Sponsored by

Thursday, September 30, 2010

you see

Saturday, September 25, 2010

Thursday, September 23, 2010

my garfield
















masa ni aku tengah seronok tengok tv kat umah akak aku,tetibe aku terpandang si gemuk cam tak gerak kat dapur,aku ingat da mati da,padahal tdo rupenye .ceit

dilusions of her


She loves me, She loves me not
She hates me, She doesn't hate me...
She needs me! She doesn't need me...
But I need her...

I LOVE HER!

Tuesday, September 21, 2010

sintetik

manusia sintetik ,
semua benda mahu ,itu ini sana,
walhal , tidak tahu langsung perihal tentang benda itu,
"saya sangat suka itu ,saya sangat suka ini"
tapi tidak tahu baik buruk benda itu
pakat redah main suka suki ,
haih itulah manusia....

loving someone is like u love for the whole part of him / her ,
dark side or bright side thats he/she is..
don't judge so easily ,or else u will fall down.....
world of puzzle.

baulu saya!


poster.jpeg










flayers.jpeg

esok akan ade perbentangan bm ,masing-masing kene promote barangan sendiri.Dulu aku pernah jual baulu ,part time.BAULU SAYA adalah nama label baulu aku ,gambar diatas adalah poster yang akan dipamerkan esok ,wish me luck.

Monday, September 20, 2010

Friday, September 17, 2010

Jalur HItam

ini la logo kumpulan kami JALUR HITAM,ditubuhkan dibawah subjek MAL113.Aku diamnahkan mencipta satu logo ,inilah hasilnya.
p/s;lepas ni nak update program masa cuti ,lame da tak update,hv fun .

biskut dan coklat

aku suka biskut ,

dan aku juga suka coklat,

biskut kalau dimakan begitu sahaja ,kurang rasanya ,

begitu juga coklat ,sekali dimakan amatla enak ,

namun bila acap kali dimakan menjadi muak,

namun jika biskut dan coklat dimakan bersama ,

rasanya menjadi lain ,amatlah sedap.



mulai sekarang ,aku akan buka lembaran baru ,

manusia baru,harapan baru ,

aku tidak boleh menjadi biskut semata-mata,

aku perlukan coklat untuk menjadi yang lebih baik ,

owh biskut ,owh coklat ,

inpirasi dahulu ingin ku jadikan kenyataan .

walau sejuta manusia menghukum aku sekalipun ,

aku tetap sama,owh coklat owh biskut

aku ketawa setiap kali memakan mu ..:)



Monday, September 6, 2010

salam aidifitri


salam aidilfitri buat semua rakan2 bloggers ,
disini aku ingin memohon maaf atas segala kesilapan dan kesalahan tatabahasa atau mungkin teriris hati anda semua harap dimaafkan .Jemput la datang beraya ke rumah aku ,bawak kuih skali ,duit raya? konpem takde hehe...;)

down town cheras

kepada sesiapa yang tinggal atau berada di cheras atau bersekolah di cheras pasti tahu "Down Town Cheras yang betul2 berada berdekatan dengan sekolah sains Alam Shah cheras.Pasar ini dibuka pada pukul 9 malam hinggalah pada pukul 3 pagi .Menurut eis,pasar ini tidak lekang dengan kehadiran manusia dari serata malaysia ,malah pelancong asing juga ada.Tetapi ,apa yang istimewanya pada pasar ini bukanlah kerana bilangan pengunjungnya yang ramai,tetapi "Steam Boat "nya yang sangat2 lah sedap sehingga tidak puas tatkala memakannya.Dengan hanya satu ringgit setiap satu batang ,pengunjung boleh pilih jenis steam boat yang mereka mahu.Bukan hanya satu dua jenis sahaja bahkan hampir 50 jenis steam boat yang dijual disini .




lihat ,beratus cucuk steamboat boleh dipilih membuatkan mataku rambang :)








ummh sedap wa cakap sama lu .Namun ,yang paling aku gemari adalah peparu lembu.Elastik wa cakap sama lu ..:)






Lepas makan ,kami bersiar ke deretan kedai disana.Pelbagai barangan dijual disana ,kasut ,baju ,jam dan banyak lagi.Tetapi yang paling menjadi perhatian aku adalah t-shirt yang amat rare ,ada di jual disini .Sesiapa yang pernah menonton cerita crow zero ,pasti mengenali watak genji.Untuk pengetahuan peminat2 cerita tuh,baju yang genji pakai iaitu pakaian seragam sekolah mereka turut ada dijual disini.Tetapi ,harganya pon amat la mahal hingga mencecah 180 hinggit.Disini juga,terdapat artis-artis yang mencari duit lebih dengan menjual barangan mereka ,seperti kak rosnah mat aris yang menjual kuih raya.Turut serta pelakon enot ,yang membuka gerai bersebelahan dengannya.(gambar tidak sempat diambil).Jadi kepada sesiapa yang berminat sila la datang ke sini ,bleh belanja aku sekali ya :)..



baju melayu indah

dear jamban ,
semalam round2 satu kl demi mencari baju raya .Tapak mula dari jalan TAR hinggalah ke klcc ..pergh penat amat ,macam nak tercabut kaki neh.Tapi ,jalan TAR sangatlah sesak dengan orang yang duk sibuk cari baju raya masing2,sampai habis baju melayu yang aku nak carik iaitu baju melayu silver saiz m.Namun aku hanyalah sempat beli baju untuk abah je.Nasib baik aku ade jugak beli kasut sbijik kalau tak sesia je penat lelah en..:) gambar2 kami


kat klcc ade buat pameran seni bakat muda petronas ,jadik singgah jap

kedai kasut

kat jalan TAR







time dalam train :D,siot eis aku tak sempat posing ;p




Friday, September 3, 2010

memperkenalkan kicap aka artis jalanan :D

kali nih aku nak kenalkan acap @ kicap @ diyaul acap .Beliau merupakan salah seorang lead guitar dalam jellyboone .Beliau bukan sahaja mempunyai jari yang tangkas ,bahkan mempunyai bakat yang lain iaitu kemahiran menconteng dinding bilik hahaha (-_-")





katanya disebabkan telampau bosan (mungkin otak bercelaru entah kemana) ,die mengambil jalan mudah menghilangkan kebosanannya itu dengan menconteng dinding biliknya ...(apa punya orang daa hehe).Namun ,lukisannya bukan stakat ala2 shinchan melukis dinding rumahnya tetapi gempak habis !(bangga sekejap).Kebetulan waktu itu aku lalulalang di biliknya mencari sejemput nasi ,dan terkantoi dengan aktiviti menconteng dindingnya itu.Nasib baik aku ade bawa phone aku ,jadi aku tak lepaskan peluang ,sebagai orang yang jujur amat ,aku snap gambar die conteng dinding sebagai bukti hahahaha....CHECK IT OUT!










tgk ,duk kusyuk lukis punya pasal ,tak nmpak aku kat situ hehe..:D


katanya lagi ,itu gambaran die masa hadapan sebagai gitaris terkenal wah.Kebetulan die ambik bahagian design graphic ,jadi sape2 nak suh design baju ker,buat iklan ker ,bleh mintak die buat ,bukan sekarang ,tapi masa hadapan kua2..pada wanita2 diluar sana ...dia masih single agaknya ,sape mahu kenal lebih dekat check out his blog
p/s;acap aku da promo habis2 neh bak belanja gcb ok jugak ;p





Thursday, September 2, 2010

awak harap awak dengar

awak ..saya nak bagitau something kat awak..
ermm :)
saya dah lama nak cakap kat awak tapi sya malu...

kenapa nak malu?

nanti kalau saya cakap awak akan benci saya mungkin awak takkan suka saya...

takla saya tak tak marahnya.:-).

janji tak marah?janji awak tak lempang saya?

betul saya janji ..:)

ermm awak ...sebenarnya saya nak bagitau...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
maafkan saya kalau saya buat silap pada awak,saya susun sepuluh jari saya tunjuk kat awak,saya tahu saya banyak buat silap,tak pandai buat lawak ,selalu marah ,selalu tdo tak layan awak ,selalu mandi lambat sebab tuh saya nampak busuk ,jadi hari ini hari mulia ,ikhlas dari hati yang tulus...

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...