Sponsored by

Tuesday, August 31, 2010

fairy tail hak3

Sunday, August 29, 2010

Shopping Raya dan Merdeka :)








selamat pagi,
huargh!,eh busuknya bau mulut ...pose~
pegi la gosok gigi samdol (jerit salah seorang rakanku).
Dah la, subuh tadi dah ganyang puas2 dah gigi neh ,dah tdo berbau balik haha (ngok! sumpah die lagi)

what eva sambil mengangkat peace kearahnya...haha


Selamat Hari merdeka






Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 53 diucapkan kepada semua warga malaysia tidak kira mereka yang tinggal didalm gua atau tinggal didalam banglo.:)Merdeka kali ini boleh dikatakan bertuah kerana seiring dengan sambutan bulan puasa ,tak lama lagi sambutan hari raya wah.Jadi bila difikirkan hari raya ,mesti ramai runsing baju apa yang hendak dipakai pada hari itu ya?haha.Tapi aku tidak ,seingat aku sudah dua tahun berturut2 aku pakai baju melayu yang sama.Bahkan baju yang lain pon ,aku hanya gemar beli bundle .hahaha,(selekeh en?lantakla :P).Bukannya abah tak bagi duit kat aku ,cuma aku lebih cenderung menyimpan duit tuh ,dan membeli kegunaan aku yang lain .Biasanya,aku beli kasut baru je time raya baju same ,tapi terletak pada kemahuan la haha.Tapi tahun nih mungkin ade perubahan dari segi baju melayu ,kasut ,serba serbi la.Mana taknya bulan 11 neh akak aku dah nak kawen .Takkan la aku mahu kelihatan gampang pada hari tersebut .haha,Jadi kene la ade alternatif.Diharap abah bagi la duit lebih tuk kali neh,lagipon lcd lappy aku rosak dah hangus 600 inggit lahabau betul..T-T....


Selamat shopping raya



baju raya sejak dua tahun lepas



p/s;geram betul tengok berita bila bendera negara kita dipijak ,dan kedutaan malaysia dilontarkan najis.Walaupun perbuatan tersebut dikatakan tidak mewakili jutaan rakyat indonesia,namun terdapat kemusykilan ,dimana pihak berkuasa seolah-olah melambatkan tindakan meraka supaya pihak media merakamkan perkara tersebut.wallahhualam...harap hubungan malaysia dan indonesia tidak tercalar dek kerana isu tersebut ,kerana ia akan merugikan semua pihak..

Friday, August 27, 2010

langit biru ramadhan

Hari ini,
kutatap tenang biru langit Ramadhan
dalam syukur tak terhingga
kerna masih bisa kuhirup syahdu auranya
yang kurindu sentiasa.

Biru langit Ramadhan itu
bertandang bersama kurnia
seribu simpulan rasa
tak tertafsir dek kata-kata.

Kerap kurindu Ramadhan itu,
dalam rasa syahdu, mengisi sahur di hujung malam
kerna dalam jamahan yang sedikit
ada segunung berkat tersurat.

Kurindu Ramadhan itu
juga dalam setiap rasa insaf yang bertandang
melewati waktu siang yang panas membahang
dalam perang hawa nafsu dan kelaparan
menguji iman.

Kurindu Ramadhan itu
tika mengadap iftar dalam syukur
dan genang airmata
kerna disetiap kali tanganku angkat dan doaku panjat
‘Sesungguhnya aku berpuasa dan berbuka kerana-Nya’
dengan rezeki sekadar cuma.

Kurindu Ramadhan itu
tatkala khusyuk dalam qiam Tarawih
teguh hati mengadapnya
meminggir diri dari indah duniawi
solat dalam ikatan ukuwah
memohon rahmat dan barakah
juga redha-Nya.

Kurindu Ramadhan itu
pada hadir lazatnya rasa,
di setiap kesempatan
tika kualun indahnya ayat-ayat suci Al Quran
petunjuk sepanjang zaman.

Dan setiap musim
tika Ramadhan menghampiri hujungnya
ada sebak bertamu di hati
dan airmata tumpah di pipi
kerana aku tak pasti
masih adakah kesempatan
bertemu Ramadhan lagi...




dipetik daripada i love islam :)

Thursday, August 26, 2010

lets start it again by jellyboone

video

masa depan


aku tengah kumpul duit ,
aku nak melancong ,
matlamat aku ,selepas belajar aku nak merantau jauh ,
boleh kenal banyak jenis orang :),
nak kenal negara orang ,
aku dah rancang dengan kawan aku ,
tahun depan nak pergi JEpUN!
tapi tiket mahal ,
aku nak tgu air asia buat tawaran ,
aku nak cari gitar epiphone kat sane ,l
aku tgk si ayie beli sane 500 jek second hand ,
kat sini dalam 3000 wah ! T-T ,

ni la si ayie beli ,aku nak carik jugak!

Tuesday, August 24, 2010

new header..:)

kali nih aku tukar header baru ,setelah sekian lama geng2 budak kecik jadi header aku ,jadi aku tukar yang baru lebih matang ,komen atau ulasan dialu-alukan ...


jambancomel.blogspot.com

Monday, August 23, 2010

jam session

its jam time,hoyyeh .Setelah sekian lama ,akhirnya bleh jam lagi.Kali nih kami praktis lagu baru .Walaupun pose ,tapi kami cuba yang terbaik .Hehe,akhirnya siap satu track lagu baru ,yeah.
Gambar dibawah line up band kami "JELLYBOONE".Tidak lupa kepada drummer baru kami Najmi,welcome to the family.Next time kene polish lagi kata abang Kamal. :)







Saturday, August 21, 2010

expect what.












11 signs that ur in love

ELEVEN
You walk really slow when you're with them.

TEN:
You feel shy whenever they're around.


NINE:
You smile when you hear their voice.

EIGHT:
When you look at them, you can't see the other
People around you, you just see him/her.


SIX:
They're all you think about.

FIVE:
You realize you're always smiling when you're
Looking at them.



FOUR:
You would do anything for them, just to see them.


THREE:
While reading this, there was one person on your
Mind this whole time.


TWO:
You were so busy thinking about that person, you
Didn't notice number seven was missing


ONE:
You just scrolled up to check & are now silently
Laughing at yourself.



NOW MAKE A WISH. YOU KNOW YOU WANT TO......

GRUNGE MODE

Friday, August 20, 2010

ha~

dear jamban,
semalam sudah selesai satu test math chpter 12.1 - 13.1,
aku tak sempat jawap semuanya sebab masa yang diperuntukkan amat lah terhad,
lagi pun kepala aku sesak dengan masalah yang tak tentu hala,
di tambah mataku lebam tak cukup tidur gah~ sakitnya kepala neh,
sampai tertdo kejap time jawap haha,apakan daya,

yang sudah tu sudah la~aku dah tak mau berkata apa lagi..hanya tawakkal padaNYA.

selepas exam ,aku bergerak ke bangi untuk berbuka.Wah baru aku tahu rupanya dekat bangi ade leh kedai yang sempoi dengan bayar 15 ringgit sahaja boleh makan sume die guna cara bufet amat la mudah.Namun aku agak kesian dekat makcik tuh ,mane taknya ,segerombolan 23 orang geng2 baru abis exam ,bedal sume lauk kat sana sampai abis..hehe,cuba la makan disana tak ruginya.:)

kata orang malam masih muda ,lepas berbuka si syafiq dan nik pulak ajak pegi tengok dependable.Komen?aksi yang mantap stail rainbow yang diolah pelakon silverster stallone amat la menjadi,di tambah pula dengan barisan pelakon filem aksi yang ternama.Namun dari segi story line ade kurang sket ,tapi masih ade syncronizenya.:)

sesudah je habis cite tuh teserempak pulak dengan si adib ,fath,mizan ,dan ajem,memang menjadi la semua bawak moto ,ditambah dengan ezoz moto aku dan mizan yang bising ,sah2 orang tgk cam rempit..haha .Then ,dengan satu geng yang ada ,aku pegi syeksyen 15 bersahur ,walaupun ku rasakan masih awal untuk berbuat demikian,mana taknya baru pukul 2 haha.then kami lepak2 sampai pukul 3 lebih..adoi-_-'.
on da way balik ,si syafiq buat stail menarik ,dengan menolak motonya ditengah2 trafik light merah,membuatkan pemandu lain tercengan ,sengal betul.Manakala si nik pula dah pandai bawak laju2! pergh...tapi tadi nyaris2 jugak,laju2 jugak hati2 la..

hehe sekian ...we have fun tonight ,plus my stress reduced...

p/s;Sempat buat aksi superman ,syok jugak merempit haha...ade feel racing gituh..nasib baik tak accident ngn kte tadi ,len kli taknak buat dah ,:P...what a day..thanks sume.
pictures?nnt aku letak..

Wednesday, August 18, 2010

himawari's surreal


guna himawari sebagai subjek kali neh hehe

my hand is not yours

my hand is for the one that i trust,
gune kaedah layer sket :)

sahur cara orang bujang


salam ramadhan buat hadirin sekalian ,
harap-harap semua sihat bahagia senantiasa hehe...
yop bagun yop sahur yop ,perkara biasa bahkan rutin time bulan pose ,
namun yang menjadi kelainan adalah bagaimana anda bersahur
hehe...nak tau macam mana orang bujang bersahur (laki) haha,meh tgk nih ....wakakka


si orang tua sibuk melapah makanan kikiki

oi2 makan2 la ,jangan main pedang ala2 star wars gune sudu haha,
5 bijik maggi untuk 6 orang makan ,layan ,satu bekas ,inilah jiwa orang bujang eceh...

selamat bersahur

Monday, August 16, 2010

semoga sembuh mama


semalam mama masuk wad,
wad yang sama beliau masuk ,
juga penyakit yang sama kencing manis,
aduhai sudahku bagitau berulang kali "mama tak boleh makan bende manis nanti kang penyakit tuh datang kembali ,tapi apakan daya dah tabiat".....sampai abah pon boleh geleng kepala (-_-")

kuharaplah kali mama keluar wad lebih awal dan boleh meneruskan ramadhan kali ini dengan sempurna.


mama moga cepat sembuh ,insyaallah...:)



p/s: sempat menjamah masakan mama untuk berbuka,umm sedap betul ,rasa rindu terubat kembali,harap2 mama takde ape2 ,maaf kene pulang awal...(T-T)

Tuesday, August 10, 2010

SElamat Berpuasa~


Berdirinya saya disini, jambancomel.blogspot.com ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada seluruh umat islam diseluruh dunia ,moga - moga ramadhan kali ini memberi seribu makna kepada kita .Selain itu juga ,moga - moga bertambah la amalan kita pada bulan ini ,dihapuskan segala dosa ,bahkan pada bulan ini juga la ,doa -doa dan permintaan dimakhbulkan Allah ,insyaallah.Doa - doa la jugak untuk jamban comel skali ya.Kesempatan itu juga ,disini saya ingin memohon maaf buat rakan2 blog kalau ade terkasar bahasa yang menguris hati dan jiwa anda semua ,mana tau tertulis komen atau entry yang menyakitkan hati atau mata yang memandang ,sekali lagi ku susun sepuluh jari memohon segala kemaafan.

Selamat berpuasa

Sunday, August 8, 2010

thousand photos


selepas pegi pc fair hari tuh ,aku jalan2 kat area bb,sebab nak pegi kedai ais krim kawan aku kat pavi,so jalan2 tgk tembok penjara lama ade orang tampal gambar ,stail habes ,so aku snap2 la banyk2..:)

Friday, August 6, 2010

wanita dan penjaga gol

Dlm satu kebakaran tingkat 3, sorang wanita dgn bayinya ter perangkap.

Datang sorang penjaga gol…

Goalkeeper : Lemparkan bayi tu.

Wanita : Takut awak terlepas!

Goalkeeper : Saya tak pernah miss sepanjang kerjaya saya!

Wanita tu pun lempar, dan goalkeeper tu dapat menangkap dengan baik sekali …

kemudian

dia meletak bayi tu ke tanah, undur beberapa langkah dan terus menendang bayi tu sejauh 60 meter.

Opsss…………..

wanita dan penjaga gol

Dlm satu kebakaran tingkat 3, sorang wanita dgn bayinya ter perangkap.

Datang sorang penjaga gol…

Goalkeeper : Lemparkan bayi tu.

Wanita : Takut awak terlepas!

Goalkeeper : Saya tak pernah miss sepanjang kerjaya saya!

Wanita tu pun lempar, dan goalkeeper tu dapat menangkap dengan baik sekali …

kemudian

dia meletak bayi tu ke tanah, undur beberapa langkah dan terus menendang bayi tu sejauh 60 meter.

Opsss…………..

mase kecik

teringat aku zaman kecik2 time skolah rendah mase belajar menulis haha,
cikgu bm mase tuh grang giler,cikgu nora rasenye,
jadi sebab takut kene marah aku penah tulis surat kat die bagi alasan buku terjatuh dalam longkang ,lepas tuh basah ,jadi tak dapat buat kje sekolah,
alasan punya la baik ,last2 kantoi jugak
ambik ko tiga das atas bontot ,

.....kene rotan ngan die haha

time kasih cikgu kerana mendidik aku ,
kalau tak aku akan terus menipu..;D

Thursday, August 5, 2010

ke hadapan

aku sering mendongak kehadapan,
langsung tidak melihat kebelakang,
aku suka melihat hadapan,
aku sedih bila melihat kebelakang,
aku sedih dengan apa yang terjadi tidak dapat ku baiki...

Monday, August 2, 2010

sureal :second test by emamconbelly

i hope that if i could be an engineer,designer,and musician at the same time it would be awsome ..:(

Sunday, August 1, 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...