Sponsored by

Saturday, December 31, 2011

Selamat tahun baru 2012


Tepat jam 12.01 malam ni ,maka berakhirlah tahun 2011 ,dan selamat datang tahun 2011.Macam biasa ,masuknya tahun baru ni la ,masing - masing sibuk membuat senarai list ,azam tahun baru.Ada yang cecah sampai puluh-puluh azamnya ,last - last yang di buatnya dua tiga empat kerat jek.

"biasa la ,manusia hangat - hangat tahi lembu "

Sama macam aku jugak ,kehangatan tahi lembu pon ada pada diri aku ,cam tahun lepas nak kata beli gitar baru la ,nak jadi budak baik dan hensem la ,*ok yang ni tengah mencapai .Namun itu perkara biasa ,sebab itu kita panggil azam ,maknanya apa yang kita ingin capai akan datang ,tak bermakna perlu di capai dengan kadar segera . Tak dapat tahun ni ,tahun depan bleh sambung lagi apa ada hal?

"jangan jadi NATO dah la beb ,no action talk only~"

jadi kalau nak berazam kene la ada semangat dan daya fokus yang tinggi ,ye dak?.

"Ikut suka hati kau la ,janji jadi"

"erkkk....*terdiam"


begitu juga seperti orang lain ,aku jugak ada buat list azam tahun depan ,panduan bagi aku menjadi lebih baik mungkin LOL

list azam 2012

  1.  macam tahun - tahun lepas .
  2. jadi budak yang baik taat budi bahasa dan tata tertib *look skema
  3. result tahun hadapan lebih baik ,tambahkan kudrat lebih sikit
  4. beli gitar baru ,(dari tahun lepas lagi)
  5. simpan rambut panjang dari skang 
  6. khatam quran
  7. tak tinggal solat ,especially subuh =_=
  8. beli kasut baru ,sebab kasut lama koyak usha kat converse 
  9. jaga hubungan baik dengan allah dan orang yang tersayang ,family dan sahabat andai
  10. kuruskan badan *yang ni paling penting LOL 
  11. upgrade motor ,tukar spesifikasi dari segi ezoz ke ape ker ,agar tahan lama 
  12. melancong ke luar ,bandung atau phuket *kalau la dapat 
  13. cari kamera ,asal ada spect yang cukup untuk aku edit gambar .
  14. improvekan segala skill - skill ,belajar memasak ,belajar main gitar ,belajar bercakap ,belajar menyanyi ,belajar menaip blog ,ubah blog .
  15. tido lebih awal,*yang ni part paling susah ,kerana telah menjadi kebiasaan bagi aku ,punah.

ok ,cukup la 15 list yang aku buat untuk tahun hadapan .Kalau dah buat list ,jangan di biarkan sahaja ,kene la ada istiqamah dan kofiden dalam mengerjakannya,kalau tak sembang kosong je la namanya .



Sebenarnya ,azam baru tak akan pernah putus,sampai ke tua nanti pon ,kita masih ada azam ,namun berbeza mengikut keperluan kita masa itu .

SELAMAT TAHUN BARU pada semua komrat jambancomel .peace .

p.s; sambutlah tahun baru dengan bende yang berfaedah ,contohnya tido LOL .






3 comments:

Anis Anisa said...

selamat tahun baru

cik anum said...

wooo panjang list tau.haha.
anyway hepi new year.
semoga azam terlaksana. peace yo :)

yana lyana said...

hye..
happy new year awak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...