Sponsored by

Saturday, January 29, 2011

berjalan di bukit tinggi

Semalam adalah hari yang meletihkan bagi aku ,sebab dari pagi sampai malam aku jalan2 hehe.Semalam aku pergi ke bukit tinggi di bawah satu trip yang diadakan oleh shutter uniten.Perjalanan bermula pukul 9  dan kami sampai ke sana dalam pukul 11.Sepatut nya sampai lebih awal ,namun terdapat perkara yang tak dapat dielakkan .




Tempat Yang kami lawati :

Rabbit Farm
Sape yang suke rabbit @ arnab yang comel lote ,boleh datang ke sini ,sebab arnab die jinak habiss.Aku nak main lempar2 ,last2 kene sound dengan orang jage kat situ.Baru nak poyo2 sket aduhai.Tapi memang seryes ,arnab2 die sume cukup makan ,montel habiss.










Botanical Garden @ Japanese tea house
Kat sini memang best sebab ,taman die cantik gile.Ade upacara minum teh kalau sape yang berminat nak cuba hehe.Sepatutnya kalau hari cerah memang dapat scenery yang cantik ,tapi kebetulan sampai sane hujan ,jadi becak2.Bahaya jugak sebab kat sane batu die licin,ade sorang dari kawan aku dah jatuh,aduhai .Len kali kene hati2.Bagi yang sukakan suasana alam sekitar ,jugak boleh datang,banyak serangga2 dan pokok yang unik terdapat disini.Tidak lupa jugak terdapat tatami spa ,bagi yang nak mencantikkan badan ahaks.












Kawasan Resort bukit tinggi.
Aku tak dapat gambarkan sesuasana die cam mana sebab phone bateri habis ceit ,tapi bentuk design bangunan die macam fairy tail.Sangat la cantik .Tapi makanan kat sini mahal giler ,tak yah la nak makan kat sini haha.Ade menara yang tinggi sesuai untuk melihat pemandangan disini.Selain itu ,terdapat persembahan daripada artis luar negara,menari2 ke sana kemari hehe.Nanti aku upload gambar dari kawan2 aku hehe.


habis seharian di bukit tinggi ,kami singgah di restoran murni untuk singgah makan.Makanan die masyuk habiss ,dah la gelas air besar2.Thanks pada syafiq @ kamek sebab cadangkan tempat tuh,memang best.
Akibat terlampau letih ,sampai je kat bilik aku terus pengsan,Haha






Skang aku stat cuti seminggu ,nak balik kampung ,mungkin jarang2 online.Thanks semua .
 happy holiday.

p/s;bateri phone aku habis tetibe ,jadi tak ambik gamba byk ,tgu orang lain yang uploadkan hehe.

3 comments:

ekmal said...

ble la aku nk smpi bukit tinggi nih..hoho

[newrule_ezatea] said...

wah..nurul pun pegi bukit tinggi hari tu..jom baca entry nurul pulak =)

http://nuruldotdotdot.blogspot.com/2011/01/meronda-ke-negeri-pahang.html

[newrule_ezatea] said...

wah..nurul pun pegi bukit tinggi hari tu..jom baca entry nurul pulak =)

http://nuruldotdotdot.blogspot.com/2011/01/meronda-ke-negeri-pahang.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...