Sponsored by

Saturday, July 9, 2011

Opps kuning tamat ,gua kene tahan .

Setelah tamatnya perhimpunan bersih jam 5.30 petang hari sabtu tadi ,semuanya kembali tenang .Polis dah mula kebanyakannya dah bersurai .Dua tiga hari sebelum perhimpunan diadakan ,pak polis sibuk membuat "road block " sana sini ,mencari sape yang pakai baju kuning.Salah seorang mangsa kene ..."aku la ".

Satu road block telah dibuat di kawasan umah aku ,area bangi ,untuk mencari sape yang pakai baju kuning .
"gelabah betul~~:
pagi jumaat,time aku nak pegi kelas ,tetibe aku kene tahan ....

"dik berhenti!",aku buat dono

"dik berhenti ,berhenti berhenti!!"

"amboi brader ,chillex la!"  ,aku mane tau kau  panggil aku ..


"bak ic ngn lesen "

aku bagi dengan muke sposen ,dengan muke yakin ,takde ape2...

"asal roadblock pepagi ni bang ?,saya  lewat nak pegi kelas ni!" *konon buat2 ramah baik punye.

"nak cari baju kuning !,ha kau kenapa pakai baju kuning!??" sambil tunjuk2 jari die  kat aku.

"saya peminat harimau malaya bang ,saya pakai jersi jek,x salah kan?"

"tak bleh tak bleh ,try la pakai sabtu nih ,abang tahan!"

"pulak dahh!" ,jerit aku lam hati dengan panas....

namun aku still maintain senyuman kambing aku ,dengan yakin ,aku bleh lepas ,namun time aku nak chow2..

"jap dik ,ni lesen dah mati neh ,dah satu bulan neh"...amboi ,tak puas ati lagi.

aku check ,tengok ,aha laa ,cilaweii!!,dah abiss tempoh ,bulan 6 dah expired......
jadi dengan bangga pak polis mintak aku punye tanda tangan ,

"nah kau,kene saman 30 ringgit!!" ..........aduhai..

dalam ubi ada isi jugak yerkk!
"takde kene mengene~"



























                        *************************************************************
Namun ,bagi aku ,tamatnya opps kuning ni akan menggembirakan sesetengah pihak ,terutamanya ,mamat-mamat kuning di bawah nih



"sronok bleh wat keje balik hak3!" jerit salah sorang .....

tidak lupa jugak ,ada pulak yang bleh promo suit khas sempene bersih ,tak leh blah betul..




kalau ada camni ,aku pon nak tempah! hak3 ,takde la gurau jek...jap agi tahan aku lagi tak pasal-pasal deym.


p/s;manusia bila dieorang sihat memang alpa ,dah sakit nanti baru la nak sedar....*pikir2 sendiri.

25 comments:

[k]o{q}i[n] said...

ahakz...style la entri ko der...

EZAN IDMA said...

hahah cept2 renew lesen tu

Jamban Comel said...

@koqin ,mekasih bro hak3

@ezan idma ,haha ,tunggu ade duit sket ,baru renew :D

Tengku Nizam said...

padan muke, hahaha

Bluewendy said...

kih3...habis la kuning2..:P

annesarahman said...

haha..lawak :P

KPGisMe said...

hahahah..kelakor kott..:D

Miss Comot said...

hahaha3 aku pon cuak jgk...masa kluo rumah aku tgk polis than brader motor kat simpg...tiba2 aku trpkir...alamak...lesen aku mati bile lupe nak cek sblm kluo rumah...
pastu bru prasan aku nek bas...bkn nek moto...haha3
nsb bek x kluo rumah nek motor nk kedai masa tue...bhahaha3 XD

adibah alwee said...

: terbaik terganaz..!!

kuah kacang said...

HAHA... yeayyy..boleh kluarr

CikHaniBhulat said...

hani suka kuning tapi xsuka kempen BERSIH..sian digi kena tahan...pasni digi kena tukar kaler la..xley pakai kuning dah..yang merah dorg xtahan ke..hehe..hotlink xde ke kena tahan

Irshadim said...

hahaha! nah baca aku punya pulak pasal bersih! http://sibuknakblog.blogspot.com/2011/07/pengalaman-aku-bersih-20-dengan-gambar.html

Ct Nur Azreen said...

lol. lawaklah kau mam !

Anonymous said...

mam kismis sekotak..plisss

Zeeqa ~ Ajie said...

power rangers kuning?? transformers kuning pun best gak ape.. hihi

nussow said...

hahaha. sumpah aku tergelak besar nampak ranger kuning tu. hahahaha!!

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahahaha.
comel power rangers tuh!
kalau warna pink mesti lg comelll. hikhik ^^

stuck said...

hahahhaa..klako lah der....

said...

haha, seronok lah bace..


=)

Nasuha Suhada said...

haha..lain yang ditahan lain yang kena..

SyazwanSarawak said...

ahaha. polis ni. kalau dah jumpa satu kesalahan, mesti carik kesalahan lain gak. true story =,=

amir aizat said...

kelakar jer. nice entry lar! hehe

saiazuan said...

hahahaha siot je~

saiazuan said...

hahahaha siot je~

Namee Roslan said...

ahahha.sumpah kelakar. tak pasal kena. aku punya lesen expired setahun tp polis tu bg lepas sbb aku tak pakai shirt kuning kot.:D haha. ni gara2 bersih la...semua polis sensitip kuning2 ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...