Sponsored by

Friday, March 4, 2011

untuk apa aku menulis blog?

ape tujuan aku menulis blog?
adakah kerana duit nuff?atau adakah ingin mengejar populariti?.Entah aku pon tak tahu,tapi bagi aku walau dah masuk 2 tahun lebih berblog ,pertama skali aku rasa ,aku rasa sangat gembira bile ade orang baca blog aku, masuk blog aku dan tgk entri aku ,walau x komen ,aku dah rasa bahagia .

Nak tau ape aku buat setiap kali bukak blog ?,aku mesti cek komen dulu  ,kalau ade satu aku dah cukup gembira ,"ade jugak orang yang nak komen ya ,senyum sinis :)".Mereka inilah menjadi pembakar semangat untuk aku menulis.Ya 2 tahun lepas sangat la berbeza ,aku tulis aku baca sendiri ,*sambil ketawa .Seronok sebab ,

                        "apa yang aku tulis  dalam blog ,menggambarkan emosi aku ketika itu  ".

Ketika putus cinta,ketika  bercinta ,ketika sakit ,ketika sedih ,semua aku letak dalam blog.Bila diimbas balik apa yang aku dah tulis ,sgt2 best ,sebab tak sangka sesetengah perkara boleh berlaku pada waktu itu.*ketawa sendirian

 followers,
2 tahun lepas ,follower aku tak la segah mana ,tapi aku syukur ada yang sudi follow ,sebab dulu tak ramai main blog ,aku plak jarang nak blog walking ,jadi aku kurang nak kenal orang *salah sendiri
Followers jugak sebagai pemangkin aku untuk berblog ,setiap hari mesti aku cek ,ade tak orang follow ,then tgk blog diorang ,kadang2 komen jugak :),terima kasih semua .

apa tujuaan aku blog?
aku suke tulis kisah berlaku pada setiap hari ,sebab aku tak nak lupa setiap detik hidup yang terjadi ,ada yang jadikan blog sebagai diari ,merekod setiap norma kehidupan.Popular?kalau popular kerana entri ,aku sangat2 la berbangga,popular x pernah aku terfikir.

skang dah 2 tahun lebih berblog ,macam2 berlaku ,dari segi penulisan ,bilangan pembaca ,entah kadang aku pon tak sangka aku masih berblog ,anda pendorong diriku :).

aku bebel ya ,haha saje.
p/s
Disebabkan blog ,aku dah boleh menaip dengan laju ,kalau tak dulu aku tekan satu - satu keyboard erkk ,owh blog.

19 comments:

akuribena said...

apa tujuan saya blog?? hurmm kena pikir nie.. hahaha

anOOan said...

aku pon dah hampir 2 tahun. tapi lagi jauh ketinggalan dari kau. lol



aku pernah selongkar entry2 lama kau. dan nampak kisah2 cinta sedih gembira kau. hee.

Halusinasi said...

yup, paling suka kalau ada yg komen entri yg kita buat...macam ada yang mendengar suara hati ni^^

Amira Anorah said...

saya baru 2 bulan..dan kerana blog juga, saya menangis..oh,,saya lupe rakam detik tu..adoii..lain kali setiap ape syy buat kena tulis...:D

jamban..saya baru buat 2 bulan..masuk bulan 3 ni..kira cam 3 bulan..saya harap saya dapat baiki penulisan saya....harap jamban busuk..ooops..jamban comel dapat singgah..komen ape yg patut...mula2, memang agak tunggang langgang kan penulisan kita..:P

ann said...

SAME DGN ANIS! BILA BUKAK BLOG..TGK KOMEN DULU..SHOUTBOX PON DA XDE SO KAT KOMEN SAJE LA TEMPAT MEREKA2 YG IKHLAS BERBLOGWALKING MENINGGALKAN JEJAK... BLOG ANIS ADELAH CHENTA HATI ANIS!! <3 <3

Hanim Mahali said...

sebab blog jugak boleh dapat kenai kawan baru... hehehe

conbellydiobeterisme said...

akuribena ,yep2 haha kne fikir laju2 ya :)

conbellydiobeterisme said...

anoon,ko baca kisah cinta aku?erkk haha thanks :)

conbellydiobeterisme said...

amira ,paling suke bile orang ade komen :)

aslann said...

aku komen ni, suke la tue, suke la tue, suke la tue.

ummu shazwani said...

wee~ saya berblog sebab suka2 je..
nak tulis ape yang tersirat kat hati..nak cakap depan2 xboleh..tulis dalam blog je lah..(:

Yuni Aisyah said...

wah blog imam semakin maju....dah nak pecut yuni dh nie..hehe

semoga terus maju...chaiyok2...:)

nadira shahid said...

wah, dah 2 tahun, blog NS baru 3 bulan,terasa sgt kerdil ;) hopefully, blog jmban comel ade smpai bile2 ;)

strawberrycincau said...

wahh bro, sye sngt suke entri nih.. samelah mcm sye...lau ade sorang yg komen kat entri dh bkn men suke..haha.. satu lagi, dulu sye blogging mmg xmatang..mcm diari...penah gak dulu msae frust tulis kat blog...pastu skrng dh delete dh entri2 tuh..sbb mmg sngt x matang..hehe..jus sharing...;p

zikeryhassan said...

blog aku adalah cerita hati aku, kenangan aku, kisah aku dan manusia yang aku kenal, kesedihan juga kegembiraan. mungkin satu hari nanti bila aku da tak menulis blog, mungkin aku boleh baca balik semua yg aku tulis tu.

pape pon bro, teruskan menulis. biar dikeji biar dicaci, berputus asa jangan. biar dijulang, biar dipuji, melupa diri pun jangan.

:)

~CiK TiNieY~ said...

bagus jugak tu tulis blog melatih jari menaip dengan pantas pada keyboard...:)

jom singgah blog sy...:)

~CiK TiNieY~ said...

bagus jugak tu tulis blog melatih jari menaip dengan pantas pada keyboard...:)

jom singgah blog sy...:)

ann said...

SAME DGN ANIS! BILA BUKAK BLOG..TGK KOMEN DULU..SHOUTBOX PON DA XDE SO KAT KOMEN SAJE LA TEMPAT MEREKA2 YG IKHLAS BERBLOGWALKING MENINGGALKAN JEJAK... BLOG ANIS ADELAH CHENTA HATI ANIS!! <3 <3

akuribena said...

apa tujuan saya blog?? hurmm kena pikir nie.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...