Sponsored by

Sunday, October 31, 2010

The mastermind responsible =D

HOPE U ENJOY..HAHAHAHA..U GOT SPUNK'D

tHE UGLY TRUtH x_x



 When I’m home alone, I can ma****bate to anything from wrestling to diving contests. Just seeing guys in tight clothes or all over each other turns me on, but I would never want to admit I’m gay-imamudin =D

Saturday, October 30, 2010

i love u

malam-malam aku selalu tak dapat tido,
aku bosan gile ,sume dah tdo ,tinggal aku jek ,
tapi nasib baik ade teman ,
dia adalah Jamban comel aka my blog ,
i love my blog ...hehe,





terima kasih kepada yang sudi komen blog ini selama ini,
jasa mu di kenang sampai bila2 .;)

Friday, October 29, 2010

real photoshop

dari atas ade~

dari times square ke pavillion.

kelmarin ,
selepas je selesai exam terakhir kami ,aku dipelawa ke kedai kawan aku ,wassem .Kedai yang dinamakan Artscream galeri itu terletak di ruang legar tingkat enam Pavillion.Di sini terdapat pelbagai aneka ais krim yang boleh dirasa seperti perasa buah naga ,perasa papermint(cam ubat gigi) malah durian pon ade.Kepada peminat ais krim di luar sana jangan lupa singgah la ke sana :).




Baiklah ,cukup dengan iklan sebentar.Sebenarnya ,aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada wassem kerana sudi membelanja aku dan rakan dengan ais krimnya.Bukan biasa2 BESAR punya ais krim kami santap.Boleh bankrap gamaknya die haha.Maaf atas kerakusan diri ini .hehe

Sebelum itu ,aku sempat berlegar2 lagi disekitar bukit bintang dan juga time square.Banyak jugak dapat port menarik ambik gambar ,antaranya seperti yang aku post sebelum ini .Jadi ,ini kali terakhir kami keluar bersama ,lepas neh pakat nak cuti dah haha ,tak sabar rasa nya ,sekali lagi terima kasih semua


masa aku jalan2 kat sane ,aku jumpe topi haiwan neh ,comel sih  ,harga boleh tahan haha..




p/s;
it was a request from somebody ,cari topi neh ..found it :),actually ,topi neh kanak2 yang pakai masa musim sejuk ,but anyway ,ia berbulu.hehe

smalam jugak tengok cite takers ,cool sih ,tgk jgn tak tgk .

Wednesday, October 27, 2010

futsat sket

Yeah exam da abis!,abis kepala hang !haha walhal masih tinggal satu paper la dol.Paper terakhir aku pada esok hari ,iaitu bahasa Melayu ,bukan mcam bahasa melayu yang belajar time Spm dulu ,kene hafal puisi ker ,watak dalam cerpern ker,mahupun jalan cite ke ape ,cuma kali ni lebih santai sket ,banyak kajian hehe..nant aku update  tentang kajian kiteorang zazzz


Baiklah ,disebab kan takde paper semalam ,tetiba syah call aku ajak main futsal dengan tak semena-menanya."Hello MAM,jom main futsal,ko tempah aku cari budak!"...'cantek ,aku memang lama dah duk bela lemak kat perut neh lama-lama,bleh jugak buang die sket hoho'.Ape lagi kitorang set kul 10.30 main ,padahal sume datang lambat ,pastu tunda la jadik kul 11..(padahal aku yang paling lambat doi! hak3).




info;
kerajaan negeri sembilan telah memikirkan solusi ,bagaimana mengatasi gejala mat rempit di negeri mereka adalah dengan membina lebih byak gelanggang futsal .Hasilnya amat mengejutkkan ,kini gejala tersebut semakin berkurang kerana telah ramai mat rempit berpindah hobi bermain futsal dimalam hari haha..idea tersebut juga telah mendapat sambutan dari negeri2 lain ...sumber-harian metro 


kesimpulan ;futsal bagus untuk kesihatan ,malah dapat mengurangkan gejala sosial hehe

Tuesday, October 26, 2010

wajah baru

amacam layout baru ?ok tak ?hehe,sebab susah sangat nak cari yang sesuai dengan hati ,last2 baik simple jek ,aku suke kaler hitam ,cam cool ..buat sementara neh ,ini la layout yang aku guna ,sehingga aku jumpe yang lagi elok...:)

Monday, October 25, 2010

si kurus

masa dulu ,wah rindu ,aku jumpe dalam akunye tagged's profile,natsukashii ka na..

Sunday, October 24, 2010

exam ,cuti ,life

dear jamban,
semalam dah selesai sudah dua paper yang hardcore calculus dan materials.Boleh jawap atau tidak ,susah nak diperkatakan ,tapi aku sudah berusaha yang terbaik ,yang lain hanya Allah yang tentukan.Tapi ,soalan yang diberi tidak lah seperti yang kami harapkan ,'hanya indah kabar dari rupa' cess.Walau kepala nie dah nak meletop sabar je la...




 wazzappp!memang da mereng time neh



 meje study aku da bersepah abis ,arh lantakla hehe


 ni jack geng study aku ,time neh malam sebelum exam ,jam 3 pagi.
ni la keje last minit ,duk sumbat2 sume data kat dalam otak yang kecil ini,
mau tak pecah kepala aku aduhai ...






akibat terlampau pening nak pikir jawapan ,rasa ngantuk yang amat ditambah kesejukan yang melampau ,
amat la sesuai jika aku tido je time tuh ,jadi nak hilang ngntuk punye pasal aku conteng je la kertas exam tuh ,
duk perah otak tak kuar2 idea...aduhai ..


oh ya sebelum final kami ade buat projek untuk subjek engineering design .Group aku buat pasal helicopter ,masa yang diberi 2 minggu ,tapi bese le ,smgu terakhir baru kami buat ,3 hari tak cukup tido lagi ,dan inilah hasilnya ,cool en hehe,thanks to syafiq ,nik(daus),efi,'uzair' menyiapkan tugasan ini..





senyem sampai nmpak gusi kau ,pewwh abis gak ..



hidup ini bukan senang ,
semua benda mesti ada harga yang perlu dibayar,
malah nak masuk tandas kadang2 dikenakan 20 posen,apalah sangat,
semua bende mesti ade perngorbanan dan usaha,
begitu juga dengan belajar ,exam
bagaimana susah macam mane pon ,ingat la matlamat kita ,
masa kecik dahulu kita penah susah ,
belajar untuk berdiri sendiri.
setiap kali jatuh mesti kita akan cuba untuk bangun kembali ,
dulu boleh ,kenapa tidak sekarang ,
yang penting doa dan tawakkal,


aku bukan seorang yang cerdik atau pandai,
aku seorang yang bodoh lagi hina disisiNya,
setiap hari aku cuba memperbaiki diri aku ,
mencari haluan hidup kejalan yang aku pilih ,
aku inginkan teman yang sering berada disisiku .....
cinta pasang surut,
itu aku ,jangan kisah.

lagi dua paper untuk diharungi....1.54 am

p/s;lepas exam ,aku akan cuti 3 minggu .Time cuti tak banyak la aku online ,boleh la berehat,tolong akak aku punya wedding ..
aku plan jugak nak tukar layout baru :)

aku lupa,aku malas ,aku nak berubah

lomo

malaya retro

Saturday, October 23, 2010

countless feelin.


truth is i have countless feeling right now,but i can't burst it all.i'm a loner.

Sunday, October 17, 2010

follow me

badut super gila.

aku bukan badut ,
hidung merah ,
main belon ,
make up tebal ,
buat lawak ...

aku bukan patung ,
ape orang suruh aku buat,
kalau disuruh jilat najis,
dijilatnya dia,
patung en..

aku ade satu benda yang lain daripada diorang,
"maruah"yang tersemat halus dalam diri ,
sb aku ada bende ini la buat aku memberontak ,
hey,jangan buat aku macam kuli batak ,
dah kecik buleh bagi gula2,dah besar takkan nak bagi gula2 jugak.
aku sibuk ,bukan ko sibuk pon.
aku benci bila tak dihargai,
at least terima kasih ok,
walau dalam hati da macam guruh tunggu nak sambar ko jek ,
aku pening ,byk hal lagi ,
tolong jangan buat benda sampah..
baunya melekat sampai bila2...

proE's project -helicopter by MONSTER GARAGE

Friday, October 15, 2010

musang dimana-mana puteriku.



lelaki yang hanya memandang kecantikan rupa paras sahaja, adalah lelaki yang bencikan kecantikan itu. dia akan rosakkan kecantikan itu sama ada dia sedari atau tak sedari. dia akan goda kecantikan itu dengan nafsu hingga sang pemilik rupa terkulai dalam kejahatan. hatta dia dah kahwin pun, dia akan sanggup tinggalkan kecantikan itu dan cari yang lebih cantik lagi.
sedarlah muslimah-muslimah sekalian, lelaki sebegitu di zaman ini terlalu banyak. selepas di goda-goda, di tinggal-tinggal. selepas habis manis tebu, hampas di buang.
inilah pesanan syeikh ali at-tontowi dalam buku kecilnya bertajuk puteriku. mari saya petik kata-katanya.
“tidaklah serigala itu mengingini kambing betina melainkan ingin meratah dagingnya sedangkan seseorang lelaki itu mengingini darimu sesuatu yang lebih mulia (kehormatan wanita), lebih dari daging kambing tadi. seburuk-buruk perkara adalah apabila kamu sendiri yang menyerahkan diri untuk dibaham. sesungguhnya kebaikanmu yang kau muliakan dan kau banggakan dan dengannya kau meneruskan kehidupan yang indah ini dan hidupmu wahai puteriku sebagai seorang perawan, amat mengesankan seorang lelaki dan menimbulkan kesakitan pada jiwanya dengan keperibadianmu yang tinggi dan kehalusan perilakumu malah seratus kali ganda lebih mulia berbanding serigala yang yang berkeinginan daging seekor kambing betina. demi allah! tiadalah seorang lelaki itu melihat kamu semua melainkan semata-mata mengkhayalkan kamu dengan pakaianmu lalu kemudian menggambarkanmu dalam keadaan tidak berpakaian!
demi allah! aku bersumpah sekali lagi. janganlah kamu wahai puteriku mempercayai apa yang dikatakan oleh sesetengah lelaki padamu. mereka mengatrakan mereka tidak melihat atau menilai seseorang perempuan itu melainkan pada akhlak dan budi pekertinya dan sesungguhnya mereka berinteraksi dengan perempuan dengan kata-kata yang lembut dan mereka berjanji dengannya dengan janji yang seolah-olah benar.
dusta! demi allah semuanya dusta! sekiranya kamu mendengar perbualan pemuda-pemuda ini ketika mereka sesama mereka maka kamu akan mendengar kepura-puraan mereka yang terselindung. sesungguhnya seorang lelaki tidak melemparkan senyum buat kamu, lemah lembut tutur katanya kepadamu, tidak menghulurkan bantuan kepadamu melainkan semuanya itu adalah muqaddimah kepada apa yang dihajatinya. ataupun perempuan itu masih ragu-ragu apakah dia menjadi objek sasaran, maka apa lagi? apa lagi yang mereka inginkan sebenarnya?”
petikan terjemahan buku ya binti oleh mohd najib b khasim dengan tajuk puteriku, cetakan maktabah ram, terbitan permata, mu’tah, jordan.
comel en ,takleh ngorat haha,
(from google)
aipetik drpd reen .

Thursday, October 14, 2010

cari pasal

penah tak tetibe korang duduk ,ade mamat mane tah atau pompuan mane tah datang tetibe hempuk kepala korang ,mesti panas habis en.Padahal hapa benda pon kita tak buat asal la.Tu la ,kata orang bile da bosan macam-macam benda nak dibuat ,tapi cuba la jangan carik masalah dengan menyakiti orang lain ,kang tak pasal -pasal diri merana habis.So ,boring mcam mana pon cari la aktiviti yang berfaedah dengan mengaji ke,tanye soalan kat formspring ke,tak pun tulis blog pasal orang yang dikasihi .

Kenkadang ,bukan cara fizikal sahaja ,bahkan menggunakan cara perkataan jugak agak merosakkan mood orang yang tak ada kaitan pon dengan dia.Sebagai contoh ,seorang kawan neh hanya mendiamkan diri sambil tengah mengunyah makanan,tetiba pencari pasal neh yang berada dihadapan mencari masalah dengan menprovoke mamat nih dengan cerita - cerita cinta die yang entah daripada mana datang sumbernya pon  tak tahu.Hey get ur own life la bro,toksah nak sibuk pasal hal orang okeh ,kesian kat kawan tuh aku tengok.

Entah la tetibe aku tulis pasal neh ,cuma hati tak sedap jek ,my advise ,beware that kind of person ,haih ,they will ruin ur day.


cut the crap please .


p/s;carimark tak memuaskan ,jadi usaha lebih la doi.......

mirror mirror







huhhh,lame tak edit ,tetibe rajin ,so inila hasilnya :)

Sunday, October 10, 2010

Wednesday, October 6, 2010

talk

dear jamban,
kebelakangan ni badan da rasa macam tak sihat,
kejap pening ,kejap rasa nak panas,aduhai
em,sebenarnya aku ade satu penyakit,susah nak tdo malam ,
agak-agak macam kelawar,diorang cakap insomnia,tapi bukan selalu jugak ,
kadang - kadang.Harap - harap lah final ni aku sihat ,ya allah.
kadang - kadang juga aku keliru ,apakah aku buat ini benar atau tidak ,
Moga - moga dipermudahkkan untukku bertemu ke jalan mu ya Allah. amin.



"who cares,i'm on my own.i used to be that ."..see ya Jamban.

Monday, October 4, 2010

jangan baca ini rahsia!

nih aku nak bagitau sesuatu ,ko jangan cakap kat orang lain ,aku - aku kau kau jek,kalau ko cakap kat orang lain ,kene tulah selama satu tahun,ingat neh~..aku nak cakap neh, ko diam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|






FINAL EXAM DAH NAK DEKAT,
APE KO BUAT?!!
haha,lagi seminggu dah nak final,so aku kurang update dah.ingat nih,rahsia .chow.

Friday, October 1, 2010

edisi raya (lambat)

kehadapan jamban,
Selamat hari raya ,hari yang bersuka ria ,setahun hanya sekali .Hari ni baru nak update pasal raya ,sangat la lambat,tapi masih syawal en ,so tak mengapa.





pelita ,dan tanglung (chinese new year punye (-__-"))



Raya,
pukul 6 dah kene bangun ,mama duk jerit ,suh mesin kan buah kelapa,
katanya nak buat sayur lodeh.Aku bingkas bangun ,lalu ke dapur ,menghentak kelapa dengan parang dengan rakus(aduhai malasnya).Mana taknya,malam harinya ,aku duk seronok bermain mercun bersama anak2 buah ,sambil memasang pelita di sekeliling umah (raya setahun sekali oiii).Maka ,malam itu jugak ,banyak la bunyi2 ala2 perang dunia kedua berkumandang haha.(abah yang belikan mercun tahun neh ,mercun telo pulak tuh ,pantas)







Raya,
lepas je buat persiapan didapur ,jam 8 pagi ,aku da sibuk2 nak gosok baju .Berebut la kami empat beradik sape yang gosok dulu ,aduhai .Tahun ini ,tema baju raya kami warna putih .Asalnya idea nih daripada akak aku sendiri .Putih+cepat kotor+aku yang agak2 selekeh sedikit=kotor kang baju tuh.Jadi ,bila masa nak makan je ,mahu kat umah sendiri atau umah orang lain ,terpaksala aku mencover baju aku daripada kotor.adoii.Untuk pengetahuan ,baju melayu yang berwarna perak ,putih dan hitam antara colour of the year pada tahun ini.(sumber daripada taukeh kat Jalan TAR).
                                                    tak payah beli baju kawen da,haha

 
             budak gemuk nak beraya jugak.
                                                     anak buah ,sedondon habis.

Raya,
Tak banyak rumah yang aku singgah tahun ini berbanding tahun2 lepas,rumah cikgu ,ramai yang aku tak pergi .Hanya ,rumah rakan2 yang rapat sahaja,haha.MALAS NAK JALAN.Sebab assignment berlambak tak siap,terpaksa la.Taun nih jugak ,tak banyak duit raya yang aku dapat ,haha( da besar mahu lagi kah?,rezeki ada ambik je).Tapi cukup la aku beli top up untuk 5 ,6 bulan .Tahun ni jugak ,aku hanya pergi umah nenek jek,umah maksu dah takde ,pindah .Sungguh tak best ,tak dapat jumpe mak sedara yang lain ,aduhai.

 
Raya,
MAKAN ,MAKAN ,MAKAN,je kejenye.Open house dimana2 ,tapi satu pon tak dapat pergi..Tapi ,raya jugak dapat jumpe kawan2 lama,siap buat reunion ,sungguh seronok.Ada yang da kawen ,(mungkin) ,tapi ramai yang dah berkerja.(cepat betul masa berlalu ).Aku pulak dah makin tua..haih~







tidak terlambat aku nak ucapkan sekali lagi SELAMAT HARI RAYA PADA SEMUA,maaf salah silap aku pada tahun2 yang lepas,kita bukak buku baru .sekian








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...