Sponsored by

Sunday, January 23, 2011

catatan seorang pelajar.

Baiklah ,satu label aku cipta untuk aku sendiri ,bagi menceritakan kisah aku seorang pelajar di Universiti,dan ape aku buat sepanjang tempoh aku belajar."Catatan seorang pelajar" label aku  sepanjang aku menjadi pelajar.Aku nak catitkan segala memori indah aku sebagai pelajar di dalam blog ini.

untuk apa?


agar aku boleh mengenang kembali ,setiap detik aku menuntut ilmu .Tambahan agar ,anak2 aku membaca ,apa yang telah dilakukan oleh ayah mereka semasa muda.


Catatan 
Sebagai seorang pelajar dalam bidang mekanikal ,aku telah mengambil satu subjek ,iaitu Manufacturing Process.Antara yang kami pelajari,lathe ,drilling dan juga arc welding.


process drilling




ketika process grinding 


setiap aktiviti lab amat menyeronokkan.Teringat aku time ambik kemahiran hidup manipulatif,kiteorang guna grinding gak ,tapi tak sehebat mana sekarang.

Dengar cerita daripada instruktor tuh ,ada macam - mcam kes yang telah berlaku dalam makmal ketika buat kerje2 lab,ade yang sampai kene jahit kat tangan ,akibat sampel tercampak masa drilling .Ish amat tidak menyedapkan hati aku ketika buat kerja2 tuh.Diorang saje bagi provoke sket biar takut.Tapi betul la kata diorang 

SAFETY ALWAYS FIRST

sebab tuh time mula-mula masuk kelas ,dah kne spare 135 inggit ,semata2 nak beli sut keselamatan,dari spek ,kasut sampai la ke apron .Aih ,bangkrap aku jadiknya.Tapi mujurlah ,ayah aku dah ada yang die punye,boleh dirembat.


sampel yang dah siap.

Ape yang lecehnya pasal subjek nih ,lab report kene siap kan .Aku dah la jenis berat sket nak buat ,aduhai. hehe.

p/s:
time process welding amat memening kan kepala ,mata berpinau jadinya dengan cahaya2 yang menusuk kedalam mata,dan minggu ini aku semakin busy.


4 comments:

Indah Mulya said...

gud idea weh..tp cm kesian gak t kalo ank ak tgk pe ak tulis kt blog,suma psl esemen yg lmbt siap je..hahahah..

conbellydiobeterisme said...

haha,takpe itu sebagai pengajaran bagi anak ko ,jgn siapkan esemen lambat hehe :)

iris said...

ye betul tu safety 1st tringat mase keje kat hospital tgn pesakit masuk dlm mesin pastu member dia jinjing je lengan dia bwk dia sekali g hospital ngeri!!!!!!

najmi^^ said...

yo jamban comel.. bw here..nice ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...