Sponsored by

Monday, January 11, 2010

arituh..



Arituh,
Aku tido lambat malam harinya dek kerana rakan- rakan ku mengajak menonton movie yang baru dibeli meraka.Owh ,phobia2 namanya citetuh puas ditonton sampai la pukul 3.Padahal keesokan harinya ade kelas.Entah kenapa aku boleh buat perkara tersebut,ajakan rakan-rakanku sungguh mustajab,sehingga ku tak bisa menolaknya.(adoi)

dan Arituh,
Berlaku la perkara yang tak pernah berlaku seperti biasa.'Aku bangun lambat , lebih lambat dari biasa.Kelas sepatutnya start pukul 8,dijadikan aku pukul sembilan."Aduhai ni mesti efek semalam nih.."NYESAL",tiba-tiba perkataan ini terkeluar dari ,mulutku.8.30 bangun dari mimpi ,semua housemate telah blah,tinggal aku keseorangan.Aduh aku bangun dan terus melangkah pergi ke bilik air mandi sepantas mungkin ,ibarat mandi kerbau ,sembahyang subuh ,dan terus melangkah kuar dari bilikku..fuh moga2 sempat aku sampai ke BA,harap2 jugak lec belum abis.Dalam tengah2 nak cepat ke kelas ,tgah2 elok duduk atas motor..eh ,macam ade tak kene jek.La~,rupa-rupanya aku terlupa helmet aku,aduhai."dah la nak cepat ni",mencarut aku dalam hati.Terpaksa la aku balik bilik mengambil helmetku yang tertinggal tuh.Dan pukul 9 aku sampai ke BA.kelas DR ZAILAN bermula.


lagi Arituh,
semua kelas bermula seperti biasa,tapi seperti yang dijangka,mataku yang diibaratkan sosej itu menggangu kosentrasi.Nak2 masa kelas chemy.Mengantuknya.NYESAL.muka PN ROSAINI entah tiba-tiba bertukar macam MEGAN FOX yang mengajar kat depan.Selepas itu tibalah masa tutor,masih dengan DR ZAILAN.Aduhai tutor sepatutnya 7.3 dan 7.4 lar,nape aku buat 6.4 dan 6.5,lagi'NYESAL".Nasib baik ade skema jawapan yang telah sedia disimpan dalam beg aku.Dapatlah ku jawap soalan yang diberi hehe.


lagi - lagi arituh,
lepas kelas tutor ,sembahyang jap dan terus pergi library,exam semakin dekat banyak lagi yang perlu dicover.Tatkala ,aku dalam lift ,ingin pergi ke tingkat 4 (tempat bese),aku rase semacam lagi.Weh ID aku mane?,padahal aku tertinggal dalam kelas tutor tadi,'bengap betul,makan otak ikan lagi',aku mencarut lagi didalam hatiku.Dan terpaksa lah aku balik ke BA,dan-dan aku nak naik ke kelas tutor ,aku ternampak pak guard memegang id aku,rupa-rupanya ada insan yang baik hati yang mengutip id ku dan diamanahkan pada pak guard untuk dijaga,dan mujur lah juga aku sampai tepat pada waktunya.'Alhamdunillah'.Semangatku ingin ke library masih ada ,ku patah balik ke library dan memulakan waktu study ku..Sedang asyik study ,tetiba aku terbayangkan bantal kat bilik ,aduh ngantuknya.'NYESAL'.Aku pun mengambil keputusan ,rehat la sebentar.Alih - alih pukul 5.30 aku bangun dari tidur.'eh lamanya aku tido,rase cam skejap jek.rupa - rupanya sudah 2 jam aku tido.Tangan aku dah biiru macam mayat dek kerana terlalu lama menjadi bantal kepala ku.Tapi masih sambung stdy sampai pukul 6.30.Krokk,aduh lapar perut nih,makan mee sup dekat depan BA best nih,bisik ku dalam hati.Habis satu chpter ,aku terus pergi .Sampai je disana,aku tercari-cari ,eh mane kedai tuh.Dan ku lihat kedai itu sudah tiada ,tinggal tapak kedai jek.Aduh rupa-rupanya dia tak berniaga..terpaksa la aku menunggu malam,dan makan bersama rakan-rakanku.. balik hostel..

sekian.






p/s;cerita ini hanyalah sebagai pengajaran buat diriku ,dan pada sesiapa yang tido lambat hehe..lepas nih jangan buat lagi ye 'samdol'.haha


7 comments:

zikachiCOOL said...

hahaha... biase ahh tu. life as uni student. x leh lari dr semua tu. :P

aLonG.. said...

kelakar lar~ huhuhu

conbellydiobeterisme said...

haha...tu lar...adat dalam hidup as student kan..sabo je lar..makan otak udang banyak kowt..hehe

AkuZ.. said...

huahuhauua.. bnyk nyea nyesal~ x pe lain kali jgn wat agy.. huhu

redplasticbag said...

haha.rilek eh lepas ni.macam kelam kabut je jdnye

redplasticbag said...

haha.rilek eh lepas ni.macam kelam kabut je jdnye

zikachiCOOL said...

hahaha... biase ahh tu. life as uni student. x leh lari dr semua tu. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...