Sponsored by

Saturday, February 19, 2011

fynn jamal & pesawat gegar uniten!


Baru - baru ini telah diadakan satu program amal yang telah di bawakan oleh persatuan sindrom down malaysia dan juga dibawah makna.Program tersebut dinamakan akustik night charity event.Antara artis yang datang pada malam tersebut adalah Fynn Jamal dan juga Pesawat.Terdapat sebanyak 13 persembahan pada malam tersebut ,dan sepuluh yang terdiri daripada pelajar2 uniten.Semuanya gempak2 gile! .

Harga satu tiket untuk pelajar uniten adalah sebanyak 7 ringgit ,manakala bagi bukan pelajar uniten 12 ringgit kalau tak silap.Semuanya akan disumbangkan ke tabung dana sindrom down dan juga Makna.Boleh jugak bagi sesiapa yang bermurah hati nak derma kasut ker baju ke kat diorang pada malam tersebut .Semua terletak ikhlas kepada masing2 hehe.




mr.k yang mendendangkan lagu better man dan juga hotel california ,
mendapat sambutan hangat daripada hadirin yang hadir!
picture credit to amalina 



H&D
H&D adalah salah seorang daripada teman aku kat uniten.Dua buah lagu yang didendangkan mereka terlah menambat hati segenap penonton yang hadir,iaitu lau Yang terindah dan juga Miss Yaya yukito lagu ciptaan mereka sendiri.perghh suara dua2 memang sepadan ,sedap sih :).Nanti bleh buat lagu lagi bro hehe.









FYNN JAMAl
 Seryesly ,die punye perform semua spontan je beb.Dari segi susunan muzik die semua dia yang buat .Tapi yang paling best ,die cakap "Akak langsung tak tahu main satu haram pon alat muzik ,akak main ketuk jek!",memang sengal habis.Antara tiga lagu yang dia main ,lagu suatu pernah yang paling layan skali .Ade je brader2 ngan akak2 yang tangkap leleh kowt,mana taknye kalau diikut bibit2 ayat yang die guna dalam lagu tuh ,tentang kisah percintaan yang tergantung .Tapi memang best la!


      "saya adalah bukti yang kita tak perlu ada degree untuk sesuatu ,untuk jadi bagus dalam sesuatu.",Fynn Jamal.




fynn Jamal
picture credit to amalina 



 bergambar bersama fynn ,semua nak serang dia haha
picture credit to amalina 

sape yang berminat bleh dengar lagu fynn kat :
facebook:Fynn Jamal



Pesawat
Pada malam akustik tersebut ,pesawat telah mendendangkan tiga buah lagu hits mereka salah satunya mirage .Semua arrangement music pada malam tersebut superb ,sebab bunyi die ibarat dengar dalam radio sangat la best.Sebenarnya ,apa awal persembahan pesawat hanya nyanyi 2 buah lagu jek ,tapi dek kerana ,penonton yang tak puas dengan berkata "we want more ,we want more",jadi vocalist jipie terpaksa menyambung persembahan mereka dengan lagu hits Excuse me !


 jipie ,vocalis pesawat
picture credit to amalina 


aku dan vocalist pesawat hehe


Danial Nor - synthesizer, keyboard

Album terbaru mereka akan keluar pada bulan june nanti ,jadi kepada sesiapa yang berminat boleh check akun facebook mereka Pesawat
atau bleh bertweet ngn mereka di http://twitter.com/#!/pesawat. okeh :)
atau you tube mereka www.youtube.com/pesawatube..




p/s:terasa cam wartawan lak haha ,len kli datang uniten lagi ,u guys rock !

2 comments:

GreenAppleKu.com said...

Selamat berkenalan, follower no. 546. Rajin-rajinlah terjah blog saya yer..

GreenAppleKu.com said...

Selamat berkenalan, follower no. 546. Rajin-rajinlah terjah blog saya yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...