Sponsored by

Sunday, November 22, 2009

hot topic love :)



hemm..jamban comel ..aku nak cakap pasal love..dari sekolah rendah lagi..aku tertanya -tanya..hehe.LOVE what is that ,can we eat it or can we play with it.Hurm,sometimes orang selalu cakap crazy first love.Haha,whats that."kenkadang aku bosan ape la bende tuh best sangat ke".Sometimes ade orang cakap"love is like soup ,when its hot its delicios,then if its getting cold the soup is not like a soup tak sedap".Hehe,i think everyone have their own crazy first love.Me?hurm ade ke..owh mase time sekolah rendah kowt haha..dah lupe dah..tapi when we getting older our view about love will change..aku ingat lagi time sekolah rendah..asyik nak sakat pompuan jek konon suh diorang ambik perhatian kat kite la..haha..bile teringat balik aku ketawa sendirian.
Bila dah dewasa sket masuk sekolah menengah..time ni pon ade care gak.Aku ingat lagi mase aku form 1,biasanye time ni budak2 pompuan la sibuk nak cari senior jadi pakwe die la,abang angkat la haha,tapi budak2 laki masih sibuk dengan digimon ,pokemon ape lagi.hehe..dulu lain takde hanphone,skang masing2 dah ade phone sendiri kowt..hurm life change..hehe...dari mamak yang keje sapu sampah dah ade hanphone wow,tak sangka.Majunye dunia ini.(-_-)(d)..ape lagi,owh kiteorang dulu sibuk ngan pc,internet la,owh time tuh da ade cs..haha,emm teringat aku mase tuh kelas kiteorang petang ,so kiteorang datang awal sebab nak main pc la..then tengah syok main cs tetiba ade bapak sorang student datang
"ape ko buat ni ?ko main cs tak pegi kelas?.mase tuh seingat aku cikgu disiplin ade sekali..mungkin kerana LOVE terhadap cs die sanggup ponteng kelas haha..
Then aku meningkat dewasa sikit,aku form 3.Mase ni dah ade orang mintak aku jadi adik angkat die,(wow haha first time huhu layan)..yela dulu aku kecik jek tak macam sekarang orang pandang pon tidak..haha..tapi yet,i not get the love again...haha..aku malas nak pikir cume nak enjoy..owh(hehe)..owh mase tuh aku ingat ,kiteorang buat satu group DONT TRUST GIRL..hehe,aku mase tu tak tau ape2 ,cam best je kelab nih,so aku join..haha..padahal lame sket baru aku tau orang yang cipta kelab tu (kawan aku gak).. rupe2nya die putus cinta ngan awek die ,so die frust ,die cipta la kelab tuh..haha lawak en?...siap buat tag ,then tampal kat beg ..(ape kejadah entah aku pon tak tahu hak3)..yang lain nak aku cite lagi?malas la hik3 next time ni dah masuk privasi :P..tapi aku nak cakap mase form 4 la first time bercinta haha...first time date kowt ..aduh..dah2 cite lame hehe...emm tapi i got the experience thanks ...then mase form 5 la..aku dah stat cinta benda lain ...I LOVE KNOWLEGE..aku baru tau ape itu mase depan ..then ape yang perlu aku buat..stat pade tuh aku dah malas bercinta..i think the future is better..but haha sometimes rase la jugak sunyi ni...so im start improving my guitar skills..aku mula balik lain guitar yang aku tinggal mase form 3..hehe,..aku main balik time cuti spm..hurm best then mase time tuh jugak aku dapat belajar sesuatu LOVE ALLAH...abah ade ajak aku pergi satu kuliah agama..yang lain dari lain..memang sebelum ini aku beribadat ..alahamdunillah sembahyang lime waktu aku tak tinggal,tapi feel tuh lain..emm..mase tuh aku belajar mengenal ALLAH...sifat2 ..emm...macam2 supaya aku lebih dekat pada allah...dan juga hatiku ini jauh dari maksiat insyaallah..ajaran yang diajar adalah TASAWUF...emm agak susah sebernanya sebab kene berzikir banyak sampai 1000..aku masih muda entah tak larat..hehe..tapi sejak belajar tasawuf tuh ..hati aku rase tenang jek hurm...mungkin sebab ilmu berkaitan dengan ALLAH..emm..cite lpas nih aku sambung lain kali la kalau aku rajin..

ps: camne kalau orang jatuh cinta ek?owh...aku tau tapi cam was2 haha.but aku ade tanya kawan aku...dari ape yang kawan aku cakap la ..seseorang tuh akan berdegup2 bile disebut name orang yang die cinta..then setiap kali die tengok seseorang die akan salah anggap yang orang itu adalah si dia..then setiap kali melalui satu tempat yang penah ko bersama ngn sidia ko akan teringat die ..haha..so when you get that kind of symptom you tau la ...dah kene love sick....:P..aku menulis subject adalah melalui pandanganku sendiri ...kalau ade salah silap harap maafkan..aku cube yang terbaik..and aku ade tersilap taip..mals aku nakk betulkan haha

8 comments:

Sesumpah said...

Alhamdulillah. jangan jadi gay tau^^

conbellydiobeterisme said...

uish nauzubillah..lain la tuh..haha..gay kan orang taknak plak tak kawen la aku hoho..

Felicitious Nisa said...

mam! t bile ko da jumpe d rite one!
bgtau ah cmne rsenye... :)

Sesumpah said...

yah. da jumpa t jgn diam sorg2 jeh^^

conbellydiobeterisme said...

EMM...i knew which one are the right for me jangan rsau..haha..if i knew shes the only one..why not ..:P

Sesumpah said...

hoyehh :)

Felicitious Nisa said...

mam! t bile ko da jumpe d rite one!
bgtau ah cmne rsenye... :)

Sesumpah said...

yah. da jumpa t jgn diam sorg2 jeh^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...