Sponsored by

Tuesday, November 30, 2010

another happy family

Saturday, November 27, 2010

25 things about jamban

25 things u have to know about me ;p,tagged by asmaroro thanks :)


  1. i like green and orange color.most of my gadget r in green,my lappy,my i pod ,my sandals ,nds bag,ear phone haha
  2. j have many hobbies ,playing guitar ,photo design ,drawing ,singing,playing soccer,joking haha
  3. my true ambition is wanna be a successful engineer with a happy family.At the same time,i hope i can be designer and musician ;p
  4. sometimes ,i can't sleep at night ,insomnia ,thats what they called.it will happen if i drink coffee haha
  5. i speak and write three language ,nihongo(japanese),malay ,english.I learned nihongo ,after spm.
  6. i can keep secret ,besides i have many secrets .
  7. i speak when i sleep
  8. i clashed many times,i think i'm not suit for love
  9. i won plasma tv recently ;p
  10. i will marry at the age 26 - 28 after i got what i want.
  11. this year birthday i've  sandal as present from my sister
  12. i like kids
  13. when i hate someone ,i make it forever unless she or he apologize to me
  14. i can flip my tongue
  15. i can remember someone's face but i can't recalled their name
  16. i broke my hand when i was 15,i got 20 stitches after surgery
  17. i had 2 plate of steel in my hand
  18. i currently stdy at uniten ,taking bachelor of mechanical eng,
  19. i've been hospitalized many times ,due to break my left hand (15),dengue(16) ,nose surgery(5month ago) ,fell off from ladder and smack my head when i was 8.
  20. i have a cat ,himawari
  21. i like girls with baju kurung :),nampak sopan
  22. i talk fast
  23. i can read people sometimes
  24. i have tiny heart ,i can be sensitive sometimes,but i'm not serious ,;p
  25. lastly ,i love to sleep...;D

Wednesday, November 24, 2010

Tuesday, November 23, 2010

himawari get well soon

semalam aku dapat satu berita yang mengejutkan.Himawari dikhabarkan hilang daripada rumah sewa kakakku.Katanya,dalam pukul 5 lebih ,die sedar yang himawari tiada .Puas die mencari di merata-rata tempat ,namun ,masih buntu.Kerana kelaparan ,akak aku mengambil keputusan turun pergi ke kedai dari umahnya yang berada di tingkat tiga.Abangku menemaninya sambil mencari himawari.
Tetiba abangku terlihat kesan darah di atas lantai .Diintainya dia di merata tempat .Alangkah terkejutnya dia ,rupa2nya darah tersebut milik himawari.Himawari dikatakan patah geraham giginya ,manakala kedua2 kaki depannya bengkak .Dia telah jatuh dari rumah akak aku daripada tinggkat tiga..Patutla susah nak jumpa.Seb baik akak aku sempat anta ke klinik ,namun ,doktor kata kakinya mungkin patah ,tapi x-ray tak dapat dibuat lagi ,tunggu sehingga bengkak kakinya hilang.

Kini ,himawari masih trauma.Tidak dapat makan dengan sempuna,hanya mampu minum air.HImawari harap cepat sembuh T_T.

Sunday, November 21, 2010

to her

at first place .i don't really like being in love,
love without marriage just a rubbish,
don't get me wrong like i hate love,
i make my decision,i just wanna be single,no hurts feeling ,i'm happy with that.
I don't care people say that i'm gay or what ,i'm the family guy ,married and then
 falling in love.Right now ,i'm focusing my true ambitions.Engineering.music,design...

love haha ...i don't want it anymore.

Saturday, November 20, 2010

cuti2 mesia weh

Berada dirumah tanpa berbakti ,dengan hanya mengumpul lemak amat membosankan diri.Jadi ,dikabarkan ayahku kami bakal pergi ke Bukit Gambang City Waterpark seolah pemecah kebuntuan kebosan aku yang amat.Hari keluarga Bp chemical akan diadakan disana.Gambang waterpark,dikatakan antara wet park yang terbesar diasia.Pergi ke sana ,sudah lama aku impikan.Sekadar mendengar kabar dari rakan yang pernah ke sana,amat memeritkan diri.Namun semalam ,hari sabtu bersamaan  20 haribulan 11 ,2010 ,aku jejakkan kakiku kesana dunia ,yeah.





Dengan bayaran 20 ringgit ,anda boleh bermain pelbagai jenis permainan yang disediakan ,antaranya ,ombak tiruan ,slide tunnel dan lain2 aku malas cite.Yang paling best adalah yang luncur tu lar.Rasa nak tercabut jantung neh mak oi,laju dan kepala rasa cam nak hantuk ke dinding .



Sebenarnya ,pengusaha tempat ini juga adalah orang yang sama yang telah bukak Sunway Lagoon .Jadi beruntung la bagi kami golongan yang tinggal di area kuantan nak bermain air ,sebab nak pegi sunway lagoon ,jauh beb.




Malam harinya pula ,makan malam telah disediakan.Selain ,acara Cabutan bertuah turut diadakan sambil-sambit tetamu menjamah selera mereka.Bukan itu sahaja,acara karaoke turut diselit antara cabutan bertuah.Hadiah tahun ini amat lah hebat2 belaka,mesin basuh,handphone,hebat la katakan.Tapi apa yang syok nya,kami dengan no cabutan 067 telah memenangi TV PLASMA 42 inci daripada LG!!!!!!!!!!!!!!!!!giler beb,iaitu hadiah yang paling utama,tak penah hayat dapat no satu.Syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya.. zaaaaz~



p/s;jamban ade jugak karaoke nyanyi lagu mencari jodoh dari Wali Band,sesuai memikat gadis2 yang hadir ,kiddin ;p

Thursday, November 18, 2010

matinya peanut.

salam ,
hari ni aku on9 selama 2 jam ,nak upload gamba yang baru edit (ok tak? haha),ditambah juga nak tahu keadaan semasa di fb dan di blog.Terima kasih pada jiran kerana sudi meminjam broadbandnya skejap...

Ya peanut @ burung merpati yang aku bela dah mati T-T.Dalam empat hari yang lepas.Macam mana dia mati?agak pelik,dia mati kerana dimakan oleh seekor musang.Selama ini ,tak penah pon musang masuk kedalam kawasan perumahan kami ,tapi kali ini berlainan.Sebelum ini jugak ,arnab yang dibela aku telah dibaham anjing ,yang mungkin datang dari kawasan semak dibelakang umah.Padahal tak penah pon aku tengok anjing kat kawasan umah aku,nak dengar salak pon tidak.Sekarang ,reban ditepi umah tu dah kosong tanpa penghuni .Bila bela je asyik mati kene makan ngn menatang lain susah tol.Sebelum ni ada jugak kisah ,merpati di umah jiran aku   ,10 ekor hilang sekaligus ,hanya tinggal sekor,tu pun sebab terbang.Mungkin angkara si musang neh.

Aku sempat kurung si musang tu dalam reban ,tapi esoknya da hilang ,die lubangkan sangkar tuh.WTH ,baru ingat nak bela musang haha.




Selamat HAri RAya AidilAdha






p/s;
to Queen M;thanks 4 the advice ,aku tak tahu pon merpati adalah PEST.Da tak bela dah ,aduhai..:)

si cili padi

sape si comel neh?my gf wanna be?aha..hehe tak la ,die neh ratu ,anak wed planner akak aku ,yang bestnye  tentang die,she got a talent as photographer ...:) ,kecik2 tapi pandai ya..haha ,katanya besar nnt nak jadi photographer cam ayah die bukak kedai sendiri ...:),comel

new head






antara dua neh yg mana ok?give a comment :)

Friday, November 12, 2010

burung buat main

tgk tajuk entry nampak da gempak en ,silap ada yang pk lain haha..burung yang aku maksudkan adalah si Peanut ,hitam legam manis comel burung merpati belaan ku




die neh kan ,tiap kali aku panggil die buat dunno jek,kalau letak makanan mesti laju je datang.Kalau dilepas ,die pandai cari jalan pulang .Sbab tu zaman dulu gune merpati sebagai posmen .Mula2 ada dua ekor,siputih ,dia hilang mana tah.Dah la dua2 jantan ,mana nak bertelur ,jadi cam gay lak haha.adoyai ..kene cari pasangn baru tuk die ...sape berkenan lalala

langit dan cinta

"semakin hari ,semakin jauhku rasa ..
masa kian memandang pergi dari ku 
setiap malam ku cari semua memorimu
duka nestapa hati ku tinggalkan 
oh cinta usah ko lari ,tinggalkan ku disini ..
akanku dongak kelangit setiap kali ku teringatkan mu"..

Wednesday, November 10, 2010

bila banjir ,ape yang paling laku??

pagi tadi akibat tak leh tdo dari semalam ,tepat jam 8 pagi ,aku klik button tv dan bukak berita tv3.Intisarinya masih berkisarkan tentang isu banjir dan keadaan semasa di kedah ,perlis dan kelantan negeri2 yang dialnda banjir.Apa yang menariknya dalam berita pagi ni berbanding berita yang lain ,ada satu temu ramah dibuat bagi penduduk tempatan tentang ,APABILA BERLAKUNYA BANJIR ,BARANG APA YANG PALING LAKU?

antara jawapannya ialah;
-penyapu
-maggi dan minuman
-sabun
-berus
-ubat nyamuk(sebab lepas hujan kan byak nyamuk )
-penyodok dan macam2 lagi keperluan

namun ada satu barang yang paling laris di kedai ,khususnya golongan lelaki yang paling gemar membelinya ,tak lain tak bukan....JENG JENG JENG




                                               ROKOKK!!


lek lu bro ,sap kok lu! tenang sket haha ,bagus2




haha ,kenapa?sebab kebanyakan mangsa STRESS dengan apa yang mereka hadapi .Jadi rokok lah yang menjadi ubat untuk hilangkan stress mereka daripada berlanjutan.Hehe,pada musim banjir jugalah bertambah untung bagi pengeluar2 rokok di malaysia hahaha


amaran!;
merokok membahayakan kesihatan ,nasib takde bukak kedai syisya time banjir,konpem laku!!hak3


bagi yang susah nak berhenti merokok ,aku dengan baik hatinya nak kongsi PANDUAN BERHENTI MEROKOK.

kasanovas

zaman skang ,
budak tadika pon da pandai ada fb ,
mcam2 la diorang buat ,mengorat ape tah ..
antarnya ,dua orang budak neh yang HOT habis haa..
jangan pandang sebelah mata setengah ,diorang la KASANOVAS hehe




kiddin,
dua orang neh anak jiran aku ,
diorang bakal mengiringi pengantin pompuan (my sis) di ari perkahwinannya..comel en :D

kenapa mesti comel?




ku pasti ramai yang inginkan pasangan paras rupa yang cun dan comel lote,yang perempuan gilakan laki cam  min ho ,mizushima hiro ala laki2 yang muke jambu gitu lar.Manakala yang laki pulak gilakan perempuan yang cun and seksi ,cam megan fox atau fasha sanda (glamer kontroversi jek ) atau yang cute2 cam ayumi hamasaki ker yui ker .hehehe

baiklah ,satu kajian telah dijalankan oleh mamat yang bernama Tod dari akedemi sains di Amerika .
kenapa lelaki minat ngan perempuan cantik ?.Dan hasilnya;

kebanyakan lelaki lebih;
-cenderung melihat dari segi fizikal semata2 (maknanya pada paras rupa je),daripada menilai dari segi latar belakang seseorang perempuan itu .(ikut kajian je ye)

kebanyakan perempuan pula;
-cenderung memilih lelaki yang berlatar belakang yang baik ,(ada kewangan kukuh ),kurang dari segi paras rupa ,tetapi pandai mengambil hati mereka.
                                                                                                                                     (facts)

jadi tidak hairan la,kalau kita lihat ada pasangan yang ,aweknya cun melecun habis tapi pakwenye biasa2 jek en .Tapi ,semuanya terletak kepada individu sendiri ,samaada pasangan itu sesuai atau pun tidak.Kata orang jodoh tak kemana.Sebenarnya ,dalam islam ,nabi muhammad pernah berpesan, pilihlah lah pasangan yang 
  1. soleh dan solehah
  2. baik keturunan
  3. yang berilmu 
  4. ada paras rupa..

jika cukup empat ,insyaallah bahagia la pasangan itu ,tapi kita takleh harapkan yang "perfecto" semata2,semua orang ada kelemahan masing2 ,terserah pada kita la yang menerimanya ..



kalau Jamban Pon nak Comel .apatah lagi manusia hak3
kalau sume yang nak cun2 dan hensem2 jek ,camne ngn golongan yang tak bape cam aku neh nak survive ,aduhai T_T hehe.

p/s;on9 gne jiran punye broadband lagi ,lapar tol!


Tuesday, November 9, 2010

tumbuh-tumbuhan


its your path.

"you can do it ,but u shame to make it ,at the end of the day u lost everything".

Monday, November 8, 2010

selamat hari tua

i belive...,
i belive that true love is the
ULTIMATE OF EXPRESSION OF WILL TO LIVE,
a heart of true love is forever young ..

what is friend?..
a single could welling into two bodies.
FRIENDSHIP IS LOVE ,WITHOUT HIS WINGS!



last year punye besday prank ,tahun ni tak kene sebab cuti yeah.





semakin meninggkat dewasa,

semakin umurku  bertambah,

7/11/2010 penanda aku menjadi dewasa,

cabaran mendatang kan ku tempuh dengan hati yang tabah..





disini,
 aku ingin ucapkan terima kasih tak terhingga kepada semua rakan-rakan yang baik hati ,memberi ucapan happy besday kepada aku :),aku sangat menghargainya.
Aku tak dapat online sebab takde internet ,broadband kene pau ngan abang aku .Nasib baik aku dengan muke tebalnya,meminjam skejap broadband jiranku.

Bagi aku ,tanpa hadiah time hari jadi tak kisah ,at least rakan2 ingat tentang aku dengan ucapan2 diorang ,dengan itu aku rasa sangat dihargai  :).Aku dapat online skejap jek ,len kli jumpe lagi ,selamat bercuti semua.
maaf salah dan silap yang aku buat kat korang ya hehe..

Sunday, November 7, 2010

nanges?


PERNAHKAH anda menangis?

Jika menangis, apakah punca dan sebabnya?

Menangis adalah fitrah manusia tetapi sebab tangisan akan memberikan harga dan nilai tersendiri. Allah yang menciptakan ketawa dan tangis. Banyak air mata mengalir di dunia ini.

Sumbernya dari mata, mengalir ke pipi terus jatuh ke bumi. Mata itu kecil namun ia tidak pernah kering. Ia berlaku setiap hari tanpa putus-putus. Seperti sungai yang mengalir ke laut tidak pernah berhenti. Kalaulah air mata itu terkepung, seperti air hujan, banjirlah dunia ini.

Menurut Ibnul Qayyim ada beberapa jenis tangisan antaranya ialah:

1. Menangis kerana kasih sayang dan kelembutan hati.
2. Menangis kerana rasa takut.
3. Menangis kerana cinta.
4. Menangis kerana gembira.
5. Menangis kerana menghadapi penderitaan.
6. Menangis kerana terlalu sedih.
7. Menangis kerana terasa hina dan lemah.
8. Menangis untuk mendapat belas kasihan orang.
9. Menangis kerana mengikut-ikut orang menangis.
10. Menangis orang munafik yakni pura-pura menangis.

Ada jenis tangisan nampak biasa sahaja tetapi air mata yang mengalir itu dapat memadamkan api neraka. Ini disahkan oleh Nabi s.a.w dalam satu hadis.

Rasulullah bersabda, maksudnya:

“Tidaklah mata seseorang menitiskan air mata kecuali Allah akan mengharamkan tubuhnya dari api neraka. Dan apabila air matanya mengalir ke pipi maka wajahnya tidak akan dikotori oleh debu kehinaan, apabila seorang daripada suatu kaum menangis, maka kaum itu akan dirahmati. Tidaklah ada sesuatu pun yang tak mempunyai kadar dan balasan kecuali air mata. Sesungguhnya air mata dapat memadamkan lautan api neraka.”

Tangisan yang dimaksudkan ialah tangisan kerana takut kepada Allah. Menangis kerana menyesal atas kesalahan dan dosa, malah tangisan takut kepada azab Allah sangat bernilai di sisi-Nya sehingga air mata itu boleh memadamkan api neraka.

Salman al-Farisi r.a berkata, sahabat-sahabatku menangis atas tiga perkara, iaitu: Berpisah dengan Rasulullah dan kalangan sahabat. Ketakutan seorang yang perkasa ketika melihat malaikat Israil datang mencabut nyawanya. Aku tidak tahu sama ada aku akan diperintahkan untuk ke syurga atau neraka.

Ada juga jenis air mata yang tidak bernilai di sisi Allah, malah kadangkala mendapat kemurkaan Allah. Antaranya menangis tengok filem Hindi serta menangis sehingga meratap dan memukul badan, malah merobek pakaian apabila ada kematian.

Tanda air mata rahmat sebagaimana diterangkan Rasulullah s.a.w dalam sabda yang bermaksud:

Jagalah mayat ketika kematiannya dan perhatikanlah tiga perkara, iaitu.
1. Apabila dahinya berpeluh.
2 Air matanya berlinang.
3. Hidungnya keluar cecair.

Simpanlah air mata tangisan itu semua sebagai bekalan untuk menginsafi segala kecuaian yang melanda diri, segala dosa berbentuk bintik hitam yang menggelapkan hati hingga sukar untuk menerima hidayah dari Allah s.w.t. Justeru, serulah air mata itu daripada persembunyiannya di sebalik kelopak mata, agar ia menitis, membasahi dan mencuci hati, sehingga ia putih kembali dan semoga ia dapat meleburkan dosa dan mendapat keampunan-Nya.


p/s;di petik dalam laman i love islam..

Wednesday, November 3, 2010

i'm going home

setelah puas berjalan kesana kemari ,sudah tiba masanya aku pulang ke kg halaman ,dan cuti berehat dari segala benda fb blog ,youtube sebab ,takde internet kat sana,jadi SELAMAT BERCUTI ,aku akan off sementara :)

baiklah ,sebelum aku off ,aku nak cerita ,masuk 6 haribulan sebelas adalah hari yang aku ingat sampai bila2,itu adalah tarikh kematian rakan baikku sejak kecil,emi .Memorimu tetap terpendam sampai bila2.Aku rasa macam baru semalam bersembang dengannya ,rupanya masuk 6 hari bulan ni genaplah satu tahun kematiaannya .Al -fatihah buat arwah.Ajal maut siapa tahu ,entah2 lepas ni aku pulak ,ampunkan dosaku Ya allah.

7 haribulan pula adalah tarikh kelahiranku ,aku tak sangka arwah pergi betul2 hampir dengan tarikh aku lahir.
Itu lah takdir ,hanya Dia yang tahu .

BYE..

Monday, November 1, 2010

video(hack) -by spunkers

INI LA VIDEO YANG DIORANG BUAT STEP BY STEP UNTUK HACKKAN BLOG NIH ,CEK IT OUT

up on the hills














di hack

baiklah ,hari aku nak cakap blog ini di hack!!!!!!!!!!!!,oleh 4 ekor dajal yang digelar spunks.....siap buat video lagi tuh ,tak leh belah,siot !!  tol,deym haha.Kalau nak kenal sape diorang ,takpe ,dieorang dengan baik hatinya letak gambar diorang skali ,maknanya diorang ade kat sini la -__-"

sebelum ni dua orang mangsa sudah dikerjakan ,kali ini aku pulak yang kene,tak sangka amaran sebelum ni rupanya petanda untuk kene ceit,tapi lepas diorang hack aku ,kiteorang pegi GENTING HIGHLAND!!diorang dengan selamba dono ,buat macam takde ape,tapi nampak jugak sengih2 ala beruk makyeh di muka mereka..But anyway,THANKS FOR HACKING ME,deym haha,korang baik hati2 dowh ...haha

p/s;nanti aku tunjuk video serta komen skali ,ape daa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...