Sponsored by

Friday, April 8, 2011

MInggu Orientasi UBM

salam semua ,sebelum aku tulis lebih lanjut ,ape itu UBM ?.Baiklah UBM dipanggil Universiti Bloggers Malaysia.Its sound funny huh.But it do exist .haha .Jadi ini adalah first assignment yang mereka beri ,iaitu minggu orientasi. 4 bende kene buat ,


  1. letakkan banner UBM dalam entry anda.
  2. nama anda dan nama blog anda.
  3. sejak bila mula berblog.
  4. apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.
  5. pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.

erkk ,actually ade 5 bende kene buat pertama

upload gambar neh letak dalam blog

nama:jambancomel
nama blog :jambancomelblogspot.com



Sejak bila mula blog?
Aku mula berjinak -jinak dengan blog sejak 2 tahun yang lepas iaitu pada akhir tahun 2009 ,pada bulan oktober .Namun satu tahun pertama tidak la setegar mana ,lepas tuh baru la aku rajin update haha.

pandangan tentang dunia blog ?
Tidak dinafikan ,dunia blog sekarang seakan -akan menjadi trend tak kira tua dan muda.Ia seolah -olah macam facebook .Sorang je buat ,mesti ramai yang terpengaruh."eh tengok ramainya follower die ,coolss".Tapi ramai yang lupa tujuaan mereka blog untuk ape.Setakat nak duit iklan tapi isi blog takde buat ape ,penuh dengan isi "hei tengok gua ,traffic gua tinggi beb " tapi ape motif berblog pon tarakk buat ape.Diringkaskan disini ,banyak yang ade blog ,tapi sejauh mana mereka gunakan blog ke jalan yang betul ok .


pandangan terhadap UBM
Bile first time dengar macam klakar ,tapi ok jugak .UBM dapat mengeratkan hubungan blogger yang sedia ada ,khususnya pelajar - pelajar universiti ,tak pun mereka yang baru nak masuk ke universiti .Natijahnya .Semoga maju ke hadapan.:)

18 comments:

UBM said...

tu dia! awak comel!

TH said...

fulsh sini jap :) nice one bro

Shairazi Saidin said...

Hi awak, sy tengah mencari partner untuk UBM. Kita gi klas sama2 ek..HEHEHE. Nice entry.. :)

latest entry: http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/saya-baru-masuk-universitiubm-namanya.html

encHIx laNDax said...

wah! ucapan dari pelajar baru UBM intake pertama huhu...
landax pun dah send assgment~jom check it out~huhu


http://www.dunialandax.com/

amalin @ elyn said...

student UBM rupenye. haha.

Chempaka said...

serius ke kene wat nih??? excited plak nak wat jap lagi... huhuhu

The Lady & Mr Vampire said...

gempak la! haha..

Inchik Eman said...

selamat berkenalan jamban si comel.
;)

Nizam said...

hai jamban comel....
awok2 kito nih... haha

UNA budak BAEQ said...

heyhey si jamban comel
jom p class sesama(:

SESI ORIENTASI UBM

javanese DOVE ! said...

JC oi,BILA KELAS MULA?

AKU LUM DFTAR,KALAU KO DH DPT JADUAL KELAS SMS AKU TAU.
BPE SUBJEK KO AMK?

hahahaha.

fashah84 said...

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

Bakri Hussin said...

salam singgah dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

LiNdA ZaiN said...

singgah kenal member UBM kat cni..<3

emma said...

lame dok tinggai kan ipt nieh..skg masuk balik..huhuhu...jamban, kasi asgnment mencabor sikit..kehkehkeh..

http://pageibushifaa.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-ubm.html

~~zAnAfAhMi~~ said...

kalau akak join, akak la yg kertu..

~~zAnAfAhMi~~ said...

kalau akak join, akak la yg kertu..

fashah84 said...

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...