Sponsored by

Thursday, December 2, 2010

gile kartun-imbau kenangan lalu

Boleh dikatakan hampir setiap individu mempunyai zaman kanak2 yang berbeza,namun ade satu yang sama ,iaitu kebanyakannya suka menonton kartun.Bagi jamban ,bila diimbau zaman kanak2 ,kartun yang menjadi feveret top 5 list dalam senarai kartu jamban ,adalah:

  1. dragon ball-dengan bebola api,super saiya ,maha dewa kaiou
  2. doremon-pintu suka hati,sore giant yang hancur,nobita yang slalu kene buli last2 dibantu doremon
  3. futurama-bender yang slalu buat jahat ,ditambah dengan lawak sengal dari professor,lila,dan lain2
  4. tom n jerry- aksi kejar mengejar antara tom n jerry ,tapi tom kucing yang slalu kne buli ngan jerry dengan bengapnya :)
  5. shincan-jamban sangat2 suke,dan banyak jugak terpengaruh dari cerita neh,aksi budak kecik yang agak kurang ajar dengan lawak selamba amat menjadi kegemaran ramai *jgn ajar anak anda baca buku neh kalau mahu anak anda menjadi baik hehe*
Di fb ,ade perkara menarik telah berlaku,ramai ahli telah menukar gambar akaun mereka ,dengan gambar kartun masa kecil.Ia ada perkara yang sihat ,kerana kita dapat menhayati saat2 kita kecil dahulu ,kadang2 bile da besar kita menjadi serius ,dan kita lupa saat2 kita kecil dahulu.Ayuh tukar gamba profile anda :)


antara gambar rakan2 yang menukar gambar profile mereka kepada gambar kartun :)

11 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

besh la.. rasa nak tukar gak la~

conbellydiobeterisme said...

why not ,sila la tukar :)

asmaroro said...

i watched all of the cartoons that you listed up there..except for shin chan hahaha.

conbellydiobeterisme said...

shin chan best woh!

Mohd Khirul Amri Bin Hasan said...

gmbr dr Rozmey tuh katun jgak ke weyh?? haha

cHempaka dewi said...

yg gmbar dr rozmey tak ley blah!hahaha!

ninja hamimo said...

asal nama aku takde sama aku ninja boy. pilih kasih. :(

zuhanismohamed said...

kool..tp sy suka sailormoon..ha ha

ninja hamimo said...

asal nama aku takde sama aku ninja boy. pilih kasih. :(

asmaroro said...

i watched all of the cartoons that you listed up there..except for shin chan hahaha.

Mohd Khirul Amri Bin Hasan said...

gmbr dr Rozmey tuh katun jgak ke weyh?? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...