Sponsored by

Thursday, November 17, 2011

photography : LIGHT GRAFFITI .

Light Graffiti bermaksud ,teknik fotografi yang menggunakan kamera ,dan menggunakan setting pada kamera anda membolehkan anda seolah melukis ketika kamera di ambil.Sejak kebelakangan ini ,Light Graffiti semakin popular di malaysia ,kerana bertambahnya bilangan individu yang mempunyai Kamera Dslr ,ibarat cendawan tumbuh selepas hujan ,satu perkembangan yang baik.Sekaligus ,lebih ramai yang berminat light graffiti.

Antara team light graffiti yang terkenal di negara kita adalah team "hikarimoji" ,bermaksud ,tulisan cahaya di translate kan dari Jepun ke Malayu.Kalau sape yang nak tengok ,atau jadi bahan rujukan ,bleh usha Facebook mereka disini ,dan mereka juga mengadakan bengkel ,bagi mereka yang berminat ,lebih lanjut layari facebook mereka.

                           
                 hasil karya daripada team hikarimoji ,dalam tulisan khat ,sangat hebat.

Juga ,ada satu blog ni tetibe aku terjumpa ,dia punya design light grafitti sangat cantik ,sape nak tengok usha  blog bizsign
                 

kolaberasi beliau dengan altimate ,semat .



Justeru itu ,satu "sharing class" telah diadakan oleh pihak shutters Uniten ,bagi mereka yang berminat atau ingin belajar Light graffiti ini ,berkongsi antara satu sama lain ,tanpa mengira pro atau tak pro.Jadi tak ada la rasa gap antara satu sama lain .

Berikut merupakan ,hasil daripada usaha kami pada malam tersebut.Team rumah aku ,padil ,syafiq waseem,ashwan dan aku sendiri ,merupakan individu yang terlibat bagi men"design"kan atau membuat light graffiti itu sendiri .Kami masih noob lagi ,tapi boleh la jugak buat profile pic kat FB tuh ,orait usha gambar di bawah .














semua gambar di kreditkan pada Syafiqjay Photography ,dan uniten shutters.

kalau lihat gambar diatas ,ade part yang wujud bayang2 kaki orang ,dan kadang-kadang ada kabur .Ini merupakan perkara baru bagi kami ,lepas ni boleh buat lagi baik insyaallah .

5 comments:

AmyZana said...

pergh~ gambar last tu smart ow !

Wadi AR said...

buatkan gambar gua boleh

Cik Amyra said...

gile.lawoo

javanese dove. said...

hebak mu hebak sokmo!

E Ja said...

bestnye jd kretif =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...