Sponsored by

Monday, June 28, 2010

permulaan :)

welcome back to me.
actually i have not much word to say ,
but this holiday ,i had more time to rest ,
then hanging out with my friends ,
its totally fun..but why this holiday ends so early wth, althought it was 3 weeks haha..
anyway gud luck to all my friends for our upcoming sem hehe,
keep it up until the end,
ok stop babling ...

pengumuman!!!sapa berminat mai datang !

An experimental play in poems by The Actor's Studio.
Watch poetry of both, originally written as well as iconic ones being presented in new fresh ways!
Experience poetry like never before!

The Road Not Taken is written, devised and performed by Ayunni Ayub, Sally Ann, Bill Curtis, Adlan Ramly and Syafiq using well known and original poems.


TICKETS: Entry by minimum donation of RM10.00 at the door
TELEPHONE: (03) 2142 2009 / 2143 2009, 10am – 6.30pm (Mon ~ Sun)
WEBSITE: www.theactorsstudio.com.my
For media inquiries please contact Ayunni at ayunni@theactorsstudio.com.my or *(017-3246770)

for more details and information log on to:


http://www.theactorsstudio.com.my/

Friday, June 18, 2010

lastly

malam neh pulang ke kg,
masih ade saki baki kerja perlu buat ahaks,
balik cari ilham ,
buat lagu ker..:D
Selamat bercuti

Thursday, June 17, 2010

Tuesday, June 15, 2010

asal lambat kawen?


sElamat pagi,

lupe nak gosok gigi,

bangun tengahari ,

pastu terus makan maggi


haha,

aku suka lagi


entah la nak update ape ,tapi nak tulis la jugak .Hari ini dah masuk 5 hari duduk umah eis ,lagi dua hari aku balik kampung.:).Tadi aku bangun pagi ,aku bukak tv,tetiba terbukak wanita hari ini,tajuk perbualan ,'kenapa kawen lambat?'.Macam best je,aku follow la sampai habis..:D.Kata salah seorang panel pada hari itu ,kebanyakan 'WANITA' zaman sekarang cenderung kawen lambat berbanding lelaki.Eh ,benarkah?.Sambungnya lagi ,ia seakan -akan trent zaman sekarang .Hal ini kerana ,kebanyakan wanita zaman sekarang sibuk mencari kerja ,sehingga tidak mempunyai masa mencari pasangan masing - masing .Selain itu juga,ramai antara mereka lebih rela memfokuskan pada hal keluarga mereka ,daripada memikirkan hal perkahwinan.


Mungkin dalam sudut hati mereka ,ingin berkahwin ,namun melihat keaadaan negara kita sekarang ,amat lah susah mencari suami yang betul2 boleh diharapkan ,dah bukannya menjadi pak turut isteri semata - mata,tambahnya lagi.


Aku teringat zaman sekolah dulu ,ade sorang kawan aku cakap,kalau nak bercinta ,biarlah kat universiti nanti.Aku fikir sampai universiti ,lagi lar sibuk berbanding ,disekolah mungkin tiada masa mencari pasangan .haha.Namun ,jodoh ditangan tuhan .Siapa sangka kan,mungkin hari ini kita akan barkahwin.(gatal tetibe).Tapi ,bagi aku sebagai lelaki ,aku lebih cenderung mengahabiskan masa bujang aku dengan mencapai impian aku.Habis belajar,dapat kerja baru la kawen.Tapi ,kene ada calon jugak.Tu yang susah ..:D

p/s;entry tak berkaitan dengan gambar diatas ,gambar orang tak mandi ha3

Monday, June 14, 2010

the truth is,
i hate to be hipocrite.
i'm sorry ,
i'm not suppose be like that,
babling for nothing,
i'll change ,
i'ts time to be more serious ,
thats the way i am...

Friday, June 11, 2010

camping time









suka suki becmping ,

riang ria gelak ketawa menyanyi,

ditambah pula jamuan bbq dimalam hari,

mandi - manda pada keesokannya,

walau letih bagai nak mam,

namun hati gembira tidak terkata..:D

terima kasih diucapkan.
jumpa lagi sem depan








walaupun kiteorang budak lelaki sampai lambat,tapi nasib baik sempat untuk bbq.Sepatutnya dijangka tiba awal ,sebab ade jam kat kawasan kem tuh ,yang satu jam jadi la 2 jam adeh.


sampai ;7.16pm


bbq;8.09pm



tdo ;2.30

bangun ;6.00

sarapan;8.35am

mandi terjun ;9.00am

balik ;11.ooam


antara tentatif progam..hehe,
ape-ape pon kem ni best ,yeah!,walau ade perkara tak dijangka ,namun nasib baik sampai,....
(tak cukup tdo )seb baik ajax ngn akram bwk..:D

miss ya all...len kli buat lagi,,:)






~FaRe Well AjAx~

Wednesday, June 9, 2010

oh prince persia ,kaku aku dibuatnya haha


kisah ni bermula..

tadi,lepas kiteorang (aku ,hadi ,ajax) pi tengok wayang cite prince of persia,hak3.Tapi bukan pasal movie aku nak cite ,tapi psal lepas kiteorg abis tengok wayang ,time kiteorang nak balik dari tengok wayang ke parking lot..

tiba - tiba datang dari mana tah ,datang sore garau ."Ahem ,excuse me sir ,do you know wheres the exit is?" .........hah!?...la ade pak arab tetiba sesat pulak dah adoi,tetiba die tanya aku..aku dah la tengah melalut teringat kat awek prince of persia tu tadi aleh2 die tanye..ermm actually~.............................#&@$#@....ahh sudah ,asal takde sore kuar nih..aku pon tak tau ape aku nak cakap..omg wth...

seb baik ajax dan hadi dengan machonya dan back up aku .."you go straight and turn left then u will find it" .CEH asal aku tak dapat sebut ape2!,mungkin minda aku duk pikir je aksi mamat dalam cite persia tuh tadi duk lompat - lompat keliling bangunan ....haha..

aku bayangkan gak kalau aku dapat pisau cam lam cite tuh ,leh turn back masa ,kalau aku bleh blek time aku exam tuh dan repeat ape yang aku dah buat kan bagus hahaha....


disebabkan itulah pak arab tuh buat muke..(apahal mamat neih tanya mane nak kuar je pon leh kalut ape dahh!!)...


moral cite neh?takde moral2 aku nak cakap cite tuh best sampai bleh wat aku berangan..hoho
(da stat merapu dah..ok sambung packing)

war is over




yeah war is over people,hehe
exam aku yang abis ,
perang selama 3 hari tamat !
aku bleh sambung tido
haha


owh ya , pas abis exam ade plan baik punya ,
skali buat farewell ngan kawan aku sorang neh,

sape?
nanti ar aku cakap tak suprise ar der,
lek lu ,
hehe
nanti aku update pic 'setelah' aku pergi kat ahem..>.<
dah2 ,isnin jumpa dengan dia ,
insyaallah


Tuesday, June 8, 2010

a message


and if i had something to say to you i'd whisper it softly,
kiss you on your rosy lips and never let you off me.
shiver on your roof and see your face lit by starlight,
hold you through the night and watch that colorado sunrise.

and as long as it's okay with you i think i'll stay right here.
i got no where to go cause where to go is up to you, dear.
happy as a clam i see the glimmer in your eyes.
hold you through the night and watch that colorado sunrise.


i really don't know what i'm doing right now..haih~..
why this words keep coming..

waiting


waiting to finish it all,
while afraid of losing.
i can't doing nothing ,
its your faith,
i'm will pray for ya..

Monday, June 7, 2010

hey kau

hey2 kau !



ape dia?

tu budak tuh ,ko nampak tak yang belakang tiang tuh yang tengah garu2

aha,abis tuh ape kene dengan dia,

cuba kau kenyit,

eh malas aku asal aku pulak,

budak tu nampak comel,

abis tuh ade aku kesah,

aku minat kat dia,kau rase dia minat kat aku tak?

hah?ape kau merepek neh .....-_-'
kalau kau minat pegi la tegur dia




tapi aku malu......



adohai...aku tengah makan daa~
exam ar der!esok lagi dua paper,
jangan kasi gua sumbat ayam dalam tengkuk kau...


hehe,(sambil tersengeh nampak bulu hidung)

dialog dua rakan tiada kene mengena antara yang hidup dan mati....stress physic membara jap...haih~

Sunday, June 6, 2010

exam week


hey whats up,what u doing,
herm just playing around ,with my bud,deyym!!

haha main hotak kau,
mampus kepala aku duk pikir
aduhai




exam tinggal lagi sehari,
aku da stat mula sakit2 belakang ,kenkadang tetiba tertido,
mata dah lebam tahap panda ,
lepas habis exam aku nak tdo puas2,
adoi banyak lagi kene stdy ,
pening2


ya allah permudahkan lah hambamu ini menjawap soalan esok,
selamat maju jaya wahai aku

p/s;nescaffe dah nak abis kene beli baru,smlam aku tambah milo ngn nescaffe ,ade ummh!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...