang ceritanya "

"arhhh pendekkan ,ko jangan nak buat drama!"


Dengan nada yang pilu ,kawan aku cerita kat aku satu persatu kat aku .Aku pon mendengar dengan penuh hiba cerita die.

                                                     ****************************
Dipendekkan cite ,rupa - rupanya ,si kekasih die dah  suke kat orang lain ,bila ditanya apa kurangnya kawan aku ?,si perempuan tu cakap ,die cam takde rupa ,bila nak berjalan pon cam malu jek orang tengok .Lagi pon,die kata kawan aku terlampau "curios" sangat ,macam terlampau ambil berat pasal die,setiap hari mesti call ,terlampau jeles .. .
hey ,what the chicken!



Ya allah ,terkejut aku bile dengar cerita kawan aku .Tak sangka ya ,bende neh bleh berlaku.Bagi aku si perempuan tu mungkin rugi yang amat sangat .Aku kenal kawan aku macam mana ,memang die suke ambil berat ,ambil tahu ,sebab apa?sebab die sayang .Susah nak cari lelaki yang baik hati dan banyak kasih sayang macam die.Walau die dikata tiada rupa ,namun hati nya lebih baik daripada yang lain .kata orang "muke hensem ,tapi hati cam setan ,atau muke cantik ,tapi hisap dadah " buat ape beb?.Bagi aku die lelaki yang hensem dengan perangai die .

"hey ,nobodies perfect ,sape yang rasa die bagus tu ,sebenarnya langsung tak bagus ,tapi bodoh sombong tau"

memang die ambil cakna ,mesej - mesej slalu ,kalau itu la yang menjengkelkan si perempuan tu ,why not ,explain terus terang je  cakap tak suke buat macam tuh .Aku rasa kawan aku faham ,dan aku memang tau die seorang yang reti bahasa.Kalau die terlampau jeles ,itu normal as manusia,kalau da nama sayang ,mesti la jeles kan?.Kalau pompuan tu terus terang maybe die akan lebih baik.Bukan semua orang perfect ,mesti ade kelemahan punye la.

"beb ,ko jangan risau ,pasti suatu hari nanti ade wanita yang lebih baik dan sesuai untuk orang yang baik macam ko ,ko kene ingat lelaki baik untuk perempuan yang baik:"

kawan aku diam membisu ,sambil mengangguk kepala tanda setuju dan terus melemparkan senyuman kearah aku

"betul man ,biarla die pilih siapa yang die suka ,yang penting aku doakan die bahagia "

bile dengar kawan aku cakap camtu ,aku terkejut ,walau si kekasih die wat taik  kat die ,die tetap tabah malah doakan yang terbaik untuk si dia ,aku respek gile kat die .

"u r really a good guy bro"....gud luck.Aku menepuk nepuk bahu die.





p/s:
zaman skang nak mencari seorang yang betul - betul yang hati suci ,ibarat mencari sebiji batu di padang pasir.susah kan?

MInggu Orientasi UBM

salam semua ,sebelum aku tulis lebih lanjut ,ape itu UBM ?.Baiklah UBM dipanggil Universiti Bloggers Malaysia.Its sound funny huh.But it do exist .haha .Jadi ini adalah first assignment yang mereka beri ,iaitu minggu orientasi. 4 bende kene buat ,


  1. letakkan banner UBM dalam entry anda.
  2. nama anda dan nama blog anda.
  3. sejak bila mula berblog.
  4. apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.
  5. pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.

erkk ,actually ade 5 bende kene buat pertama

upload gambar neh letak dalam blog

nama:jambancomel
nama blog :jambancomelblogspot.com



Sejak bila mula blog?
Aku mula berjinak -jinak dengan blog sejak 2 tahun yang lepas iaitu pada akhir tahun 2009 ,pada bulan oktober .Namun satu tahun pertama tidak la setegar mana ,lepas tuh baru la aku rajin update haha.

pandangan tentang dunia blog ?
Tidak dinafikan ,dunia blog sekarang seakan -akan menjadi trend tak kira tua dan muda.Ia seolah -olah macam facebook .Sorang je buat ,mesti ramai yang terpengaruh."eh tengok ramainya follower die ,coolss".Tapi ramai yang lupa tujuaan mereka blog untuk ape.Setakat nak duit iklan tapi isi blog takde buat ape ,penuh dengan isi "hei tengok gua ,traffic gua tinggi beb " tapi ape motif berblog pon tarakk buat ape.Diringkaskan disini ,banyak yang ade blog ,tapi sejauh mana mereka gunakan blog ke jalan yang betul ok .


pandangan terhadap UBM
Bile first time dengar macam klakar ,tapi ok jugak .UBM dapat mengeratkan hubungan blogger yang sedia ada ,khususnya pelajar - pelajar universiti ,tak pun mereka yang baru nak masuk ke universiti .Natijahnya .Semoga maju ke hadapan.:)

Thursday, April 7, 2011

"CONTEST : Leen & Kyerull || Janggut vs Muncung"




Salam ,ni contest yang telah dianjurkan oleh brader keyrul ,ngan leen .Sebab die dah tag aku kat Sb ,aku plak lama tak masuk mana - mana contest ,baik sape berminat klik banner neh 




Ni kira janggut lawan muncung la sape menang ,haha ,cam klakar plak ,ok ni gambar yang aku letak ,tak bape nak macho ,asal ade janggut ,aku tak pandai nak bergaya sangat ,layang sudeyhh *oi jangan gelak





Tengok ade janggut ngan misai skali kan?haha ,selekeh plak ,ni time aku malas bercukur ,arhh lantak la.


"bagi aku lelaki yang ade janggut menyerlahkan kemachoaan dalam diri ,lagipun biasanya lelaki yang ade janggut neh kelihatan matang ,dengan kata lain nampak
lebih dewasa berbanding lelaki tanpa janggut ".

ok itu pendapat aku ,apa-apa pon layan~ zazzz

p/s;tak mengharap menang pon ,kalau menang ok gak hak3

Tuesday, April 5, 2011

contest gambar vintage daripada KMS

Ok ,hari ini aku nak pomot satu contest yang best untuk korang semua join.Contest ni telah dianjurkan oleh abang aku sendiri ,jadi die suh aku pomot .Hadiah die lagi meriah kalau tak caya tengok poster ni


contest ni berlangsung selama 2 bulan ,nak tahu lebih detail die ,cuba layari:
facebook : kms Couture
blog :kms KL

jadi kepada sesiapa yang berminat bleh la join :) ,feel free to spread this


p/s:amacam poster tu ,cun tak ;p

Pengumuman Pemenang kontest Gambar paling Sengal Jamban Comel

Salam semua ,pertama sekali aku ingin memohon maaf atas kelambatan aku untuk mengumumkan siapa pemenang kepada kontest gambar paling sengal kan hehe.Nak - nak si dik Fyka neh duk sibuk tanye siapa yang menang haha.Exited le tuh *jangan marah hahaha

Sebelum aku umumkan siapa pemenang ,pertama sekali aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi join baik muda atau baik yang dah berumur tetapi hati muda .Rumusan daripada semua gambar yang aku tengok ,ade yang guna gambar kawan mereka ,ade yang guna gambar adik beradik sendiri dan bahkan ade yang guna gambar suami mereka ."Terima kasih kak".Semua gambar bagi aku sengal-sengal tahap aku pon sendiri mengalir air mata time tengok sebab kelakar amat .Syabas diucapkan pada anda kerana menunjukkan kesengalan anda hehe.

Jadi tanpa aku lengahkan masa ,setengah diadili oleh lima juri yang berbeza ,"bukan aku sorang je ,kalau tak ,tak aci la haha" ,kami telah memilih beliau menjadi pemenang bagi kontest Gambar paling sengal .Beliau adelah ,jeng jeng jeng!









Banyak kriteria  yang diambil kira oleh juri - juri  bagi memilih penang ,dan agak memeningkan jugak nak pilih sebenarnya.Namun kami sepakat memilih along sebagai pemenang utama ,syabas diucapkan.Nanti JC akan hubungi anda untuk pemberian hadiah .


Bagi semua peserta yang telah join ,nnt aku akan letakkan kedalam " bloglist Jamban Comel ",skali lagi ,terima kasih diucapkan ,nnt akan diadakan kontest lagi ,hadiah lebih banyak akan ditawarkan .peace :)

Saturday, April 2, 2011

ICA- kantoi ngn awek




baik ini first time aku gune doodle buat video .Aku ambik masa tiga jam ,nak buat bende alah neh .Kalau korang suke video neh ,nak share pon boleh ,lagi la aku terharu giler .hehe ,saksikan kisah aku kantoi ngn awek haha ,takde la ,aku pon takde awek ,check it out..~


video

Friday, April 1, 2011

ICA:Aku Seorang Super hero!!!


 ICA @ Ini Cerita Aku..


Ini cerita aku time masa kecik.Dulu mase kecik aku nakal giler .Nakal sampai mak aku pon pening dengan aku ,tapi nakal-nakal comel jek *perasan ,takde la buat bende jahat ,paling jahat pon penah curik mempelam jiran sebelah ,tu pon sebab terliur sangat hahaha .Tapi satu bende yang paling aku suke buat time kecik,,meniru aksi super hero .Ko cakap sape je,ultraman ,batman ,sume da jadi dah ,sampai sanggup korek duit tabung semata - mata nak beli baju power rangers beb.hoho.




Setiap masa pasti aku rasa aku ni super hero .Aku berani buat segala bende ,penah gaduh - gaduh ngan kawan - kawan time kecik semata- mata kononnya sape la paling hebat ecece.Sampai ayah aku pon pening ,"kecik - kecik dah nak jadi super hero besar nanti ,jadi super ape ntah ".haha.Namun ,satu hari tu ,time aku duk jalan - jalan bersiar mencarik awek comel ,tetibe aku....







tersadung sebiji batu "gedebak gedebuk " arghhh."bengong punye batu aku jerit dalam hati",maki maki aku dalam hati.

sebab sakit yang amat pada lutut aku time tuh ,ape lagi, aku nangis la kuat-kuat ,sambil - sambil tu dalam hati aku "cilakak punye batu ,cilakak ko camne boleh ade kat sini",aku jerit2 dalam hati lagi . *bese le budak - budak.




aku pon balik ke rumah dengan hati yang pilu sambil menahan sakit di badan akibat jatuh .Sampai je kat rumah ,aku terus ngadu kat ayah aku ,

"abah ,tadi man jatuh ,sakittt !!waaa" sambil tunjuk luka kecik kat aku punye lutut.Abah tenung muke aku dengan penuh kusyuk ,jap agi ,

"hahahaha,kata superhero ,kalau hero mane leh nangis wuuu !!"


arghhhhhh ,orang sakit nih !"owh deymm" jerit aku dalam hati..









tapi kerana kejadian itu ,ia tidak mematahkan niat aku untuk jadi super hero .....*time tu je la hehe



Sekian....
p/s:
disebabkan aku malas nak menaik banyak - banyak ,jadi aku buat doodle haha .Ari tu aku sembang ngan cik gadis pasal doodle,entry ade lukis cam best ,aku pon nak try gak la kot2 la jadi cam zack en ,"angan- angan " hak3..,jadi kalau aku malas ,aku doodle je la wahaha. *asal aku neh cam x betul plak ,derhh adios..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...