Sponsored by

Friday, July 2, 2010

bukak sem rambut baru?

Kisah bermula,aku duduk bersembang makan bersama mak dan ayah aku ,sedang asyik mengunyah rakus ayam ditangan ,tetiba rasa macam ade mata sedang memerhatikan aku ,"ish kenapa neh ,nak makan pon rasa macam tak sedap hati je",bisik aku.Rupa-rupanya ,ayah aku sedang asyik memerhatikan aku,tetibe die kate,"panjang rambut ?,dah mcam mop lantai je abah nampak ,macam rambut orang lepas cerai pon ade,nak suh abah tolong kerat ker?gunting ade dah kat depan sane tuh,tungguh tuan hulur kepala jek nak?",sapa ayahku."aiyaa,terkantoi sudah ,habis la macam neh ",bisik aku lagi lam benak hati."mampuih kalau abah kerat,harus macam helmet apollo jiran sebelah".
Teringat aku time si eis kene kerat rambut ngan abah,die ambik tempurung letak atas kepala ,lepas tuh ikut betul2 baik punya potongan jadi bentuk cam tempurung tuh.ARGHH! tidak ,naya aku kene gelakkan oleh rakan2 sejiwa di kampus nanti.Mahu tak mahu ,terpaksa la aku cakap,"ala nanti kita pegi bandar ,kita potong la kat kedai gunting rambut.hehe".,Sebijik muka sposen diberikan pada abah agar dengan harapan ,ditangguh la niat untuk memotong rambutku.
Namun ,harapan nak tangguh berkecai ,tatkala abah kata ,"elokla tuh meh iku abah pegi potong rambut .Lame dah tak potong neh,rasa2 nak buat gaya FLAT TOP."..... HAH!,lalu dengan berat hati ,aku ikut la abah pegi potong rambut skali ..ADEI..baru nak simpan sampai sem depan haha...hasilnya?tgk gamba atas.Jangan termuntah da la hehe.Tapi ,aku rase cam ringan pulak kepala lepas potong .Malas nak fikir nak "BOJENG" kate orang ganu.haha...

5 comments:

Fiq said...

hukhuk..

rambot tembikai lagi cantek la kot..

Nur Su'aidah said...

perlu ke derrrrr gambar kau?? :D

conbellydiobeterisme said...

fiq:rambut tembikai ?nak try skali haha




suaidah :perlu supaya masyarakat mengecamku,hehe

Nur Su'aidah said...

erkkkk! perlu ke nk tgn kt dagu??

conbellydiobeterisme said...

supaya nampak macho hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...