Sponsored by

Wednesday, August 15, 2012

Antara Aku dan Raya


salam ramadhan ,dan salam buat semua.
Suka cita di maklumkan ,saat aku menulis entry ini ,raya sudah semakin hampir.Seperti mana tahun tahun yang lepas ,setiap kali raya ,semua orang sibuk nak membuat persiapan raya bukan?,
"baju raya dah beli belum?,kain langsir dah siap jahit belum?"
semua orang dah kelihatan sibuk tak kira budak kecik atau budak besar semua nampak sibuk je kan .



termasuklah aku ini,boleh dikatakan tahun ini bukan tahun beraya mana la bagi aku ni.Sebab apa? kebetulan ,raya tahun ni dah dekat ngan final .Jadi  semakin dekat nak final semakin bertambah la dari segi assigment dan juga projek perlu disiapkan.Mahu tak mahu ,bersabar saja la,sapa suruh buat kerja last minit kan? kah kah kah ,marah kat diri sendiri la jawapnya.

Baju raya.

Dalam hidup aku ,aku bleh kira aku ade berapa ja pon baju raya kalau diikutkan yang pernah aku beli.Warna yang aku ada , ungu ,putih ,merah ,biru cerah (baju asrama dulu) ,koko, silver je kot.Selain warna tu aku tak pernah ada.Lagi pun aku bukan jenis pakai baju melayu ,entahlah bagi aku ia amat merimaskan sebab satu hari kene pakai baju melayu ,nak nak kain satin ,kene air sikit ,nah kau abis bertompok tompok la jawapnya aduhai.Aku rasa yang aku ada sekarang ialah baju melayu merah dengan silver itu pon sebab akak aku yang beli sebab time dia nak kawen dulu kene pakai sedondong katanya ,awh good things about marriage i guess ,baju sponsor eh? lulz.


baju melayu merah ,kegemaran gua ,ada majlis apa apa ka ,hak ni ja aku pakai haha.



warna putih (silver sket),juga warna kegemaran bagi baju melayu,seingat aku masa nak beli baju ni ,dah banyak habis .Katanya tuan kedai ,dah habis sebab tema warna baju ni orang selalu cari 
"ahh ye la tuh !"

so seperti yang sedia maklum ,tahun ini kerana terlalu banyak kerja (bajet sket la kan) ,aku dah takde mood nak beli baju raya mana .Mungkin tahun ni aku pakai je jubah yang mama beli kat mekah dulu ,tak pun pakai je baju melayu yang dah ada ni haa.Membazir itu amalan syaitan tau ,so jangan la membazir .haha.

Mercun?

Setiap kali raya ,mesti tak sah kalau takde mercun kan? yepp totally!.Hampir setiap tahun ,mesti ade je stok mercun kat umah aku.Kalau bukan ayah aku yang beli,kite orang pau je kat jiran umah ,haha budak budak selalunya cepat je bab mercun ni kan ewah.Tapi seryesly ,tanpa mercun cam bunga api ,raya cam tak meriah sangat.Tapi bukan suruh main mercun yang merbahaya sampai putus tangan bagai ,bodo la namanya .Main mercun bawang sudeyh 

"alah macam kau tak pernah main mercun buluh kan?"

"shh rahsia!"


see the face of innesen boy yang curik bunga api dari anak jiran dia ,kah kah kah ,awhh tak sabar nak main bunga api weh ,bak mai la sposor satu kat aku laa!


Aku ada banyak benda nak tulis ,tapi tu la kan ,kalau terlampau banyak benda letak jadi serabut .Sekarang pon dah serabut dengan projek ,ahh mampuslah .Bukak je raya terus final ,mati mati mati .Apa nak dibuat itula lumrah jadi pelajar kan?haha. Wish me luck on final exam

kalau ada siapa nak singgah umah raya mari la.Raya pertama kedua ketiga mungkin aku takde kat umah sebab aku balik kg atau kuar meronggeng,hari lain boleh sajo.Jangan lupa bawak anpau bagi kat aku yep kah kah kah!.

juga ini video ucapan raya khas aku buat ,rasa bajet macam retis la kan buat video bagai .Tapi control la jugak,kononya .Apa Apa pon ,Selamat Hari Raya!


video



  









1 comment:

[k]o{q}i[n] said...

sama la, tahun ni bkn tahun beraya sgt pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...