Sponsored by

Wednesday, October 26, 2011

Episod : #octtwtfest pecah rekod

Assalam ,
Dua tiga hari lepas ,aku menghadiri event yang bakal memecah rekod dunia ,"world Guiness Record".Seperti mana ,yang anda tahu ,kalau dah masuk rekod tersebut dikira sangat hebat dan anda adalah yang terbaik di dalam dunia.



sebelum bertolak .

sedikit penerangan ,
Sebelum ini acara yang sama telah di adakan di Amerika ,yang telah mencecah 1000+ orang yang hadir pada acara tersebut .Oleh itu ,#octtwtfest , mensasarkan sermaai 2000 orang hadir dan sekaligus memecah rekod puak Amerika ,sekaligus masuk world rekod.Ini adalah pertama kali bagi geng - geng Twitter Malaysia berkumpul secara ramai - ramai dan berjumpe antara satu sama lain ,yang sebelum ini hanya menggunakan Twitter untuk berbual antara satu sama lain.Melalui acara tersebut ,boleh la kita jumpe secara live ,sapa yang kita tweet selama ni ,contoh ,

"budak lelaki  yang letak DP muke monyet padahal Realiti nya sangat kacak ,atau Letak Dp muke doremon ,realitinya  comel cam shizuka" . #merepek

*DP=Default Picture
Tapi banyak jugak kes Indah kabar dari rupa ,dalam Twitter bukan main rancak ,tapi bile jumpe live,pemalu mengalahkan kucing .Biasala tuh.

Banyak benda yang best di sediakan di acara tersebut ,karaoke ,tayangan filem , bleh main twitter kat sana dan kuar kat skrin besar *bila anda letak #octtwtfest di tweet anda ,turut disertakan balang2 syisya untuk kaki syisya ,malah terdapat juga artis -artis yang hadir ,antaranya Lisa Surihani *ofcoz ,Natasha Hudson ,dan banyak lagi .Dari pukul 3 sampai la pukul 12 ,sapa yang tegar stay sampai habis ,haha .

Aku tak banyak ambik gambar artis ke apa ,teringin jugak nak ambik gambar dengan lisa Surihani ,namun akibat aku terlewat sedikit ,aku terlepas nak bergambar ngn dia .Kalau tak ,aku dah "gebang" kat Twitter ,Fb ,blog ,orang - orang kampung aku dah haha.

Namun aku sempat bergambar dengan Obefiend , pemilik blog yang femes BlogSerius .Malah ,gambar aku dengan dia di letakkan skali dalam blog dia ,

"untungla muke dia masuk blog serius ,pasni jadi serius la dia ! "
"nasib badan ,ekekkeke "

"aku tak makan orang ,jangan takut ngn aku " ,kata si obe ,janggal aku jadinya haha.



eman dengan obe ,exited lebih LOL 


kalau nak tengok entri pasal #octtwtfest dari blogserius ,lihat sini.Satu penghargaan buat aku ,sebab gambar di atas turut dimuatkan dalam blog beliau,sumpah terharu sampai mati ,jutaan terima kasih di ucapkan :)

Tahniah buat #octtwtfest dan jugak Kru - kru yang terlibat menjayakan acara tersebut ,sebab penyertaan mencecah 2615 orang ,melebihi target .Kalau boleh acara tersebut bleh dibuat lagi ,baru masyuk haha.


antara yang blogger hadir pada hari tersebut 

p/s:
tak pernah jumpe manusia - manusia yang pelik melainkan hanya di #octtwtfest sahaja haha


owh lupa plak nak cakap ,aku sempat jugak karok seround haha ,sangat memalukan diri sendiri pada waktu itu .Namun ,siapa kisah ,asalkan aku dapat nyanyi *sangat tak bertamadun haha.


9 comments:

si ngokngek said...

#octtwtfest apa??

nah!!mmg duk dalam jamban lah..hehee
best lah,natasya hudson tuh..witt witt..

Nisa Kay said...

abg jamban karok sedappp dan penuh perasaan :D

Rtp Farra Arisha said...

what kind of event is this? it sounds great :)

Wadi AR said...

yg pakai spek kim slm

Penyu said...

gua takde twitter. sadis kan?

cik pieja hut said...

bestlah dpt gi octtwetfest kan ?

jaa64 said...

haaaha....cam best jep event tu! obe tu memang nampak serius,lol!

SnowladieS said...

untong larrr 2000lebih? tk sesak napas ke duk sane?

hafiz hafizol said...

wa... x ajk aku ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...