Sponsored by

Wednesday, January 26, 2011

aku malas jawap call dan message

Salam ,
aku dah 2 3 hari tak update jamban ,semua pencuci dah abis jadi terpaksa la berehat panjang ya haha.Semua harpic ,ajax fabuloso dah abis digunakan tunggu barang baru sampai.*Ape yang dah aku merepek nih .

Baiklah ,sedang aku asyik menyanyi dalam jamban ,sambil tengah ahem ,bunyi fon aku berbunyi banyak kali ,tapi aku tengah sibuk dalam jamban tak dapat la nak angkat.

Lepas je aku selesai ahem,aku cek aku punye phone ,mak aih banyak gile miss call,rupenye dari akak aku suh ambik die haha

Tapi ,bagi yang selalu dengan aku or yang dah kenal aku memang tau ,aku ni jenis yang malas angkat dan balas message.Jadi sebagai alasan kalau orang tanye kenapa aku tak balas call or message ,aku senaraikan alasan aku haha.




Kenapa aku malas angkat phone or balas message?

  1. Sebab aku tengah tido-bile aku dah lelapkan mata ,aku dah letakkan phoine nun jauh dari badan aku ,sebab ape?sebab aku tak nak mood mimpi aku terganggu .Maafla ya hehe,Sebab alasan inilah ,aku kene maki dengan akak ngn abang aku .Ayah aku pon selalu bebel nape susah nak message.
  2. Sebab phone aku abis bateri-aku selalu lupa nak cas phone ,ini la habit aku,jadi bile orang call or massage aku tak dapat jawap.Padan la muka aku.
  3. Aku tengah tgk movie-tak kira la wayang atau tengok movie di lappy semata2 ,aku memang tak tengok hanphone sangat..Sebab aku ade pengalaman ,penah skali aku mesej kawan aku time tengok wayang ,tetibe ade orang sebelah tegur"weh ko punye cahaya dari phone menggangu aku nak fokus tengok wayang ,sepuk kang",jadi aku terus tutup phone hak3.
  4. Aku tengah layan muzik-Biasanya bile dengar lagu ,aku tak guna volume yang rendah ,skali pasang high punye,baru ade power.Sebab tu bunyi lain aku tak dengar .Malah penah skali kawan aku maki aku macam,tapi aku wat dunno sebab aku tak dengar .ceit
  5. Sebab aku tengah drive- bile tengah drive ,amat lah merbahaya bagi aku untuk menjawap call atau mesej ,tak leh fokus ,tak nampak depan memang merbahaya.Kalau aku bawak motor ,lagi la aku tak perasan .Vibrate macam mana skalipun aku tak sedar.Ekzoz kuat sangat sampai tak perasan haha.*gelak lagi
  6. Sebab phone aku tertinggal dalam seluar-Ini memang tak leh blah.Aku selalu lupa mana phone aku tinggal.Aku tak ambik cakna sangat."kalau pompuan mesej laju je kau ,bile aku mesej ko tak balas",kawan aku pernah cakap kat aku.Padahal sama je,aku simpan dalam seluar elok2 sebab takut ilang kowt .Sory2~
  7. sebab takde kredit-aku hanya guna u pack punye.Jadi bile aku top up hanya 1 bulan sekali.Aku bukan mesej banyak pon.Sikit saja.Jadi bile takde kredit ,aku jadi kayu.Bile orang mesej aku tak dapat balas aduhai.Tapi kalau call ok la sket ,at least bukan guna kredit aku eceh.
  8. sebab aku tengah study-kalau nak faham apa yang kita belajar,kene la fokus betul2 en ,jadi sebab tu la aku selalunya silent kan phone aku ,atau aku tutup terus.Tapi selalunya ,bila aku guna alasan ni ,memang kene bahan kaw2 ,ceit.
  9. sebab aku tengah makan-bile tengah makan ,tak elok mesej2 atau call.Nanti abis kotor phone aku kene sambal belacan ker,kari pak mat ker,kang silap hari bulan rosak jadinya phone aku sebab terkene air sirap haha.
  10. Sebab aku memang malas nak layan-Yang ni memang ikut mood .Bile takde mood ,aku memang malas nak layan orang sangat .Tapi bile family call pon angkat la jugak haha.
  11. sebab aku dalam jamban-jarang orang bawak phone dalam jamban.Silap hari bulan ,phone terjatuh dalam lubang jamban naya .yaks.Untung jamban dapat phone free hehe.~
aku bagi sebelas je sebab yang aku tak balas call or balas mesej.Biasalah manusia penuh dengan alasan,berdolak dalih.Tapi kene ade alasan jugak ,pelindung dari di marah hahaha.Aku  tak buat entry ,sebab alasannya sibuk ,tapi boleh je chat kat BCR .LAYAN~

18 comments:

Siti Safiyyah said...

haku pon spesies pemalas nak balas mesej..kalau call tahan lagi lah nak layan pon..haha ;p

mahirahkamal said...

saya plak tak suka msg tapi suka call.camne tuh. :p

Indah Mulya said...

haha..kalo ak,nombor yang aku tak knal n takdak dlm phone book ak tu lah kompem ak tak jawab kol..mls gila..salu ak bia je phone tu berbunyik..

cik Ladies said...

sama la kiter ..
tp CL lg truk . tak cakna da kt enset tu .. smpai nk dkat sminggu tak jumpe ,, owh .. hensetku ,mnakah kamoo mnyorok .. :p

SyedGraphiX said...

thanks jamban sbb anda mentionkan nama Harpic disitu. hahaha

::nuRuLaDHar:: said...

nom 6 ta bley bla..kah3

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

so xyahla gune hp. kn snang tu. haha

conbellydiobeterisme said...

@ss ;HAHA sama la kite ,aku memang cam malas nak tengok phone.

conbellydiobeterisme said...

@mahirah,baguslah tak suke msg ,sy lebih ske org call ,malas nak menaip hak3,tapi kalau org call ,memang susah nak jawp

conbellydiobeterisme said...

@indah,aha kalau no yg aku tak kenal ,aku wat dunno je ,kalau die mesej ,baru aku tye sape neh ,kalau x jawap ,aku tak blasnye..~

conbellydiobeterisme said...

CL:kamu tak syg enset ek ,die ngajuk ,nyorok2 bawah katil haha

conbellydiobeterisme said...

SG :harpic ,membantu membersihkan jamban ,ahaks~

conbellydiobeterisme said...

@nurul,no 6 paling best hehe :P

conbellydiobeterisme said...

@zama ,ehh phone perlu jugak ,nak tepon mak ayah bile rindu senang hehe,kalau takde phone susah jugak nak kontek ,haa~

Heidi Shafiq said...

x nak la sms ko.. :P

cik gadis said...

wahh!boley geng lah.habes xtahan aku baling ja fon tuh..hakhak!

ehem,harpic pencuci toilet oke.

conbellydiobeterisme said...

baling2 bagi kat aku ek haha ,harpic cuci jamban yeah

atikah yang hebat! said...

haha. agy2 tgh ber'blogging an, hp pown letak merata rata.tak kisah dunia luar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...