Sponsored by

Thursday, February 2, 2012

susahnya nak menulis blog .




 Salam maulidul rasul dan thaipusam ~..
Aku fikir ,sudah berapa lama aku tinggalkan dunia blog ,maksud aku tanpa ada apa - apa entri yang bertulis yang cuma ada sedikit gambar dan juga satu video bagi tahun ini sahaja.Kalau ko nak tahu ,nak tulis blog ni bukan senang sangat pon ,kalau mood dia takde tak guna jugak.Puas dipujuk tak keluar jugak ,tu yang menjadi masalah tuh .

"sebenarnya ko malas kan?"

*tediam sambil menggigit kuku yang sememangnya tiada kuku

berikut aku senaraikan nape susah sangat bagi aku nak update blog :

1.Sebab memang takde idea  
Susah kot kalau takde idea ,ibarat anak kecil tersesat di tengah lautan manusia ,menangis teresak-esak ,buntut macam mana nak buat.Lepas tu pulak ,kalau entri yang berkaitan dengan fakta pulak ,kene buat research kalau tak mahu kene maki beb ,sebagai blogger kita yang memainkan peranan dalam menyampai maklumat yang tepat pada orang lain ,kalau tak dosa.




2.Sebab Takut Kene maki 
Sebab itu ,sape cakap tulis blog ni senang ,tipu je tuh ~ ,kurang - kurang ambik sedikit tenaga gak kerah keringat memikirkan apa yang di tulis.Tulis pasal orang lain kang ,memang best ,ngumpat - ngum pat ,cakap si polan ni muke rabak ,si polan ni bohsia la, tapi buat apa ,dosa pon dapat maki pon dapat beb.Jadi penah kawan aku cakap ,nak jadi blogger berjaya bleh ,hati kene kering ,kental tak kisah kalau kene maki pon haha.Mungkin ada benarnya.

3.Sebab Malas giles
Sebenarnya ni la sebab utama aku malas nak update blog senang cita ,dengan dah masuk sem - sem akhir ,aku akan menjadi lebih sibuk ,ditambah projek - projek yang akan mendatang ,bertambah kurang la aku nak update ,blog ,haihh..*mengeluh panjang





4.Sebab Twitterholic
Twitter dengan kata lain microblog ni bleh menjadi addicted ,disebab kan stailnya yang tak sama dengan facebook ,bukan post satu biar dua tiga hari ,tapi kalau ko nak membebel sesuka hati pon boleh .LOL ,jadi sebelum aku nak update blog pon ,dah aku tulis kat twitter ,kejadahnya ,menjadi semakin bebal otak aku nak tulis blog

"sedang berfikir nak kurang kan tweet "

"ahhh kau ,cakap jep ,jap agi penuh gak TL aku ~!"

"errk"

aku cuba ..*nada sedih .

yela aku cuba tingkatkan lagi mutu penulisan blog dari masa ke semasa :)





16 comments:

hana said...

mmg susah nak tulis blog ni..
kalau tgh malas, idea ada pun tak de guna...
hihih

laskar pelangi said...

Hiew Hiew Hiew =D

kadang2 camtulah kan. kadang2 takde idea. bila dah busy dengan sem akhr.lagi la parah nak ngadap blog selalu kan..
goodluck!

Jamban Comel said...

hana : yep itu la masalahnya ,malas haha ,black side of human LOL


Laskar pelangi : hehe tq ,i will ,insyaallah :)

cik dila.. said...

hihi...same la.kdg2 malas nak update blog nih.lagi suka baca blog org je.
btw , update la selalu ye. :P

lumi shara jagat said...

mmg kat twitter TL penuh dgn nama awak je..ahahah

nanad said...

hihi..same la -.- malas giles..

lisa said...

setuju. kalau xde idea, letak gambar pun dah ok. haha

shiki said...

sabar la nakk~ xD

~ Cik Azz ~ said...

Yang kat nombor 1 tu...

Bukan buntut laa.. tapi buntu...

Buntut macam mana nak buat..??

Makin meraung la budak kecik yang kehilangan mak bapak tu... huhuhu..

plug mapuh said...

aQ pon same..!!!!!!!!!!!!
ntah pape nk tulis..law bkak blog,xd kije len men wdget je,hahaha..nice blog bro..jgn lper kmen blog aQ lak..lepakluuuu.blogspot.com

Meow Meow said...

sigh.
same goes to me.
:(

Prince Noob said...

jambankan sajaaa

faridah nazurah said...

haha same la.. selalu gila bila dh dok mengadap laptop je kompem blurr. langsung xde idea

nur amalina athman said...

1,2,3 sama...:)
4 bukan..hehe...:)

Noraien said...

okay ler update jugak .saya nie blog terbiar jer.takde idea nak update ape .Haha :)

btw,comel kartun .

faiz fakhirin said...

paling senang..jd blogger copy paste...penyebar berita no.2 selepas akhbar terkemuka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...