Sponsored by

Sunday, February 20, 2011

vblog bersama ben ashaari dan juga 1 tube~!

Semalam aku telah menghadiri satu event yang telah dianjurkan oleh blogger hebat ,sape dia ,sape tak kenal abang kita ben ashaari blogger yang banyak tips dan penuh komitmen .Pada awalnya aku diajak oleh si ery pergi ke sana.Katanya ada video shooting untuk 1tube yang dipanggil vblog.





time nak shoot video

Sebelum itu ape itu vblog?
vblog mengikut pandangan aku sendiri bukan pandangan orang lain beerti blog yang menggunakan video ada mesej yang ingin disampaikan.Tidak kira ape jua bentuk video yang ingin dipaparkan ,seperti rekod seorang mamat ni bangun tido mandi ,atau video aku makan ke ape,asal ade motif tak pun video tuh memberi impak kepada sesiapa yang melihat.Bagi aku vblog ni cam revolusi daripada blog ,sebab kalau blog kita tulis,tapi ni kita cakap.Apa yang bagusnya daripada vblog ni ,secara tak langsung kita boleh mengasah bakat kita dalam communication skills,dengan kata lain kita akan jadi lebih yakin untuk berkata-kata.

"Semalam adalah kali pertama aku vblog,malu sehh,tapi layan sudeyy haha."
kata orang ada peluang jangan dilepas kan ,"what kind of opportunity that occurs in ur life ,grab it ,or else u will regret it",itu yang selalu aku ingat.

Antara blogger yang hadir pada hari tersebut.

Bilangan yang hadir pada awalnya tak la ramai mana ,tapi lama-lama makin ramai ,dan semakin la meriah .Kalau tak silap seramai 30 orang blogger yang hadir antaranya ,ujang ,ben ashaari ,bro framestone ,yuyu dan pengacara pada hari tersebut adalah nisa kay.Tidak lupa juga sahabat blogger yang lain turut hadir memeriahkan event tersebut ,nak sebut sorang2 jenuh la weh haha.Tapi ,overall vblog ni adalah pengalaman baru buat aku ,dan aku rasa ia satu benda yang menarik untuk dicuba ,
                  "why not ,kita rekod vdeo jadi blog".
So ,next time kalau bleh ajak la lagi ya.Maaf lah kalau ade tersilap bahasa semasa event tu ,aku yang tersangat aktif tak dapat dihalang ,haha gurau jek ,perasan lebih.

                                                 
topek si sengal dengan kamera hebatnya haha


din dan topek secocok bersama 




Pada malamnya pula kami sempat la berkarok beramai2 di alamanda putrajaya .Memang jerit puas2 sampai hilang suara .Balik rumah terus pengsan adoi mak .Minggu neh dah stat study face ,exam dah dekat maa .Main blog slalu kang ,kene marah dengan abah plak .So ,paham2 yek .


p/s:
"hehe aku suka bebel ,sebab tu aku buat blog",ayat aku ketika ditemu ramah nisa ,erkk,aku pon tak perasan adeii.


ini v blog aku ,sila sengetkan kepala haha






48 comments:

Dda Ly said...

waa canggih!!! saye masih perlu berusaha gigih baru layak join korang...huhuh

jemput ke rumah ye,

http://laydie-dda.blogspot.com

keep in touch..*wink*

Hanim Mahali said...

hahaha... " hehe saya suka bebel, sebab tu aku buat blog " ~ patutlah...

SyedGraphiX said...

nak jeles bolehhh?

Ery Farieha said...

muka aku dgn eman je dlm vlog ko hahahahahaha

cik Ladies said...

haha.lawak je ayat BEN :p

Siti Safiyyah said...

erkk ko suke bebel?? :hah

Along Usop said...

korang naseb baik along tak pegi tau.. hahahaa..

*teater oh teater... latihanmu membejatkan peluangku bersama teman2 blogger yg lain.. =.="

NuReLLe said...

nk tgk vlog ko..aku terpaksa pusingkan lappy 90°..naseb lappy..kalau desktop?? gugugugu...:D


kindly fly to my blog..:D vlog di putrajaya..sila jeles..:))

EmanCloud said...

sape doe budak baju biru nyampah aku.

jaa64 said...

ceh,igt vlog ko betul...muka ko pun xder..haha =p

n!cK said...

heeee..besh jmpe korg..:)

Nizam said...

hahaha....senget,,,nasib 1 minit jer..kalo 3o minit mau tak senget kepala aku ni,,,,

My MiRa said...

nak jugak!!

eQuRlz said...

alamak!! teleng pale :p

aslann said...

perghh! Imamuda yg hebat.haha.

FiQx said...

tetaufiq dtg berak cini haha
emammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Muhammadnuraizuddin said...

gambar aku pun ada..fuyoo..ahhaha

mesmerising_wan said...

alamak kepala xleh tgak balik!~
mereng..
aaha..
best nye vlog..

Usagi said...

Tengok gambar yang first tu.
Kesian kat perempuan yang mukanya kena tutup dengan daun tu.

p/s: aku la tu.

conbellydiobeterisme said...

dda Ly :orait keep in touch ,try la v blog :)

conbellydiobeterisme said...

@hanim memang patut hehe :P

conbellydiobeterisme said...

SG ,jeles la banyak2

conbellydiobeterisme said...

ery ,ko dan eman hot haha

conbellydiobeterisme said...

CL ape yg lawak?nye :P

conbellydiobeterisme said...

SS aku memang suke bebel~

conbellydiobeterisme said...

@along ,wah nak tgk teater along gak!

conbellydiobeterisme said...

nurelle ,haha pusing sampai patah tengkuk!

conbellydiobeterisme said...

emancloud ,ntah menyampah aku nengok hehe

conbellydiobeterisme said...

@jaa aku yang ambik gambar memang lar~

conbellydiobeterisme said...

@nick ,best amat :D

conbellydiobeterisme said...

nizam.sengetkan kepala mu!

conbellydiobeterisme said...

mira ,boleh2 :P

conbellydiobeterisme said...

equrl ,sile teleng puas2

conbellydiobeterisme said...

@lan ape yang hebat?:o

conbellydiobeterisme said...

taufiq,sengal ko ,da berak bayar 20 sen

conbellydiobeterisme said...

@din ,gamba ko mestila kene ade :P

conbellydiobeterisme said...

wan ,vblog best :D

conbellydiobeterisme said...

usagi ,nasib2 :P haha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

x ajak i :P

conbellydiobeterisme said...

@along ,wah nak tgk teater along gak!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

x ajak i :P

conbellydiobeterisme said...

taufiq,sengal ko ,da berak bayar 20 sen

Usagi said...

Tengok gambar yang first tu.
Kesian kat perempuan yang mukanya kena tutup dengan daun tu.

p/s: aku la tu.

conbellydiobeterisme said...

@jaa aku yang ambik gambar memang lar~

aslann said...

perghh! Imamuda yg hebat.haha.

EmanCloud said...

sape doe budak baju biru nyampah aku.

Siti Safiyyah said...

erkk ko suke bebel?? :hah

Hanim Mahali said...

hahaha... " hehe saya suka bebel, sebab tu aku buat blog " ~ patutlah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...