Sponsored by

Sunday, March 6, 2011

dulu lain ,sekarang lain

semalam ,aku pulang ke kampung bertiga ,aku ,akak aku dan sekor budak nakal si himawari .Bila difikir, lama benar ya aku tak balik umah ,asyik duk terperap kat u menuntut ilmu  ,tak pulang ke rumah rindu pulak rasanya.Disebabkan ada satu hal ,aku terpaksa balik kg.Yeah girang hati ini bile dengar je bleh  balik kg.


ko memang x leh duduk diam bile jalan2 susah tol grrr..*sihimawari.

Aku balik tak lama ,hanya 1 hari satu malam ,perjalanan yang mengambil masa 4 jam kadang-kadang jadi  5 sebab jam ,ibarat dah menjadi imun bagi aku ,yela dah nak masuk 4 tahun aku tinggal di area KL neh ,*perasan.Dengan hanya menaiki kereta kancil biru yang kecik molek itu hehe.

Aku sampai je kat rumah ,terus aku terjah katil aku ,"letih wehh".Masa duk rehat2 atas katil tuh ,tetibe aku terlihat terselit elok dibawah katil album gambar ku."eh ,dah lama benarya aku tak tengok muke aku masa kecik ,aku pon da lupa agaknya ".Aku belek satu persatu ,helaian demi helaian ,tetibe aku ternmpak gambar aku masa form 4 tengah posing hensem ,agak-agak gaya cam johnny dep ,*perasan .Time tuh rambut aku botak ,mesin nombor 4 haha sengal ,*aku gelak bile tengok balik.Aku rasa itu la kali kedua aku pendekkan rambut aku ceit.Skang ,jgn arap lerr~ hehe

 gambar sekadar hiasan.


Lepas tu aku belek lagi dengan pantas,kali terjumpa pulak gamba aku tampa baju ,"opps bajet seksi la? daa"....,time tu tengah posing bercekak pingang ."Yang ni memang x bleh blah ,ade plak gamba neh yerk"erkk .Tapi aku kagum dengan aku masa tuh ,slim beb ,ade six pack *konon la ,tapi skang *sambil membuka baju tengok perut ,adess~........

Tapi dalam byk2 gambar ,aku terkedu tengok satu gambar neh .Gambar tuh ,time aku masih berumur  8 tahun ,dekat pantai .Aku berposing dengan arwah rakan baik aku ,sambil senyum muke 20 sen tanpa baju lagi*,main-main pasir ,time tuh jugak aku teringat aku penah kene tanam ngn pasir  jadi cam penyu bertelur haha sungguh nostalgia..adess


Bile tengok je gambar tuh ,Tetibe teringat balik  dekat arwah,cepat betul ko pergi ya ,aku rasa baru semalam bergurau ngn ko ,rupanya dah nak masuk 2 tahun lebih ko tinggalkan aku ya ,semoga roh ko selamat di kalangan orang bertaqwa .Amin..

p/s
letih amat ,dalam kete si himawari lompat sana lompat sini habis masuk bulu die dalam hidung aku ,ceit ,sabo je la ish..peace.

13 comments:

Hanim Mahali said...

bawak kucing dalam keta selama 4jam???
Boleh pulak....

ich bin che ya said...

yg bab himawari: alah comel nye de!... geram!

alfatihah tuk arwah rakan emam..
semoga rohnya dicucuri rahmat amin

jaa64 said...

wah..bestnyer balik kampung!!!

adess,gmbar dak gemok tu jd hiasan..igt ko masa kecik.hehe :)

Siti Safiyyah said...

eh lamenye korang kawan..dari umo 8tahun eh? arwah sakit ape? takziah..

sitinurfatimah said...

wahh..sg nya anda kt kucing...=) alfatihah..

khairunnisa ♥ said...

mana gambar masa kecik tu imam? ^_^ haha..

DDCzone said...

gambar tu sekadar hiasan ke sekadar di pinggiran--- hahahhaa

nyahpudina mint said...

hai jamban comel ! follow saye balik ei ..tq ",)

marina anakcikbob said...

aku pon suka kucen gak.. jd, boleh pinjam si bunga matahari?

marina anakcikbob said...

aku pon suka kucen gak.. jd, boleh pinjam si bunga matahari?

sitinurfatimah said...

wahh..sg nya anda kt kucing...=) alfatihah..

jaa64 said...

wah..bestnyer balik kampung!!!

adess,gmbar dak gemok tu jd hiasan..igt ko masa kecik.hehe :)

nyahpudina mint said...

hai jamban comel ! follow saye balik ei ..tq ",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...