Sponsored by

Thursday, February 17, 2011

ce cite ce cite -terperangkap dalam lift gelap dengan bau kentut

Cerita ini bermula pada malam yang agak2 sejuk ,ditambah hujan yang turun agak2 renyai.Waktu itu jam tepat menandakan waktu pukul 10 malam.Pada waktu itu jugak aku baru terjaga dari tidur,dengan pantas aku melihat ke arah jam yang tergangtung elok di tangan aku.

"EH baru pukul 10 ,awal lagi ,aku ingat dah pukul 3 pagi ker ape,adoiyai"..seingat aku lepas maghrib aku terus tertido disebabkan keletihan yang melampau .Jadi ingat nak rehatkan badan la sikit.

Bangun je dari tido ,tetibe perut pulak berbunyi PRUUKKK!~

"eh lapar plak perut nih aduh".

jadi aku bingkas bangun ,usha dalam peti ais ,kowt2 ade la sedikit dua cebisan makanan yang ditinggalkan rakan2 yang baik hati.Apakan daya ,indah kabar dari rupa satu haram pon takde.

ceit ! baru nak pau burger ker ,tak pun kalau ade biskut pon dah ok.Megi yang aku beli dua bungkus 2 minggu lepas ,tetibe abis stok semalam.

"aduh mak ,pokai gue macam ni ,jadi kurus macam lidi sat agi "..

"Takpe2,chillex,nasib baik ade kedai burger kat bawah sane .Bleh la beli satu burger special ayam satu hoho".

Jadi ,dengan pantas aku melangkah turun ke tingkat bawah ,naik lift dari tingkat tiga ,pegi kedai burger sana.Nyum2,dalam kepala aku dah terbayang burger ayam special disuap masuk dalam mulut aku wahhH!~

                                                           ***************************

"ok bang ,kasi burger special ayam sbijik!gua kempunan ni !"

"orait lagi lima minit siap"

ok masa berlalu ,lima minit pun tiba, rm3.50 harga buat sebijik burger ayam special,penyedap perut aku malam di serah kat brader burger tuh tanda aku dah menjadi empunya burger tuh untuk diratah! hahaha

ok semua berlalu dengan baik ,aku dapat burger aku ,aku bleh makan aku jadi kenyang.Tiba masa aku naik ke tingkat atas ke bilik utama aku hehe.

Jadi aku pecet butang lift ke atas ,masuk dan tekan butang tinggkat tiga.Masa tuh aku duk perati je burger ditangan aku.Bila je aku nak tutup lift tuh ,tetiba ade plak mamat foreigner datang.

"excuse me ,excuse me,waitt!~".

"arh sudah ,kecoh betul mamat nih ,baru nak ngap burger kat tangan aku ."

"its ok its ok"kata aku.

mamat foreigner tuh wat muka sposen tersengih2 cam kerang busuk ceit.
tengah2 naik lift ,tetibe lampu terpadam.

"ah sudah ,lift ni buat hal lagi ,aku ingat dah baiki dah ,dua hari lepas terjadi benda yang sama shit!"

*aku menunggu dalam diam
                                                    ***********************
tengah2 aku tunggu tu ,tetibe aku terdengar bunyi PRUUUUUUUUUUUUUUU!~
dengan pantas bau yang tak enak singgah pada hidung aku .
pada waktu itu jugak lampu terbuka ,aku sampai ke tingkat tiga.

"deym ,aku rasa mamat nih kentut!!!! ,takde orang lain dah,bau cam telo busuk maa".

elok je aku aku nak kuar dari lift,aku tye

"whats that smell?"

tetibe mamat tu cakap

"i think it came from that dustbin"
sambil tersengeh2 menunjukkan tong sampah koridor di depan aku. arhh.

balik je bilik terus je loya tekak aku nak makan burger aku tadi ,dek kerana teringat bau kentut mamat foreigner yang tak nak ngaku tadi ,oh my.......



18 comments:

Mr.Kerro said...

kan dh kena!..hahahaha

farhana masdo said...

mne burger tu ?? aye tgh lapaa . meh aye mkn !

diana said...

mungkin bau kentut tu dah meresap
ke dalam beger kan..
hheheh

AISHA INANI said...

JMABAN BUSUK! hahahahak.

tak lalu?? AKU LALU!!

Indah Mulya said...

dem!!ahahahaha..nsb xde yg pingsan ditmpat kjadian

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

berger tu ada perubahan rasa tak?huhu

cik Ladies said...

erk.. ! jamban busuk !
emam wangi . kah3

fyy mokhtar said...

wakakakakkakakaka. asal tak lawan kentot jer dgn dia. wakakakakakka

gadis oren said...

berger special perasa kentut . huhuhuhu

... said...

as salam..
adoi..terkena mengena

;)


http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/02/arsenal-menang-kita-pun-menang.html

~Dilazul~ said...

haha..geli gile niyh... series xtahan bau busuk.. haha

conbellydiobeterisme said...

bau die melekat kat burger spuloh minit ,lepas tuh baru bleh makan hahhaa

P0polita said...

eee... terus xde selera nk makan.. eww~

sitinurfatimah said...

ntah2 jamban y kentut.........

Yuni Aisyah said...

mesti lg sedap rase burger tu..awat x mkn je.??haha

misz sheyla said...

yarkk..bau beger da cmpur ngan kentut..wekkkk

SyafiqRidhwan said...

burger + kentu = burgertut... Haha.

chill bro. foreigner mmg camtu. :D

Mr.Kerro said...

kan dh kena!..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...