Sponsored by

Monday, November 30, 2009

crazie me not



skype oh skype im addict with you..
i get beyond my habit..
im become crazier than ever...
with the small tiny web cam...
anything can happen...
haha

chance once in lifetime


p/s:dont waste ur chances ...u will regret it..theres no way...hyakunen mo,matteru..

Sunday, November 29, 2009

majida..


kokoro no itami ga yoku kanjiru..
maa~..boku wa bakana koto yattanda..
ayamaruka...sonna koto ga hoshii na...
saa~sugi dou suru ka...
bokune.. itsumo jibun no karada wo nejisukida...
haa~..mou yamerou...benkyouda..bizzzzzzz.....
nani wo ittaka..wakarane hak3...

Saturday, November 28, 2009

new species


November 24, 2009—Normally shy and secretive, a male twig catfish takes center stage as he watches over his eggs at Washington, D.C.'s Smithsonian National Zoo—behavior that, in the wild, would help keep the fish-to-be from becoming a predator's lunch.

Earlier this month, one of the zoo's female twig catfish had laid between 30 and 60 eggs on the glass wall of her aquarium—which in the wild would be any open vertical surface. Her breeding partner—seen above with his pebble-like progeny—took over to guard the eggs until they hatched on November 12.

Zoo staff will carefully track the development of the newborns, since scientists haven't had much success raising twig catfish newborns in the past. The juveniles are picky eaters and, once hatched, can be hard to find even in a zoo tank, noted Vincent Rico, assistant curator for the zoo's Amazonia exhibit.

Twig catfish are native to the Amazon, Orinoco, and Paraná rivers of South America.

Scientists don't know how many twig catfish live in the wild, because the tiny, slim fish look remarkably like submerged plant debris, making them difficult to spot. (See related pictures of the world's largest catfish in Thailand.)

Wild female twig catfish lay their eggs on surfaces covered with algae, the food of choice for newly hatched fry. Adult twig catfish also munch on algae as well as the fallen plant matter they use for camouflage.

At the zoo, newborn twig catfish nibble on blanched kale, shelled peas, and sometimes the low-protein, low-fat gel the zoo feeds their parents, Rico said.

In addition to the new arrivals, ten adult twig catfish currently live at the National Zoo, although the youngsters and their parents are not in public tanks.


taken from national geographic.com

Friday, November 27, 2009

stop creeping me up

dah lame aku tak edit.Kali ni aku buat something yang macam emo,sebab mood tengah emo.,hehe..do comment..kalau rase2 rajin..

confuse


confuse..
is it good or bad?
is it true or false?
is it right or wrong
?
is it jealous or love
?
is it friends or enemies ?
its me or ....

is it hard to say sorry?

why must we hurt people?...

lust can destroy us...


damm me for being jerk...


dont try to provoke other...


dont laugh..


p/s:keliru menjadi buntu ,arah yang ingin dituju..

Monday, November 23, 2009

me


mind is not in a good condition...

but yet shes trying to strike me again..

how im suppose to do...

my mind is full..

im not ready to make any decision...

im like what i am...

im no good for everyone...

im just good for me...

im try to make my life happy...

i do everything just for me..

because i like myself..

i dont want my heart hurt anymore...

lost of trusty....

full of curiosity...

that is me...

sometimes






lost in lonely road ..

trying to find a new path...

find a new hope...

to vanish the pitiful past..

hopping the bright future is end of road...

we start from below..





do you ever heard that hero always comes late?..what do you think of it?doesnt have any idea?.can you relate with our study life?hehe..this is what i heard from my math lecture..if you always struggle so hard and always get 4 flat in every sem..if one day you collapes..i mean you failed to get the result that you always was...its hard to get to the peak again..thats why, as my lovely lec said we have to be like a hero...then we struggle one step by step until at the end of the day you get the best result ever which is 4 flat..:P..if first sem we got 2.0..the next sem we proceed to make a better pointer even its just one point plus.."hero always comes late because they want to prove that they are the best of all...~the best is yet to come~ (butterfingers)

Sunday, November 22, 2009

hot topic love :)



hemm..jamban comel ..aku nak cakap pasal love..dari sekolah rendah lagi..aku tertanya -tanya..hehe.LOVE what is that ,can we eat it or can we play with it.Hurm,sometimes orang selalu cakap crazy first love.Haha,whats that."kenkadang aku bosan ape la bende tuh best sangat ke".Sometimes ade orang cakap"love is like soup ,when its hot its delicios,then if its getting cold the soup is not like a soup tak sedap".Hehe,i think everyone have their own crazy first love.Me?hurm ade ke..owh mase time sekolah rendah kowt haha..dah lupe dah..tapi when we getting older our view about love will change..aku ingat lagi time sekolah rendah..asyik nak sakat pompuan jek konon suh diorang ambik perhatian kat kite la..haha..bile teringat balik aku ketawa sendirian.
Bila dah dewasa sket masuk sekolah menengah..time ni pon ade care gak.Aku ingat lagi mase aku form 1,biasanye time ni budak2 pompuan la sibuk nak cari senior jadi pakwe die la,abang angkat la haha,tapi budak2 laki masih sibuk dengan digimon ,pokemon ape lagi.hehe..dulu lain takde hanphone,skang masing2 dah ade phone sendiri kowt..hurm life change..hehe...dari mamak yang keje sapu sampah dah ade hanphone wow,tak sangka.Majunye dunia ini.(-_-)(d)..ape lagi,owh kiteorang dulu sibuk ngan pc,internet la,owh time tuh da ade cs..haha,emm teringat aku mase tuh kelas kiteorang petang ,so kiteorang datang awal sebab nak main pc la..then tengah syok main cs tetiba ade bapak sorang student datang
"ape ko buat ni ?ko main cs tak pegi kelas?.mase tuh seingat aku cikgu disiplin ade sekali..mungkin kerana LOVE terhadap cs die sanggup ponteng kelas haha..
Then aku meningkat dewasa sikit,aku form 3.Mase ni dah ade orang mintak aku jadi adik angkat die,(wow haha first time huhu layan)..yela dulu aku kecik jek tak macam sekarang orang pandang pon tidak..haha..tapi yet,i not get the love again...haha..aku malas nak pikir cume nak enjoy..owh(hehe)..owh mase tuh aku ingat ,kiteorang buat satu group DONT TRUST GIRL..hehe,aku mase tu tak tau ape2 ,cam best je kelab nih,so aku join..haha..padahal lame sket baru aku tau orang yang cipta kelab tu (kawan aku gak).. rupe2nya die putus cinta ngan awek die ,so die frust ,die cipta la kelab tuh..haha lawak en?...siap buat tag ,then tampal kat beg ..(ape kejadah entah aku pon tak tahu hak3)..yang lain nak aku cite lagi?malas la hik3 next time ni dah masuk privasi :P..tapi aku nak cakap mase form 4 la first time bercinta haha...first time date kowt ..aduh..dah2 cite lame hehe...emm tapi i got the experience thanks ...then mase form 5 la..aku dah stat cinta benda lain ...I LOVE KNOWLEGE..aku baru tau ape itu mase depan ..then ape yang perlu aku buat..stat pade tuh aku dah malas bercinta..i think the future is better..but haha sometimes rase la jugak sunyi ni...so im start improving my guitar skills..aku mula balik lain guitar yang aku tinggal mase form 3..hehe,..aku main balik time cuti spm..hurm best then mase time tuh jugak aku dapat belajar sesuatu LOVE ALLAH...abah ade ajak aku pergi satu kuliah agama..yang lain dari lain..memang sebelum ini aku beribadat ..alahamdunillah sembahyang lime waktu aku tak tinggal,tapi feel tuh lain..emm..mase tuh aku belajar mengenal ALLAH...sifat2 ..emm...macam2 supaya aku lebih dekat pada allah...dan juga hatiku ini jauh dari maksiat insyaallah..ajaran yang diajar adalah TASAWUF...emm agak susah sebernanya sebab kene berzikir banyak sampai 1000..aku masih muda entah tak larat..hehe..tapi sejak belajar tasawuf tuh ..hati aku rase tenang jek hurm...mungkin sebab ilmu berkaitan dengan ALLAH..emm..cite lpas nih aku sambung lain kali la kalau aku rajin..

ps: camne kalau orang jatuh cinta ek?owh...aku tau tapi cam was2 haha.but aku ade tanya kawan aku...dari ape yang kawan aku cakap la ..seseorang tuh akan berdegup2 bile disebut name orang yang die cinta..then setiap kali die tengok seseorang die akan salah anggap yang orang itu adalah si dia..then setiap kali melalui satu tempat yang penah ko bersama ngn sidia ko akan teringat die ..haha..so when you get that kind of symptom you tau la ...dah kene love sick....:P..aku menulis subject adalah melalui pandanganku sendiri ...kalau ade salah silap harap maafkan..aku cube yang terbaik..and aku ade tersilap taip..mals aku nakk betulkan haha

Saturday, November 21, 2009

the chaosity..


halo jambancomel lame aku tak update kau.Entah jiwaku ini merasa malas nak tulis-tulis nih.Ada banyak benda nak disebarkan dan dikeberkan .Tapi tengah kumpul bahan jek.hehe.so this time chaosity.Tentang ape?hik2 nak cite la nih.Mulanya cite ni lps klas mtaf.Klas yang disuruh kawat ngan disuruh dengar leteran.tapi untuk kebaikan kami gak.banyak yang diajar disiplin,jati diri,hormat,tanggungjawap,(weh da lari topik la).owh ok2.then lepas kelas tu,balik la hapa lagi.Efi ajax ngn huzair nak gi mines ,aku nak ikut ,dihalau mentah2 oleh mereka.haha.katenya ade something.Kalini ko tak leh ikut.Aduhai..yela penting sgt ker..carut2 aku dalam hati hehe..oleh sebab terlalu panas tidak diajak.Aku memecut motor kriss aku yg berkuasa 110 kuasa kuda ,sehingga hurm berapa km ntah haha sebab meter rosak ,prenggg!!!!aku pecut motor ku dengan hati yang bengang .walhal kawasan parking bawah library tu sempit jek.Tengah sedapku memecut ku ternampak lopak air betul2 dekat jalan keluar dari parking library..argh ade lopak .dengan sepenuh jiwa dan ragaku aku memeress pedal brek dpan ngan belakang lagi tuh takut basah kne air punya pasal haha..tapi malang nasib ini ..motorku hilang kestabilan dan berlaku la aksi stunt murahan..hak3..camne?motor aku seret ke depan dan aku jatuh berguling betul2 kne atas bontotku..aduh ,sakit nak mam..sah lebam nih..tak pun patah ..aku dah mule rsau..nasib baik takde orang mase tuh kecuali sebuah kete myvi warna kelabu..yang baru nak kuar..die nampak ke tak waallahhualam..so aku angkat balik motor aku ,sbab tak nak orang lain nampak aku pecut lagi motor aku haha(tak serik!!)..sampai bilik ,sebab sakit tak tertahan lantas aku menerjah atas katil..aduh sakit mak.. pinggul ku..

Sampai maghrib ,aku bangun anep kejutkan (mekasih)..mam bangun semayang..(owh yela2) baru nak hilang sakit nih..bagi la rehat sket...hak3.then siap mandi semayang ..lepas tuh pergi upten..aik diorang tak balik lagi..sape nak teman aku makan..aduhai..nasib baik afiq zizi patah ngn adi ade..ade gak teman haha...then ktrg duk sembang2 sampai si marwan datang ..mintak kterg ajar bahasa ..tukk ngorat awek haha..cam2 kterg ajar ,comey lote ,ayam,ekor benda2 ngarut jek..abis la rosak marwan tuh haha..tgah asyik berborak ..aku dapat satu call dari danial.."mam ko kat ane?"kiteorg nak ajak ko ke upten.."..dah aku ade kat sini dah"mane korang?"hehe..selang 10 minitnye diorang sampai dengan berbungkus-bungkus plastik ditangan .."weh apetuh cambest jek".."ala nnt la ko tgk ..kteorg nak siap2 dulu ...(kene halau lagi aduh) hak3..duk la aku jauh2 hehe..(lepas lima minit) ..ajax pon panggil aku..ape bende yang korng duk buat2 nih hehe..curios aku ceh..then aku ternampak satu kotak merah yang bisa dilihat kat tertulis secret recipes ..then si efi bukak la kotak tu ,dan aku nampak "alkimia dan ba#$@selamat hari jadi (kalau tak silap aku ar)..(siot tol takde name lain ke ha?)haha..owh diorang nak sambut hari jadi aku sebenarnye!!!owh terharu..aku sambut sekali ngan syah sebab hari jadi die 12 november, walhal aku punye besday 7 november hehe...takpe la tak kisah ..terima kasih semua,efi ajax huzair zati reen nisa semua yang terlibat la senang kerana susah2 nak sambut besday aku..im really apreciate that..:)..(masuk dalam buku memori indahku di uniten ahak)..btw thanks for hadiah ~white tiger zati bagi time melalui reen mtaf..lame dah aku nak bace buku tuh padahal akak aku ade hehe...die kedekut ceh..kpal layar naninye ,coklat nisanye (aku dah mkan habis dah )...baju star bintang2 ajax efi uzair tong2 bayar hak2..dan doa2 ngn frendship itu jugak hadiah berharga (^_^)..dah abis?tak lagi haha...sebelum siap2 nak blek ..efi kata weh ade lagi hadiah tuk ko kat lam bonet kete meh la ambik ...ha?
biar betul budak nih baik giler haha...aku dengan muka yang exited pegi la ibarat lembu dipela wa rumput mahal..haha..then dalam sekelip mata ,huzair datang bawa tepung dan puss kene ats kepalaku ,selepas itu bermula la edegan anjing membuli seekor kucing,dilemparnya telur ,disapunya sos atas kepala ngn muke sampai kat bontot pon aduh panas mata aku !!..habis baju hijauku dilanyak mereka..kalau aku tau aku siap2 pakai baju pagoda ngan short pant dah haha..~kepala busuk bau telur ,baju jadi putih kene tepung ,bontot panas kene sos arghh...haha..lepas tuh susah la aku nak mandi masih berbau telur haha....~aku kene prank~kakaka tak sangka ..thanks guys for the prank ..jgn rsau aku tak simpan dalam hati hehe..peww..
by jellyboone

Friday, November 6, 2009

thank you..al-fatihah untuk emi..


thank you to all my friends for all the wishes..may allah bless you all..love you all,dalam pada itu..aku rase sedikit terkilan..dalam kegembiraan ..aku kehilangan seorang kawan baik aku sejak kecil..mohd helmi bin hemzah..moga arwah slamat dikebumikan dan jauh daripada azab api neraka..al-fatihah..forgive for all my sin..aku tak sempat jumpe mu..kerana terlampau sibuk dgn dunia ...aku lupe pade mu..(T_T)..aku akan ingat padamu smpai bila2..akanku simpan memori tentang mu dalam kotak mindaku..maaf kan aku kerana keegoaan dan kebodohan aku...semoga allah meampuni segala dosamu emi..

Thursday, November 5, 2009

papadom


this time aku nak cite pasal movie papadom yang aku tengok.Walaupun aku jarang tengok cite melayu .Tapi cite ni lain dari yang lain.Papadom mempunyai movie value yang sangat tinggi.Very touching gile.haha.the way aflin bawak kerekter die memang betul2 menjadi.memang patut filem ni menang.Ringkas cite ini,ia mengisahkan kasih sayang seorang ayah terhadap anaknye sampai sanggup buat ape saje demi anaknye.Sampai satu tahap anaknye rase terkongkong haha.Sayangnye ayah die kat anaknye.:).aku paling suke part last.time anakdie wat present tuk final year project.seryes touching.IF ONE DAY I HAVE CHILD..AKU HARAP DIORANG INGAT PERGORBANAN SEORANG BAPA..so dad love you so much for giving me everything..:)

Wednesday, November 4, 2009

なんとなく

まあ。。はは。・。なんとなく。。俺は日本語でかきたいと思います。夜食堂で。晩ごはんをとるとき。俺は食べ物にきょうみがね。そして体がわるく感じます。彼女は僕にはなしたんだはは。。いい感じでしょう。でもすこし。。えと。(-_-)。。まあいいや。それにもうひとつ文句がいいたい。かれらは。。えと。。冗談を知りたいけど。ですが場かなことをやった。それはなにといいたいかな。。FBでぼくのわるいまなについてかいたんだ。本当に腹がたったんだ。。いまはかれらのSORRYだけまってます。そんなことは受けないよ。(=_=)

taking himawari to kl





this is the first time im taking along himawarichan to kl...haha..there are so many things questioning in her head..haha..because it was long term trip...she had a little bit dizzy..lastly she slept along the trip..haha..poor himawari..

Tuesday, November 3, 2009

Monday, November 2, 2009

republic of yolk


im dedicated dis art for kuning telur...from eims art studio hehe
e

reaching the peak of mountain ..although from the beginning..somesay dat~takyah ar takde sape yang bleh buatnye..ko gile~why ?..how they know?r they once did it?..not all the poeple like to do so..but some can make our vision collapse..do we have to concern of what r they told us...some we can take it...but mostly did not..i dont care what people think of me..(+_=)..haha..do what we have do hehe..
ps:i'm hate poeple who lied to me...arghh...why they have to do so...just say the truth...i'm accept what r they trying to say..at least..by jellyboone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...